Í-nest Rubí d.d. 08.03.2017

Dekmelding Geboorte Samenvatting
logo

Samenvatting week 1 t/m week 8

van de ‘kraamtijd’ Í-nest Rubí 08.03 t/m 04.05.2017

Anders dan anders hadden we dit keer geen wekelijkse berichten waardoor kon worden meegeleefd met de ontwikkelingen van deze Í-wondertjes Had te maken met omstandigheden rond de website : soms wordt je teleurgesteld! Gelukkig was er een lief iemand die wel de echoberichten en de geboorte er voor ons op wilde zetten > heel blij waren wij daar mee en met hem > dank je wel Stan.

Maar goed, toch een samenvattingsbericht na afloop Nadat Rubí middels een keizersnede was bevallen en we weer thuis waren, gedroeg Rubí zich direct weer als een moedertje-in-optima-forma, zoals we van haar gewend zijn.

geboorte1

Geen overdreven zorgzame moeder echter : zij neemt vanaf het eerste moment ook tijd voor zichzelf, trekt zich dan – meestal in de studeerkamer – terug en gaat daar heerlijk liggen slapen. Van tijd tot tijd komt ze terug om te kijken of alles goed is, om wat met ze te kroelen, om ze te verzorgen en/of te voeden> regelt ze helemaal prima zelf.

Zoals altijd waren alle andere honden er steeds ook bij en mochten ook gewoon in de werpkist komen kijken en zelfs helpen of er bij gaan liggen. Ook wanneer zij er niet bij was. Toen na 4 dagen ook de D-wondertjes van onze jongste Schapendoes I Besos di Ròsa waren geboren werd het pas echt leuk ( en druk! ). Beide werpkisten naast elkaar en moedertjes die elkaars kroost lopen te controleren en er bij gaan liggen.

samenvatting2
samenvatting3

D- wondertjes : maar 2 pups dit keer, maar wwooww : wat een prachthondjes! Één dame en één heer : Rubí’s Ídiliq en Rubí’s Ídalgo.

Vanaf het allereerste moment was duidelijk dat de dame er één met pit was en dat het mannetje een heerlijk kroelertje was > net zijn moeder.

samenvatting4

Alles verliep voorspoedig, oogjes gingen open, tandjes kwamen door en horen deden ze ook prima, ze werden steeds actiever en ondernemender en – zoals ik inmiddels van Gossenpups gewend ben – ook steeds luidruchtiger. Zelfstandig vast voedsel gaan eten, lekkertjes verorberen, steeds ondeugender worden, beetje knokken en elkaar achterna zitten en uitdagen, noem het maar op Het mannetje was een ster in uitbreken en helemaal verliefd op het Schapendoes-uitbrekertje met het rode bandje : wanneer zij elkaar dan tegenkwamen was het een gezoen en gekronkel van lijfjes van jewelste, echt leuk.

samenvatting5

Met bijna 6 weken kwam de Chipper van de Raad van Beheer en daags erna kregen ze hun 1ste puppy-vaccinatie : beide beproevingen doorstonden ze met glans Daarna konden we aan onze uitstapjes naar de grote buitenwereld beginnen, altijd een heel gedoe maar zó leuk om te doen en zó goed voor hun voorbereiding op hun leventje na ons.

samenvatting6

Voor beide hondjes zijn fijne families gevonden die inmiddels dolgelukkig met ze zijn. Wij wensen hen een heel fijn en lang leven met en voor elkaar.

samenvatting7

Tja….en dat wás het dan! Wat? Welnu : pups van de Gos d’Atura Català van Van Hoefflaecken’s Cocó….. Na 5 nestjes ( 1 met Gala de Canmuç en 4 met haar dochter Gala’s Arubí Van Hoefflaecken’s Cocó ) waren dit de laatste Gosjes die bij ons geboren zullen worden. Alleen dat al maakt deze 2 extra bijzonder

samenvatting8