Ke-sera de Cocó’s Hijo

Ke-sera de Cocó’s Hijo
Kampioen met 36 titels:

NHSB 2636702 – 18.07.2006

 • FCI WWJeugd ’07
 • FCI Eur Jeugd ’07, FCI Eur ’08, FCI Eur Veteran ’14
 • Nederland Grand Champion 2014
 • Las Americas Jeugd
 • Jeugd Kroatië, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Duitsland, Duitsland Klub
 • VDH EJSieger’07, VDH BJSieger’07,
  VDH Eur Sieger’o8
 • Internatoniaal, Nederland, Mexico, Spanje, Catalonië, Luxemburg, Hongarije, België, Duitsland, Gibraltar
 • Italian Club Winner ’11
 • Veteraan Nederland, Duitsland, Luxemburg, Tsjechië, België, Gibraltar
 • NL Veteran Winster ’14
 • Benelux Veteran Winster BE’14
 • Benelux Veteran Winster Lux ’14
 • Benelux Veteran Champion
Ke-sera-de-Cocos-Hijo

Ke-sera de Cocó’s Hijo heeft haar naam te danken aan het feit dat toen ik besloot tóch al een pup te houden – wilde dat eigenlijk pas doen wanneer Hijo ongeveer 4 jaar zou zijn – ik de radio aanzette en Doris Day haar lied Que sera, sera zong. Haar naam moest met een K beginnen dus hebben we die titel ietwat verbasterd.

Als slagroom op de taart is het hele nest eveneens naar hun oma Cocó en papa Hijo vernoemd. Met grote regelmaat wordt hier in huis dat lied sindsdien gezongen.

Ke-sera-de-Cocos-Hijo1

Leuke anecdote : wij moesten in België weer eens in de Erering verschijnen en op het moment dat wij de ring zouden betreden “werd haar” lied gespeeld : nou, dat koppie. Ze liep de ring écht in van “dit is mijn song, ik ben Ke-sera” Zó leuk. Ze is een lekkere spring-in-het-veld met een onuitputtelijke energie. Ook is Ke-sera is vanaf de 1ste dag een echt papa’s-kind : zie je de één dan zie je de ander. Ze lijken ook nog eens sprekend op elkaar, hij is alleen mannelijk en stoer, zij frele en vrouwelijk.

Ke sera de Cocos Hijo 2

Alles doen ze samen en ze kunnen echt niet buiten elkaar. Hij tolereert alles van haar en beschermt haar en zij wast zijn ogen en oren. Soms heb ik medelijden met hem want hij heeft zelden een moment voor zichzelf.

Ook Ke-sera de Cocó’s Hijo is een grijsbonte frele dame die dezelfde cursussen heeft gevolgd als oma Cocó en papa Hijo, inmiddels is ook zij geslaagd voor het fietsexamen.

Ke-sera-de-Cocos-Hijo3
Ke-sera-de-Cocos-Hijo4

Ja, en ook hier is de appel niet ver van de stam gevallen: zij is al minstens net zo succesvol op shows als oma en papa. Inmiddels staan er 34 titels op haar naam. Ze is vele malen BOB en BOB Veteraan geweest en ook werd ze hoog geplaatst in de Erering.

coco10

En intussen, zorgde ook Ke-sera de Cocó’s Hijo voor uitbreiding van de Schapendoesfamilie.

Op 01.02.2010 werd zij voor het eerst moeder: van maar liefst 10 prachtige Schapendoes/Cocódotjes-wondertjes. Echt waar 10 stuks.

Ke-sera-de-Cocos-Hijo6

Zoals al voorspeld en heel erg gehoopt. Een dametje is gebleven.
Haar naam is Ròsa Ke-sera van Hoefflaeckens Cocó.

Ke-sera-de-Cocos-Hijo7

Daarna mocht zij nog 2 x een nestje krijgen: in 2011 met 8 en in 2013 met 12 Cocódotjes-wondertjes – ongelooflijk.

Ke-sera-de-Cocos-Hijo8
Ke-sera-de-Cocos-Hijo9

Hierna is ze op de leeftijd van 6½ jaar “met vervroegd pensioen” gestuurd: 3 zulke grote nestjes zijn meer dan genoeg vinden wij. Sindsdien hoeft ze alleen nog maar lief, ondeugend en mooi te zijn en vooral gezond te blijven. Maar ook hier staat de tijd dus niet stil, want Ke-sera de Cocós Hijo is al tientallen keren oma geworden; jammer genoeg niet altijd zoals wij dat graag zien en evenmin zoals afgesproken. Voor ons belangrijk, rustig en weloverwogen: haar dochter Ròsa Ke-sera maakte haar oma > want Ròsa Ke-sera werd op vrijdag 13.09.’13 moeder van uiteindelijk 6 prachtige I-wondertjes, in 2015 van 9 M-wondertjes, in 2016 kreeg zij 7 È-wondertjes, en in 2017 10 E-wondertjes. Van het I-nestje mochten wij er een thuis houden.

Haar naam is
I Besos di Ròsa,
de vijfde generatie Cocódotjes-wondertjes.

Haar kleindochter I Besos di Ròsa maakte haar in 2017 voor het eerst overgrootmoeder. Want I Besos di Ròsa werd op 12.03.2017 moeder van 8 prachtige D–wondertjes. De zesde generatie Cocódotjes! Daarvan mocht Djaya de Besos bij ons blijven wonen.

