Logo-schapendoes-kennel-hoeffaeckens-coco

Onze Gos d’Atura Català

Kijk voor meer informatie en showresultaten op de afzonderlijke pagina’s van:
Gala ~ Rubí
 


 
Ja … onze Gos d’Atura’s Català. Hoe kan het lopen in het leven.
Zo heb je – toen nog – 3 (generaties) heerlijke Schapendoezen en zo…
Home Van Hoefflaeckens Coco 5
Al jaren ben ik lid van de Catalaanse Kennelclub en heb in Catalonië en in Spanje inmiddels verschillende vrienden, óók mensen die Gos d’Atura Català hebben / fokken.

Het is een ras dat heel veel heeft van de Schapendoes en op de één of andere manier trek je dan toch naar elkaar toe: het verbroedert. Tot mijn beste vrienden in Catalonië behoren Tina & Vicente Gasco Correcher. Ze fokken onder de kennelnaam Canmuς.

In Spanje noemt men mijn Schapendoezen altijd “Nederlandse Gossen” en ik noem hun Gossen “Spaanse Schapendoezen“ > voor wat hoort wat. Ook zei een Spaanse keurmeester ooit tegen Vicente “er loopt hier een vrouw met zúlke vreemd uitziende Gossen: grijsbont, mag dat”?

Toen ik in 2002 met mijn oudste Schapendoesdame Cocó voor het eerst show liep in Spanje had niemand enig idee wat voor een ras het was en ben ik gebombardeerd met vragen. Inmiddels heet ik voor velen “la señora holandesa“!

Omdat ik altijd probeer mijn Schapendoezen Spaans en Catalaans kampioen te laten worden – en dat lukt tot nu toe, wat daar erg leuk wordt gevonden – zeiden Tina & Vicente ooit eens dat ze het toch wel érg leuk zouden vinden wanneer één van hun Gossen dan Nederlands kampioen zou worden, waarop ik spontaan aanbood daar wel bij te willen helpen.

Nu hadden ze een Gossendame – Gala – die 2 weken jonger is als mijn Schapendoesreu Hijo, zij waren een soort “vriendjes” en dus viel de keus op haar. In 2006 is Gala dan ook zo’n halfjaar hier geweest: binnen de kortste keren was het of het altijd zo geweest was en op tentoonstellingen deed ze het érg goed. Ze ging naar huis als Internationaal Kampioen en zou terugkomen voor haar laatste Nederlandse punt.

Slide7 Gala
In 2008 zou ik met mijn – toen – jongste Schapendoesteefje naar Spanje gaan om te proberen de laatste 2 punten voor de Catalaanse titel en het laatste punt voor de Spaanse titel te behalen. De avond voor vertrek een telefoontje uit Spanje. Tina & Vicente vroegen of Gala niet bij mij zou mogen wonen want ze was in de kennel niet meer zo gelukkig na bij mij aan een heel ander (huiselijk) leven gewend te zijn geraakt >> zeg dan maar eens “nee”. Het ging wel om “onze” Gala. Dus opeens had ik ook een Gos d’Atura Català > Gala de Canmuc. Een prachtige (donker)grijze teef met een schitterend hoofd en een superlief karakter.
Gos d'Atura Catala 2
Ja … en dan …. wordt er door de Rasvereniging gevraagd of ik haar niet een nestje wil laten krijgen.
1 x mocht zij moeder worden : op 14 juni 2009 van 7 prachtige wondertjes: 3 reutjes en 4 teefjes.

En daarvan is er één – een teefje – hier gebleven! Voluit heet zij Gala’s Arubí Van Hoefflaecken’s Cocó “, thuis Rubí.
Zij is vernoemd naar de geboorteplaats (Rubí) van mama Gala.

Gos d'Atura Catala 3
Tja en ook hier staat de tijd niet stil, want Rubí op haar beurt werd in 2011, 2014, 2016 en 2017 moeder van opnieuw mooie, maar vooral lieve rasvertegenwoordigers. En dat maakte daarmee haar mama Gala, oma Gala. De in 2017 geboren pups zijn de laatste pups van dit ras die in ons huis geboren werden.

Inmiddels zijn zowel knappe Gala als onze oh-zo bijzondere Rubí overleden.
Zij hebben zich op ons wolkje boven gevoegd bij onze Schapendoezen Cocó, Hijo en Ke-sera de Cocó’s Hijo.
Vandaar houden ze gezamenlijk een oogje in het zeil…….
De fantástische nakomelingen die zij ons geschonken hebben houden hen in leven…..

Gos d'Atura Catala 5
Kennel Van Hoefflaeckens Cocó is aangesloten voor de Gos d’Atura Català: