Logo-schapendoes-kennel-hoeffaeckens-coco

Nieuws 2013

41

16.09.2013 Groot puppennieuws

Onze jongste Gos d’Atura Català : Rubí (Gala’s Arubí Van Hoefflaecken’s Cocó) is voor een eerste echo naar Utrecht geweest. En we zagen allemaal wondertjes zwemmen en hoorden krachtige hartjes kloppen. Nu is het zeker: medio januari 2014 mooie Gossen-wondertjes.

40

29.11.2011 – 29.11.2013

(Rubí’s Rapaz) – Rubí’s Roshari – Rubí’s Roser – Rubí’s Rantxa – Rubí’s Raiyah – Rubí’s Racha. Vandaag worden de wondertjes van Rubí en Shari al weer 2 jaar. Wij wensen ze een heel fijne dag en hopen dat ze straal verwend zullen worden.

39

2de-verjaardags-nestwandeling R-wondertjes van Rubí – geboren 29.11.’11 Wat gaat de tijd toch snel! Ook deze wondertjes zijn vandaag al weer 2 jaar geworden. Gevierd hebben we het onder meer met onze gebruikelijke nestwandeling. Dat deden we op zondag 24.11 – een voor de meesten mogelijke dag. We gingen de deur uit met regenachtig weer maar we waren nog niet samen of de zon brak door en het was heerlijk weer. De honden hebben naar hartelust gedold en één probeerde ook de temperatuur van het water uit en genoot. Hartelijk dank Fam “Pip” voor de catering en Fam “Rico” voor de tractatie.Het was heerlijk jullie allemaal weer te zien. Helaas moest mama Rubí aan de lijn blijven want toen 10 dagen zwanger.

38
37
36

5.11.’13 Ons Roebeltje had een “loversdate”

35

Onze mooie Gossendame Rubí heeft blijkbaar zó genoten van de wondertjes van haar Schapendoes”zusje”. Ròsa Ke-sera dat ze niet langer wilde wachten. Nog maar nauwelijks begonnen met de medische onderzoeken en de bloedtesten of we kregen al te horen dat het zover was en dat ze naar haar “lover” mocht, zeg maar snel moest.

34

Medio december gaan we een echo maken. Indien het ons gegeven is verwachten we de pups medio januari 2014.

2de-verjaardagswandeling C-wondertjes van Ke-sera de Cocó’s Hijo Vandaag zijn deze 8 wondertjes al weer 2 jaar geworden. Helaas konden de 3 buitenlandse pup-eigenaren er niet bij zijn en 1 “Hollander” was op vacantie. Uiteindelijk heeft mama ke-sera de Cocó’s Hijo gewandeld met 3 van haar zonen. (correct : 3 en geen 4). Fijne mannetjes met een geweldig tolerant karakter > ik zie hun opa Hijo er in terug. Ze hebben de diepte van de meeste plassen getest en dat is aan de foto’s te zien. En natuurlijk hebben we onze beroemde “bankjesfoto” gemaakt.

33
32
31

Oktober 2013

23.10.1999 – 23.10.20103 en 23.10.2003-23.10.2013
Cocó en haar zoon Hijo waren jarig en zijn nu 14 resp. 10 jaar.

30
29

19.08.2013 Groot puppen-nieuws

Ròsa Ke-sera is voor na-controle en een echo in Utrecht geweest. Wat later dan gemiddeld maar. ze is écht zwanger! De komende Cocódotjes-wondertjes waren al flink groot en het lijkt opnieuw een “groot gezin” te worden. Ziet er naar uit dat ook deze generatie weer een traditie voortzet. Nu is het afwachten tot de grote dag.

28

Dekmelding 13.07.’13

Ons roosje in de knop is een roos geworden.

27
26

Ons heksje Ròsa Ke-sera heeft ons er lang op laten wachten, maar eindelijk op de dag dat dit jaar onze eerste waterlelie bloeide was het dan zover. Bij een mooie Rosengarten hebben zij hun spel gespeeld.

Beide ouderdieren ECVO-vrij, g-PRA aa/++ en HD-A
Combinatie zonder bezwaren geaccordeerd door de Duitse IGS

24

Medio augustus gaan we een echo maken. Indien het ons gegeven is verwachten we de pups medio september 2013.  

Juni 2013

23

Tja, juni, wat zal ik er over zeggen. Ik hád natuurlijk willen melden dat er weer Schapendoes-wondertjes worden verwacht, maar helaas : Ròsa K-sera weigert loops te worden. De hele maand heb ik gewacht, niet stilletjes gezwegen en héél soms heel even gedacht maar nee! Ons heksje werkt niet mee. Maar we blijven hopen en hoop doet leven, of niet?