Ke-sera-de-Cocos-Hijo10
Ke-sera-de-Cocos-Hijo12

KE-SERA DE COCÓ’S HIJO

is op reis gegaan naar haar zo geliefde papa Hijo en haar oma Cocó

Coco

Ke-sera de Cocó’s Hijo

Al sinds het overlijden van haar zo geliefde papa Hijo,2 jaar geleden, ging het niet goed met haar.
3 weken na zijn overlijden was ze van de ene dag op de andere doof en blind en er was weinig waar ze nog plezier aan beleefde De andere meisjes zorgden er vanaf dat moment heel lief voor dat ze tijdens wandelingen nergens tegenaan liep of ergens over struikelde. Gaandeweg accepteerde ze de situatie maar echt vrolijk was ze niet meer. Wanneer we pups hadden – normaliter vond ze dat gewéldig en was ze een bezorgde oma / overgrootmoeder – hield ze zich na een eerste blik grotendeels afzijdig. En zo ging het met alles. Langzaam maar zeker zag je haar steeds verder wegkwijnen. Zeg dan maar eens dat ze soms niet net als wij mensen zijn.

foto 2

Ke-sera de Cocó’s Hijo met de anderen

Wel ging ze gewoon overal mee naar toe, al was loslopen niet meer mogelijk: ze zag immers niets en was onbereikbaar door haar doofheid, niet leuk voor haar. Alleen op zeer vertrouwde plekken en wanneer het er rustig was durfden we haar vrij te laten, anders moest het aan de lange lijn.

Onze Ke-sera de Cocó’s Hijo, onze ‘prinses’, het oogappeltje van haar papa.

Ke sera de Cocos Hijo 2

Ke-sera de Cocó’s Hijo met haar papa Hijo

Ke-sera
waar we helemaal nog niet aan wilden maar die ons zo stiekem om haar pootje had gewonden dat we er toen ze 5 weken oud was niet omheen konden: zij hoorde bij ons.

Ke-sera
die haar naam te danken heeft aan toen we na dat besluit in de auto stapten, de radio aandeden en Doris Day ‘haar lied’ hoorden zingen “Que sera, sera’ > we verbasterden dat tot Ke-sera.
‘Haar’ lied….we zongen en hoorden het overal.

Ke-sera
die als extra zowel naar haar papa Hijo als haar oma Cocó werd vernoemd:
voluit Ke-sera de Cocó’s Hijo: prachtig toch?

Ke-sera
die op talloze tentoonstellingen de keurmeesters van haar kwaliteiten wist te overtuigen en het formidabele aantal van 34 titels heeft verzameld > eenmaal heeft een keurmeester tegen het publiek over haar gezegd dat ze een Doesje was helemaal zoals een Doesje hoort te zijn Voor het laatst liep ze show in october ’17 in Spanje – Talavera de la Reina: louter en alleen maar omdat niet ingeschreven honden niet mee naar binnen mochten…..

Ke-sera
die samen met haar oma Cocó toen ze net 3 was de pups van onze Gos Gala heeft grootgebracht > Gala vond er namelijk helemaal niets aan!

Ke-sera
die zelf 3 nestjes heeft mogen krijgen > 10, 8 en 12 pups zette ze op de wereld, pups die naar vele landen zijn uitgevlogen. Ook mocht ze grootmoeder en overgrootmoeder worden.

Ke-sera
die ons onze Ròsa Ke-sera gaf……….

foto 4

Ke-sera met dochter Ròsa, kleindochter Besos en achterkleindochter Djaya

Toevallig….bestaat dat???….heb ik begin van haar achteraf laatste week nog prachtige foto’s gemaakt van Ke-sera alleen en van Ke-sera met de andere 4 meisjes…..dat moest gewoon zo zijn blijkbaar…..

foto 5

Ke-sera met de andere meisjes

foto 6

Ke-sera de Cocó’s Hijo

Nog maar 2 maanden voor haar overlijden kreeg ze van de ene op de andere dag bulten op haar buik > borstkanker >> ze onderging direct een zware – langer dan van verwacht durende – operatie. Het leek dat ze goed herstelde, zelfs opleefde……..maar dat was dus maar voor even want opeens ging ze steeds harder achteruit. En was het niet eerlijk haar verder te laten lijden .Dat had ze niet verdiend.

foto 7

Ke-sera ….. weggevlogen

De meisjes waren er allemaal bij en waren héél rustig, Djaya zat vol verbijstering de hele tijd strak naast me terwijl ik Ke-sera op schoot had. Na haar overlijden werd ze door allemaal afgesnuffeld en gekust, Rubí bleef maar kusjes blijven geven.

foto 8

Ke-sera met de meisjes om zich heen

Net als destijds met haar oma Cocó en haar papa Hijo hebben wij haar samen naar het crematorium gebracht: alle honden duidelijk van harte welkom. Samen hebben wij haar daar naar de laatste plek gebracht. Net als bij Hijo heb ik haar klaargelegd voor de laatste handeling waarna we weer naar huis gingen. Zó fijn was dat. Omdat wij het daaropvolgende weekend weg moesten i.v.m. de nestkeuring van onze laatste nestjes….en ik het moeilijk vond haar ‘alleen’ thuis te laten….mocht ze het weekend bij de buurtjes blijven, dat was zo veel beter.
Nu staat zij naast Cocó en Hijo op de piano.
Samen blijven zij gewoon in ons midden.

foto 9a

Ke-sera nu

foto 9b

Hijjo en Cocó en Ke-sera

Nu ook …… geen Ke-sera meer.
Het gemis is immens .

foto 10

Ke-sera de Cocó’s Hijo