A-nest Gala d.d. 14.06.2009

logo

Week 5

Maandag 13 juli
Vandaag weer gewogen: nu doen we dat dus 2 x per week.
teefje 1: 470 > 750 > 1095 >1355 > 1695 gram
teefje 2: 480 > 860 > 1170 >1380 > 1780 gram
teefje 3: 455 > 720 > 1015 >1260 > 1620 gram
reutje 1: 480 > 840 > 1205 >1450 > 1805 gram
teefje 4: 425 > 740 > 1055 >1360 > 1720 gram
reutje 2: 530 > 930 > 1330 >1695 > 2120 gram
reutje 3: 480 > 775 > 1070 >1360 > 1735 gram

Blijft dus allemaal rustig en geleidelijk gaan. De bij de geboorte grootste reu / pup: blijft de grootste. Vandaag zijn ze ook weer ontwormd en heb ik de nageltjes maar weer geknipt: inmiddels zitten mijn armen en hals onder de liefhebbend gegeven krassen en schrammen > hoort er ook bij. Het zijn en blijven heerlijke knuffelkontjes. En nog steeds ruiken ze lekker en zijn ze lekker zacht. Je gaat wel veranderingen in de vacht zien, bij de één wat meer dan bij de ander, en één blijft erg glad. Vandaag voor het eerst 1 ons pens gevoerd en dat vonden ze nog lekkerder dan vlees.

week 5-1

Dinsdag 14 juli
Ik werd vannacht wakker van gepiep van Cocó (ja-ja: ik slaap nog steeds op de bank.) en wat bleek: de jongste reu liep lekker door de kamer te banjeren. Heb hem lekker een poosje zijn gang laten gaan en toen hij op een gegeven moment bij Ke-sera de Cocó’s Hijo ging liggen, weer naar zijn broertjes en zusjes gebracht. Wat een boefje hè.

week 5-2

Vandaag krijgen ze er weer iets extra’s bij: verdeeld over 3 porties 150 gram brokjes > ach wat zal ik zeggen: ze vinden gewoon alles lekker wat ik ze geef. Ze kregen dat één voor één uit een bakje (moesten ze nog leren hè.) Vanavond voor ’t eerst de tray met 7 bakjes gebruikt > wow… ze snapten ‘t gelijk.

Woensdag 15 juli
Vanmiddag ben ik begonnen met het geven van kaminstructies aan één van de toekomstige eigenaren: hiervoor mogen Cocó, Hijo, Ke-sera de Cocó’s Hijo en Gala bij toerbeurt als proefkonijn dienen. Ke-sera de Cocó’s Hijo mocht het spits afbijten: ik doe de ene kant van hoofdje en lijfje voor en zij mogen dan de andere kant doen, daarna laat ik ze zien dat je je hond kunt leren ook zelf op zijn/haar rug te gaan liggen zodat je de buik, de liezen en oksels ook kunt doen.

Ook uitgelegd over de oortjes, de oogjes, de voetzooltjes en – in geval van een reu – het haar aan de piemels kort te houden. En oh wat kammen ze toch voorzichtig: maar met aaien over de bovenvacht krijg je lekkere viltplaten in de ondervacht dus geprobeerd dat goed uit te leggen. Ook attent gemaakt op het goed (leren) kennen van het lichaam en de benen van de hond zodat je het snel kunt opmerken wanneer er iets aan de hand is. Maar goed, we laten het niet bij 1 keer proberen: voor er een hondje mee mag hebben we nog minstens één keer gekamd.

Donderdag 16 juli
Vandaag allemaal weer gewogen > en ze gaan nu met sprongen vooruit. Mooi zo. Eten doen ze dan ook héél graag.

week 5-3

Vandaag tijdens de tweede kaminstructie mocht Cocó het proefkonijn zijn. Toch wel erg fijn dat mijn honden het kammen allemaal zo fijn vinden zodat ik de mensen één en ander goed kan voordoen / leren.

Vrijdag 17 juli
De wondertje krijgen nu steeds een beetje meer bijvoeding: bouwen we langzaam uit. Ze krijgen hun eten nu verdeeld over 5 porties ca. iedere 4 uur, daarna mogen ze nog even “aan de bar” bij Gala. Sóms Laat Gala zich er dan toe verleiden even bij ze te blijven liggen.

week 5-4

Zodra ze horen dat ik er mee bezig ga zijn ze alert en wanneer ik er dan mee aan kom staan ze allemaal klaar met hun pronte staartjes in de lucht. Ik blijf er wel naast zitten zodat ik eventuele “overlopers“ terug bij hun eigen bakje kan zetten > probeer ze direct te leren dat ze alleen de eigen bak mogen leegeten, is er ergens wat over dan mag het. En daarna mogen ze natuurlijk “de ronde doen” langs alle bakjes. 1 reutje en 1 teefje zijn duidelijk geen grote eters en kunnen hun portie niet altijd op.

Vandaag was Gala proefkonijn bij de derde kaminstructie, ze moesten echter wel extra voorzichtig zijn i.v.m. haar melkpakketten. Zaterdag 18 juli Oh, ze worden steeds leuker. Die koppetjes. het worden nu echte individuen met hun eigen specifieke trekjes. Maar ze blijven allemaal heel aangenaam in hun doen en laten Ze zijn gewoon héérlijk.

week 5-5

En ze houden van me hoor. Ik heb het goed “ingestraald “. Ik hoef er maar aan te komen of de meute komt piepend op me af. En ze kunnen zo lekker kroelen en knuffen. Nou ja, ik heb er eerlijk voor gewaarschuwd dat ik knuffelhonden zou afgeven dus niemand mag daar straks over klagen.

Vandaag de puppy-ren ook weer wat groter gemaakt. En vandaag is Ke-sera de Cocó’s Hijo jarig: ze wordt al weer 3 jaar. Oma Cocó, Papa Hijo, zus Ke-sera de Cocó’s Hijo en ik hebben dus al haar broertjes en zusjes een mooie verjaardagskaart gestuurd en hen een heel fijne dag gewenst. Wij maken er hier een klein feestje van: Ke-sera de Cocó’s Hijo draagt vandaag een mooie strik(je) en krijgt extra lekker eten.

Zondag 12 juli
Dit wordt een bijzondere dag: de eigenaren van papa Amigo komen kijken. Kijk, ik vind ze de allermooiste Gossenpups van de hele wereld maar of zij dat ook vinden. Ach, dat kan toch niet anders. Ik had speciaal gewacht met het voeren van de pups tot zij er waren en zij waren helemaal verbijsterd toen ze zagen hoe mooi ze naast elkaar hun bakjes leeg aten en hoe graag ze dat deden. Ze hebben de pups en alle 4 de volwassen honden volop geknuffeld en bekeken en waren niet teleurgesteld. Mooi, zó moeten we het hebben. Voor ze weer huiswaarts togen mochten ze lekker samen pupknuffen in de puppy-ren.

week 5-7
week 5-8