22

Wat ook niet mee zat was het weer. Vol goede moed hebben we de loungehoek in de tuin weer ingericht en net als ik waren de hondjes er ook helemaal klaar voor maar helaas: het werd schuilen voor de regen i.p.v voor de zon.

21

Maar goed … wat was er nog meer? Nou, er was bijvoorbeeld een paar keer héél goed nieuws.

ECVO-oogonderzoek

Omdat de datum van het ECVO-onderzoek van Ròsa Ke-sera en de anderen verliep en – we blijven hopen, zei ik toch – we voor een dekking een geldig oogonderzoek nodig hebben is het hele stel op consult geweest. En alle oogjes werden weer helemaal gezond verklaard. Ook al is er geen reden een andere uitslag te verwachten, het is fijn het weer officieel bevestigd te zien.

HD-onderzoek

Een mooie dochter van onze jongste Gos d’Atura Català Rubí: Rubí’s Racha, heeft de uitslag van het HD-onderzoek van de Raad van Beheer gekregen en Yes! Kennel Van Hoefflaecken’s Cocó mag opnieuw – na de Schapendoezen en Rubí en 2 van haar zussen – ook voor Racha / de volgende Gos-generatie een mooie HD-A noteren. Wat geweldig.

De kapper

Ja, het is waar: er is er één naar de kapper geweest. Voor alles is er een eerste keer en dus ook hiervoor, wie had dat kunnen denken. Onze “majesteit”, onze oude dame Cocó heeft er nl. steeds meer moeite mee gekamd te worden, ze kan dan echt onaardig tegen me worden, zeker rond haar hoofd tolereert ze geen kam, en zo zat ik ‘s avonds met een haarspeldje te proberen in ieder geval haar oortjes te doen, maar haar voorsnuitje, hals en voorbeentjes kon ik echt vergeten. Geen doen dus en ik wil niet dat ze in deze fase van haar leven alsnog een hekel aan me krijgt en moest dus iets anders verzinnen. En bedacht : misschien dat vreemde ogen dwingen en gaat het bij de hondenkapper wel. Nou, nee dus. Mét mijn hulp kwam zij nog minder ver dan ik in mijn eentje. Oh jee, wat nu? De dierenarts gebeld of het mogelijk was – Cocó moet het op haar gevorderde leeftijd allemaal wel nog aan kunnen natuurlijk – haar een licht roesje te geven zodat ik in ieder geval haar koppetje, front en voorbeentjes en zo even goed kon doen, de rest red ik met wat kunstgrepen wel. Zo gezegd zo gedaan en daarna was ze weer het dametje! Dan maar zo, zo lang mogelijk zelf doen wat ik doen kan en wanneer het overige te erg wordt > doen we het – zo lang dat verantwoord is – weer net als nu. Ons dametje moet wel een Grande Dame kunnen blijven.

20

4de-verjaardags-puppywandeling A-nest Gala

Ja, de tijd gaat snel en deze wondertjes zijn ook al weer 4 jaar. Naast mama Gala was natuurlijk onze eigen Rubí van de partij en verder haar zussen Athina en Alegría en haar broer Agasco. Aradí was met vacantie, Amiga’s baasjes hadden andere verplichtingen en Alvaro is immers in februari verdronken. Des te belangrijker elkaar weer eens te zien. De weergoden werkten miet mee want het heeft vanaf het eerste moment geregend, waar de honden zich trouwens niet aan stoorden: soms maakten ze uitbundig gebruik van de aanwezige plassen en een paar waaghalzen zijn zelfs nog lekker wezen zwemmen. Op het moment dat we aan de koffie gingen werd het droog en begon de zon te schijnen. Het was heerlijk deze wondertjes – en natuurlijk hun baasjes – weer te zien en ook dat ze zo fijn met elkaar omgingen. Ik wil ook alle baasjes/vrouwtjes bedanken dat er zo goed voor onze / voor Gala’s wondertjes wordt gezorgd.

19

Onze “Sanittshund”

Ja daar wordt nu voor getraind. Nadat Chiara Ke-sera die thuis in Zwitserland trouwens Doeschka heet -, afgelopen winter al geoefend heeft voor lawinehond, doet ze nu hiervoor heel goed haar best en ze vind het ook nog eens geweldig leuk, net als haar vrouwtje. Onze stoere Doezen-dame, dat is ze.

18

Mei 2013

17

Mei was een fantastische en bewogen maand. Wat hebben we weer veel beleefd en wat hebben we toch een kanjers. Met “jan-en-alleman” die ook honden hebben, hebben we op verschillende plaatsen in Nederland en Duitsland weer héérlijke boswandelingen gemaakt, we hebben weer gewoon lekker onze eigen agenda kunnen invullen en zijn weer langzaam tot onszelf gekomen na alle drukte van onze gewéldige pups van het H-nestje en alles wat daar bij komt kijken. Ook zitten we er op te wachten dat onze heerlijke jonge boef Ròsa Ke-sera ons gaat vertellen dat voor haar eindelijk de tijd is gekomen om “puppies te gaan maken”.

