A-nest Gala d.d. 14.06.2009

Dekmelding Geboorte W2 W3 W4 W5 W6 W7 W8
logo

Dekmelding

Na een verloving – en liefde op het eerste gezicht – van 4 maanden, is Gala de Canmuc op 14 april jl. “getrouwd“ met Como un Amigo del Somni Catala. 

dekmelding 1

Op een mooie bijna zomerse dag werd het huwelijk na een speelse flitsende danspartij voltrokken buiten in het zonnetje in de tuin.  

dekmelding 2
dekmelding 4
dekmelding 3
dekmelding 5

En nu wordt het wachten.
Op 15 mei hebben we een afspraak voor een vervolgonderzoek en een echo. Natuurlijk hebben we daarvoor de baasjes van Amigo ook uitgenodigd. Wanneer Gala dan zwanger blijkt te zijn, verwachten we medio juni de pups.

dekmelding 6

Maandag 8 juni 2009
Daar ben ik weer met nieuwe info. Nee nog geen pupjes. Maar, Gala weegt nu 30.9 kg en heeft een omvang van 89 cm. Ze loopt al lang niet meer, maar sjokt en schuifelt. Wanneer ze op haar zij ligt (kan ze het beste ademhalen) steekt er een gigantische bult omhoog. Sinds vorige week woensdag gaan we al iedere 2,5 á 3 uur naar buiten (dag en nacht) want anders red ze het absoluut niet. Sinds vandaag wil ze geen stap méér zetten dan absoluut noodzakelijk en gaat “na snel gedane arbeid” liefst direct rechtsomkeert naar huis.

Sinds woensdag staat in de woonkamer ook de werpkist klaar met – voorlopig nog – daarvoor de manden van Cocó, Hijo & Ke-sera de Cocó’s Hijo. Ze krijgen daar – Gala in de werpkist – dan ook hun middag lekkers en kunnen zo aan de nieuwe situatie wennen. Ik hoop namelijk zó dat het hele spul lekker bij elkaar kan blijven. Wordt vervolgd…

Vandaag, 15 mei ben ik met Gala voor controle naar de Universiteitskliniek in Utrecht geweest. En ze is zwanger! Geen idee om hoeveel pupjes het gaat: dat is voor ons nl. niet het belangrijkste. Ik laat altijd alleen maar kijken óf er een zwangerschap is of er sprake is van meerdere pupjes of er hartslagen te zien zijn of alles met moeders in orde is. Verder mag het een verrassing blijven. Nou, en dat is allemaal het geval. We zijn dus héél blij.

Gala is sinds de aanvang van de progesterontesten al 1.6 kg aangekomen (en dat zónder meer voer). Nu duimen dat alles goed blijft gaan. Aan haar Schapendoesfamilie zal het niet liggen, die zorgen héél goed voor haar. De zeer op zichzelf zijnde oma Cocó komt af en toe met haar knuffelen, haar kleindochter Ke-sera de Cocó’s Hijo biedt haar haar speeltjes aan en van diens papa Hijo mag ze in zijn mand slapen. Nou als dat geen familiair gedragen dracht is weet ik het niet meer.

Overweegt u de aanschaf van een Gos d’Atura Català?
Vul dan vrijblijvend ons formulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

dekmelding 7