A-nest Gala d.d. 14.06.2009

logo

Maandag 6 juli
Vandaag weer gewogen: voor ‘t laatst dagelijks, vanaf nu 2 x per week.
teefje 1: 470 > 750 > 1095 > 1355 gram
teefje 2: 480 > 860 > 1170 > 1380 gram
teefje 3: 455 > 720 > 1015 > 1260 gram
reutje 1: 480 > 840 > 1205 > 1450 gram
teefje 4:425 > 740 > 1055 > 1360 gram
reutje 2: 530 > 930 > 1330 > 1695 gram
reutje 3: 480 > 775 > 1070 > 1360 gram
Gaat dus allemaal heel rustig en geleidelijk, netjes.

week 4-1

Vandaag de puppy-ren voor de werpkist gezet en dus het wereldje van de wondertjes groter gemaakt. Voorlopig staat het deurtje gewoon open en heb Gala even laten zien hoe ze erin moet. Ze ging vlak erna ook gewoon uit zichzelf erin om te voeden. Dat doet ze trouwens steeds meer staande.

week 4-2

Ke-sera vond ’t maar niets en bleef eerst buiten de ren zitten kijken met een vreemd betrokken koppie van “opsluiten, waarom dat nou.” Maar even later liet Cocó haar zien hoe ze er in en er uit kon en was het goed.  

week 4-3

En … alsof dat nog niet genoeg is: vandaag hebben ze voor het eerst ander eten gekregen: ik geef in de 4de week altijd vers gedraaide tartaar. En wat vonden ze er van. Nou, ik ging bij ze in de kist/puppyren zitten en heb ze één voor één met de hand kleine beetjes gevoerd, eerst was het even van ‘wat doe jij nou, maar zodra ze het proefden aten ze mijn vingers er bij op.. en toen het op was lag het hele zevental gestrekt op en over mijn benen en tegen mij aan > verrukkelijk voor allen dus. Helaas: geen foto > kan niet zorgen en foto’s maken tegelijk.

Dinsdag 7 juli
Oh, wat zijn het een verrukkelijke wondertjes. Het is écht alleen maar genieten. ’s Morgens wanneer ik de kist en de ren verschoon en schoonmaak en de eerste knuffelronde van de dag doe: al die lekkere kusjes en hapjes > nog maar 5 weken. De mensen zijn gewaarschuwd: het zijn kushonden. En ook vandaag met het voor de 2de keer vleesvoeren was het weer een feest. Ik weet het ik koop hun liefde met extra lekker eten. De slager vindt ze maar “dure kostgangers”.  

week 4-4

Sinds ze ca. 6 weken zwanger was heb ik Gala 7 x per dag uitgelaten, tot nu toe. Afgelopen weekend heb ik geprobeerd er 1 uitlaatronde af te halen en dat ging aardig. Ook heeft ze zondag voor ’t eerst sinds ruim 6 weken weer de “weilandwandeling” meegelopen. Gisteren heb ik er weer een wandeling afgehaald: nu doet ze net als voorheen alle 4 de normale wandelingen (nog geen lange boswandeling) samen met de Schapendoezen en gaan we ’s nachts om 04.00 uur nog een keertje saampjes er op uit. Hopen dat dat gaat, zo niet dan gaan we gewoon weer vaker tot ze er aan toe is het te veranderen.

week 4-5

Woensdag 8 juli Dit is een súpergezellig nest: ze zijn zó tevreden en rustig, zelfs de stoeipartijtjes die zich aan het ontwikkelen zijn gaan op een prettige manier. De ren vinden ze heel fijn en met regelmaat zitten ze aan de kant en duwen hun neusjes door de spijlen. Ook spelen ze al behoorlijk met de speeltjes in de ren.

week 4-6

Het voeden van de pups doet Gala nu merendeels staande, duurt nog maar kort, dan wordt er even gepoetst en is ze weer weg.

week 4-7

Knuffen moeten Cocó en Ke-sera de Cocó’s Hijo blijkbaar maar doen. Vandaag hebben de 7 wondertjes ook voor ’t eerst kalfsleverworst gehad.

Donderdag 9 juli
Vanochtend moest ik naar het AMC, al 2 afspraken had ik afgezegd: de eerste op de dag van de dekking en de ander twee dagen voor de geboorte van de pups. Heb even getwijfeld wat te doen omdat ik best lang weg zou zijn, maar tóch het hele spul bij elkaar gelaten en geen vuiltje aan de lucht. Alles was rustig en in orde toen ik 4 uur later thuis kwam. Als beloning een heerlijke wandeling met het viertal gemaakt. Los van het feit dat de wondertjes zich van mij en mijn gepoets, de stofzuiger en het lawaai ervan nooit iets hebben aangetrokken > heb ik nu naast Cocó (op wie ik iedere morgen de stofzuiger mag veroveren) een tweede stofzuighulp: het oudste teefje komt helpen.

Ze hebben allemaal al zóveel tanden. Ongelooflijk hoe snel ze zich ontwikkelen. En ze lopen die ren door: zo stabiel en snel. Het zijn al echte hondjes en hun koppetjes worden steeds leuker, ook komen heel voorzichtig de karakterverschilletjes boven drijven. Voor hun dagelijkse portie vlees – met de hand gevoerd – doen ze nog net geen moord, maar het vrouwtje wordt er wel voor bestormd. Daarna kruipen ze allemaal gezellig bij me en doen we een “after-dinner-knuf”. Zó lekker. En ze ruiken nog zó verrukkelijk.

week 4-9

Vrijdag 10 juli
Vandaag een drukke bezoekdag: 3 pupkandidaten komen op bezoek. En allemaal waren ze verbaasd en blij verrast over hoe ver ze al weer vooruitgegaan waren: we hebben maar even laten zien hoe goed we vlees kunnen eten en hoe lekker we dat vinden en dat we daarna nog wel een hapje vrouwtje lusten.

week 4-10

Zaterdag 11 juli
Vandaag een lekker dagje voor onszelf. Gaan we maar weer iets nieuws proberen: vandaag eten ze samen een ½ danoontje en ze vinden het jammie jammie. Van de 7 zijn er al 3 (een vierde doet voor de helft al mee) die keurig op de krant op het karton hun plasje doen, goed hè. De andere 3 doen het ook niet in de kist op het dekbed maar keurig op het zeiltje in de ren.

week4-11

Zondag 12 juli
Gala is de voeding aan het afbouwen, ’s avonds laat ze ze om een uur of 11 nog drinken en dan pas weer ’s morgens om een uur of 5. Ze drinken nu ook steeds korter maar wel met veel zuigkracht: het geslurp is op afstand te horen. Ons nieuwe bijvoer-ritme is: ’s morgens 1/2 bol kalfsleverworst, ’s middags 1 danoontje en ‘s avonds 2 ons vlees > maar dat vlees wordt morgen pens.