16

Wat een top pinksterweekend beleefden wij

Zo was er de World Dog Show 2013 in Boedapest – Hongarije. Daar waren van “Van Hoefflaecken’s Cocó “ 4 hondjes aangemeld:

– de Schapendoezen Hijo en zijn kleindochter Ròsa Ke-sera
– en de Gos d’Atura’s Català Rubí en haar dochter Racha

2 Schapendoezen en 2 Gossen : mooi verdeeld, of niet!? En we zijn thuisgekomen – zeker gezien de omstandigheden – met prachtige resultaten, namelijk voor elk der rassen één Wereld-titel.

– Archimède Hijo is nu ook FCI Veteranen Wereld Kampioen 2013.
– Rubí’s Racha is nu FCI Jeugd Wereld Kampioen 2013. (met dank aan Fam Bos-Koster).

Beide andere dames wonnen weliswaar een nationaal punt maar moesten de verdere eer aan anderen laten : je kunt niet altijd alles hebben, zo is het nu eenmaal. Uiterst tevreden met en trots op onze resultaten reisden we terug naar huis.

15

Zaterdags datzelfde weekend in Arnhem is Rubí’s dochter Rubí’s Racha Van Hoefflaecken’s Cocó Nederlands Jeugdkampioen geworden. Knappe meid hè? Ze sloot haar NL-jeugd-carrière ook nog eens af als BOB.

14

VDH Europa Siegershow 2013

Onze mooie man, onze machissimo Hijo heeft zich op de ES-show in Dortmund weer eens van zijn beste kant laten zien! Niet alleen won hij de Veteranenklasse reuen maar meneer werd daarmee ook nog eens VDH Europa Veteranensieger 2013. Dit was in Duitsland zijn 3de show als Veteraan en alle 3 de keren heeft hij – zijn klasse en vaak meer!! _ gewonnen en zijn punt behaald, dit keer dus maar gelijk zijn 3de en laatste benodigde Veteranenpunt waardoor hij nu ook Duits Veteranen Kampioen is. Knappe man hè? We zijn zo’n trotse familie.

13

Bezoeken pups H-nest Ke-sera de Coco’s Hijo

Na in april de 1ste 3 pups te hebben bezocht, zijn we deze maand verdergegaan met de “puppenronde” van het H-nestje van Ke-sera de Cocó’s Hijo. We mochten tot onze grote vreugde allemaal blije, gelukkige pups aantreffen en evenzo blije en gelukkige en tevens trotse families! Altijd weer fijn te bemerken dat onze wondertjes een goed thuis hebben getroffen. In juni hopen we de laatste 2 wondertjes van dit nestje te bezoeken.

12

Updates/nieuws (februari) maart en april

11

Februari en April ’13 niet zo leuk

Helaas gaat niet alles altijd zoals gehoopt, verwacht en/of besproken. Eén van de eigenaren van een pup uit het C-nestje van Ke-sera de Cocó’s Hijo heeft het nodig gevonden het aan hen onder goed doorgesproken en/of vastgelegde voorwaarden gegunde reutje, op de prille leeftijd van krap 17 maanden ter dekking te moeten geven.
Laat dit heel duidelijk zijn: absoluut zónder mijn instemming.
M.b.t. zowel de combinatie (is me ook niet kenbaar gemaakt) als de beláchelijk jonge leeftijd waarop de kleine man – tiener – is ingezet. Van de daad op zich zal hijzelf niet slechter worden maar dit was niet afgesproken en hoort niet de bedoeling te zijn, zélfs niet als het volgens de algemene cq de basisregeltjes van de Raad van Beheer kan en/of volgens andere fokkers “moet kunnen”. Dan had men daar een hond moeten halen. Zullen ze zich aan de schriftelijk vastgelegde maximaal 5 dekkingen (per land) gaan houden? Ik kan er alleen maar verdrietig om zijn.

Februari

Een telefoontje van het vrouwtje van een pup van onze Gala, broer van onze Rubí : op 23 februari is Barςa ( Gala’s Alvaro Van Hoefflaecken’s Cocó ) verdronken! Nog maar 3 ½ jaar oud, een práchtige reu en zó’n vreselijke lieverd. Hij is er niet meer en het verdriet bij zijn familie en bij ons is groot.  

10

April – Rubí

Op de terugweg door Zwitserland zijn we ons gaan oriënteren op een volgende liefdespartner voor onze Rubí! En hebben een gewéldige man voor haar besproken. Nee, we zeggen niet wie, doen wij nooit, komt wel wanneer het zo ver is. Onze Ròsa Ke-sera vond het nodig daar in een zwembad te vallen, er stond maar zo’n 10 cm water in maar ze stond daar in totale verbijstering doodstil en roerloos te huilen.

09

April – 1ste pupbezoeken

We zijn op reis geweest en hebben de 1ste 3 pups weer gezien, gekust en geknuffeld. En hun nieuwe baasjes en vrouwtjes geplaagd door ze “Onze babies” te noemen. Maar nee, ze hebben het goed, er wordt heel veel van ze gehouden maar nu zijn ze niet meer echt van ons, alhoewel ze zullen dat altijd wel en beetje blijven.

April – algemeen

“doet wat hij wil” en dat deed het. We hebben gezellig geborreld en getafeld met vrienden > even de schade inhalen. Heerlijke lange wandelingen gemaakt met de honden. Ja: zelfs ons overgrootmoedertje Cocó loopt nog mee, ze loopt niet meer zo snel en we laten haar niet meer los lopen maar aan een lange lijn, ze is er echter nog steeds bij. En geniet. Alleen dat kammen hè. Daar heeft ze steeds meer moeite mee.

08

Ook hebben we een dag onze Chiara Ke-sera = Doeschka uit Zwitserland op bezoek gehad. Het vrouwtje had een feestje en wij dus ook. Doeschka heeft heerlijk met opa Hijo door het bos mogen struinen en kon weer “bijkletsen” met haar familie. Zo fijn is het dat ze dan gewoon er tussen gaat liggen en staan – zelfs met eten – alsof het nooit anders is geweest.

07

Daarna zijn we gaan kijken of we misschien nog een keertje ergens aan een show mee kunnen doen de komende tijd en dat gaat dan ook gebeuren. Allereerst zijn we naar de Italiaanse Clubmatch geweest en over de resultaten daar hoor je me niet klagen. Rubí was dit keer supporter voor de 4 Cocódotjes en dat bracht ons: Ke-sera de Cocó’s Hijo die ondanks haar zeer recente talrijke pups tóch een Uitmuntend kreeg, diens papa Hijo en dochter Ròsa Ke-sera die beide met een Uitmuntend 2de in hun klasse werden en onze oude dame werd opnieuw Veteran Club Winner. Enige dissonant was het weer. Wij – en alles wat we bij ons hadden – waren doorweekt.

06

2de helft maart

Toen werd hier thuis alles langzaam weer “normaal” voor zover dat kan tenminste. We hebben eerst de 3de-verjaardagswandeling van het R – nestje van Ke-sera de Cocó’s Hijo gehouden : deze pups waren 1 februari jarig geweest maar door de nieuwe pups moest de wandeling worden uitgesteld. Niet iedereen kon door het veranderen van de datum aanwezig zijn, maar uiteindelijk lukte het toch 6 van de 10 pups er bij te hebben al kon 1 hondje op de valreep toch niet gekomen. En omdat mama Ke-sera de Cocó’s Hijo zo fantastisch goed in haar vel zit ondanks de recente geboorte van alweer een groot aantal pups, kon ze heerlijk met haar oudste kids meewandelen. We hadden stormachtig, koud weer, maar droog. Na afloop konden we dan ook met zijn allen op het terras zitten om het één en ander te nuttigen.

05
04
03

1ste helft van maart

ja…. toen zijn alle pups uit het H – nest van Ke-sera de Cocó’s Hijo uitgevlogen. Ze zijn gegaan naar heel verschillende thuis-situaties: soms naar een echtpaar net uit de kinderen, soms naar een paar met 1, 2 of 3 kinderen. Ook zijn er jonge stelletjes bij en zelfs een paar nieuwe families waar al één of meerdere Schapendoezen aanwezig zijn. En de meesten wonen niet in Nederland. Natuurlijk is er met een ieder contact, we laten ze nu echter zonder onze bemoeienis – tenzij gevraagd – aan elkaar wennen voordat we ze binnenkort allemaal gaan bezoeken. Gezien waar ze wonen wordt dat dus een heel gereis!

02

2013.02.01

Er is er één jarig! Hoera! Hoera! Rosa Ke-sera Van Hoefflaecken’s Coco – 3 jaar! Net als haar broertjes en zusjes Riko, Ravi, Ronin, Reza, Rafa, Rago, Rana, Rani en Raya is ze al weer 3 jaar. We wensen deze Cocódotjes-Wondertjes een heerlijke (verwen)dag toe. Voor Ròsa Ke-sera zal het komende levensjaar een bijzonder jaar worden want hopelijk wordt zij voor het eerst mama.

01