Logo-schapendoes-kennel-hoeffaeckens-coco

Gala de Canmuç

Gala de Canmuç
Kampioen met 8 titels:

NHSB 2739739 – 08.11.2003

 • Esperanza Europea ‘04
 • Jeugd Catalonië
 • Catalonië
 • Internationaal, Luxemburg, Nederland
 • Benelux Veteran Winster NL ’14
 • Benelux Winster NL ’14
  Gos-dAtura-Catala6

  Geboren in Spanje op 08.11.2003 bij Vicente & Tina Gasco Correcher, Kennel “de Canmuç”

  Gala is een prachtige donkergrijze écht langharige teef met een uitzonderlijk mooi hoofd Ze heeft een súperlief karakter maar kan ook een echte dondersteen zijn, aan pit ontbreekt het haar niet.

  Gos-dAtura-Catala1

  Vanaf dat ze elkaar als puppies leerden kennen (ze schelen 2 weken) is ze helemaal verliefd op mijn Schapendoesreu Hijo, ze zijn lichamelijk – qua kracht en grootte – ook prima aan elkaar gewaagd en samen met hem laat ze dan ook in het bos het blad en het zand alle kanten opstuiven. Ze zien er dan uit als … nou ja: u kent het. Ze kunnen zo doorgaan voor dorre struiken> héérlijk! Gala’s dochter Rubí doet met volle kracht hieraan mee en af en toe heb ik dan meelij met Hijo!

  De Schapendoesdames doen aan dat onstuimige gedoe niet mee en gaan hun eigen gang, al springt en dartelt de jongste wel van de ene groep naar de andere.

  Ik heb haar fokkers en toenmalige eigenaren Vicente & Tina jaren en jaren geleden op shows in Spanje leren kennen en we zijn al die jaren al zeer goed bevriend.

  In Spanje noemt men mijn Schapendoezen altijd “Nederlandse Gossen”. En dan noem ik hun Gossen “Spaanse Schapendoezen”, want voor wat, hoort wat. Ooit zei een Spaanse keurmeester tegen Vicente “er loopt hier vandaag een vrouw met zúlke vreemd uitziende Gossen: grijsbont, mag dat?”

  Gos-dAtura-Catala1

  Omdat ik probeer mijn Nederlandse Schapendoezen Spaans en Catalaans Kampioen te maken – en dat lukt tot nu toe aardig, wat daar erg leuk wordt gevonden – hebben Tina & Vicente ooit eens gezegd dat ze het toch wel erg leuk zouden vinden wanneer één van hun honden van Spaans ras dan Nederlands Kampioen zou worden. Waarop ik spontaan aanbood dat wel voor ze te willen proberen. Zo gezegd zo gedaan en ….. in juni 2006 is Gala met ons naar Nederland gereisd en is ze ca. een halfjaar bij ons gebleven. In alle rust hebben we haar hier laten wennen en hebben daarna in Rotterdam en Zwolle haar eerste 2 punten mogen behalen. Omdat ze toen in 2 landen (Spanje en Nederland) Internationale punten had, hebben we stiekem een show in België geboekt en haar daar als verrassing voor het thuisfront Internationaal Kampioen mogen maken. Toen ze in Nederland 3 punten had is ze weer naar huis gegaan met de bedoeling het jaar daarop terug te komen om het “af te maken”. Wegens ziekte mijnerzijds moest dat even worden uitgesteld.

  Maar ja – soms lopen zaken heel anders. Want toen ik in oktober 2008 met mijn toen jongste Schapendoesteefje –Ke-sera de Cocó’s Hijo – in Barcelona was (om te proberen haar laatste punt voor de Spaanse titel en haar laatste 2 punten voor de Catalaanse titel te behalen), vroegen Vicente & Tina of Gala niet bij ons zou mogen wonen: ze waren ervan overtuigd dat ze bij ons gelukkiger zou worden. Daar sta je dan, zeg dan maar eens nee. Het gaat wel om Gala. Dat heb ik dus ook niet gedaan en zo kwam ze bij ons. En werd ze “onze” Spaanse Schapendoes!

  Van-Hoefflaeckens-Coco4_17

  Al heel snel was ze helemaal thuis en deed met alles mee wat de Schapendoezen deden. Ze gedroeg zich frank en vrij, had helemaal haar draai gevonden, deed met alles mee en was weer even gek als toen in 2006. Het showlopen werd ook weer opgestart: en niet zonder succes! Al snel lukte het haar ook Nederlands, Belgisch en Luxemburgs Kampioen te worden. En bijna iedere show weer deed ze dat door BOB (Beste v/h Ras) te worden.

  Maar het mooiste …. ze mocht ook mama worden! Op 14.06.2009 kreeg ze 7 práchtige Gossenwondertjes: 3 mannetjes en 4 dametjes.

  Van-Hoefflaeckens-Coco5_16

  Gala’s Alvaro – Gala’s Agasco – Gala’s Aradí – Gala’s Alegría – Gala’s Athina – Gala’s Amiga – Gala’s Arubí.

  Het was een nestje op verzoek van de Nederlandse Rasvereniging (nieuw bloed en het práchtige koppie van mams. En het was ook allerminst de bedoeling dat er een pup zou blijven, maar ja – dan hoor je iedereen vol lof over de kwaliteiten van de pups praten en dan ben je natuurlijk gek om alles weg te laten gaan. Dus inderdaad … één dametje is gebleven!

  Van-Hoefflaeckens-Coco6_13

  Rubí, voluit heet ze Gala’s Arubí Van Hoefflaecken’s Cocó(vernoemd naar mams en de geboorteplaats van mama Gala: Rubí bij Barcelona).

  Van-Hoefflaeckens-Coco7_18

  En dit dametje heeft er voor gezorgd dat ook onze Gala oma werd, want in 2011 werd zij moeder van ons R-nestje, in 2014 van ons U-nestje, in 2016 ons B-nestje en tot slot in 2017 ons Í–nestje Deze tweeling zullen de laatste in ons huis geboren Gos d’Atura Català pups zijn.

  Nu is Gala ook al “een dame op leeftijd“, alles gaat niet meer zo vlot en lange wandelingen wordt moeilijker. Maar ze geniet nog van het leven en ze woont nu bij haar dochter Chica > een zus van onze Rubí. Gala heeft het namelijk niet zo op pups en hondjes onder de 2: en tja ….. die hebben wij zo af en toe.

  Ze is nog steeds mijn “Gala, chica mía”, we zien elkaar nog regelmatig, wandelen zo nu en dan met elkaar en natuurlijk is ze er bij wanneer we de verjaardags-wandeling met haar A-nestje hebben. Soms ook wanneer we met één van Rubí’s nestjes een verjaardags-wandeling hebben.

  Van-Hoefflaeckens-Coco8_20
  djaya2022-1

  Kennel Van Hoefflaeckens Cocó is aangesloten voor de Gos d’Atura Català: