Logo-schapendoes-kennel-hoeffaeckens-coco

Nieuws 2014

Afsluiting 2014 – Start 2015

“It was a very good year …”

En dat was het. Want terwijl we nog treurden om het verlies van Cocó en mochten beginnen te genieten van de – zoals te doen gebruikelijk – door haar voor ons geselecteerde achter-, achterkleindochter I Besos di Ròsa werden we al snel blij gemaakt met de geboorte van schitterende U-wondertjes van Rubí. In het voorjaar moest ons kruimeltje Besos een spoedoperatie ondergaan: ze had heel stout iets uit de bosjes had gegeten. Ach wat was ze ziek en wat had ik met haar te doen toen ze zelfs een tweede keer onder het mes moest.

Het I-nestje van Ròsa Ke-sera werd in Duitsland beoordeeld en kwam héél goed door de keuring Ook hebben we heel wat gereisd en weer nieuwe plaatsen hier en daar in Europa leren kennen en ook weer heel fijn de nodige tijd in het door ons geliefde Spanje doorgebracht. Ke-sera de Cocó’s Hijo werd dit jaar ook een veteraantje en heeft soms samen met haar vader Hijo show gelopen > wat door menig keurmeester gewéldig werd gevonden: een vader en dochter veteraan in de ring is dan ook wel zeer uniek.

Ons kruimeltje Besos heeft ons allemaal versteld doen staan met haar show prestaties. Nu zijn we in dat opzicht best wat gewend maar zij was ongewoon succesvol. Ook haar Finse broer liet hier en daar van zich horen. En haar Duitse broer start ook. En we sluiten het jaar af met de hoop op toch weer nieuwe wondertjes in 2015 en de allerbeste wensen voor een ieder voor 2015 (Cocó) Hijo, Ke-sera de Cocó’s Hijo, Ròsa Ke-sera, I Besos di Ròsa, Gala, Rubí“ Van Hoefflaecken’s Cocó“ Joke Van Beek.

december a

December 2014

Een héél bijzondere maand was dit. Niet alleen i.v.m. met Sinterklaas (die gelukkig geen van de hondjes – zonder mij – mee naar Spanje heeft genomen) en Kerst en Oud & Nieuw.

december 1

Nee: opnieuw waren er echt uitzonderlijke showmomenten. Er waren momenten dat ik niet wist of ik moest huilen of lachen van vreugde en blijdschap, dat ik stilletjes in een hoekje wilde zitten me afvragen hoe het kon maar het ook van de daken wilde schreeuwen van geluk zó trots op onze Cocódotjes-nazaten. Wie overkomt dat nu dat in diverse grote wereld-steden op de belangrijkste landelijke shows van het jaar haar hondjes met de buit gaan strijken. Let wel: hondjes van nog geen 15 maanden oud. Ik weet heel zeker dat onze Cocó boven op haar wolkje volledig tevreden naar beneden zit te kijken, vól van trots op haar nakomelingen, te meer omdat het ook nog eens gewone lekkere ondeugende echte honden zijn, die niet speciaal worden opgepoetst voor wat dan ook. Nee, fris en schoon en verzorgd en daar laat het geboortevrouwtje het altijd bij : een hond moet een hond blijven. Lees maar wat we allemaal beleefden (onderaan beginnen en naar boven scrollen, je kent het ).

december 2

12 – 14 December

Tja, en toen waren I Besos di Ròsa en haar oma Ke-sera aangemeld voor de Winner in Amsterdam en I Besos di Ròsa ook nog eens voor de Holland Cup in Amsterdam. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om de papieren te krijgen kan ik zeggen. Veel heen en weer mailen en dan stukje bij beetje en ook nog eens op de valreep via de mail binnen komen. Niet echt prettig en rustgevend, maar ja: als het niet anders gaat dan moet het maar zo.

Vrijdag 12.12

Pfff door regen, kou en storm hebben wij ons moeten worstelen om er te komen. Er waren 11 Schapendoezen gemeld, in alle klassen telkens 1 hond, maar in de Jeugdklasse Teven 3. Allemaal zo’n beetje even oud ook nog. Ons kruimeltje I Besos di Ròsa heeft zich echter van haar beste kant laten zien want ze werd niet alleen BOB Jeugd, nee zij werd zelfs BOS en kreeg van de keurmeester een rapportje om je vingers bij af te likken. Hartelijk dank keurmeester mw. Loch dat u haar zo geweldig vond en zo waardeerde en uw complimenteuze woorden achteraf. Tja en dan komt …

zondag 14.12 Besos di Ròsa en oma Ke-sera de Cocó’s Hijo op de Winner.

Dit keer waren er 22 Schapendoezen aangemeld, waarvan 4 in de Jeugdklas Teven en 1 in de Veteranenklas Teven. Ach ons kruimeltje I Besos di Ròsa Van Hoefflaecken’s Cocó werd zó gewaardeerd. De dame sloot de dag af met BOB Jeugd, met BOS, met Jeugd Winster ’14 en met Winster ’14. Helemaal de bibbers had ik kan ik jullie zeggen.

december 3

Die malle mooie meid van ons heeft nu al meer dan genoeg punten voor zelfs de Nederlandse Kampioenstitel maar moet wachten tot ze 27 maanden oud is nog 12 maanden dus. En oma Ke-sera de Cocó’s Hijo? Viel ook zeer in de smaak en werd Veteranen Winster ’14. “Oh what a day”.

6 – 7 December

Het weekend van 6 en 7 december was bijzonder bijzonder. Op de 6de kon in 3 grote Europese steden worden genoten van het optreden van de laatste lichting Cocódotjes nazaten. En hoe.

Brussel 06.12

I Besos di Ròsa BOB Jeugd, BOS, Benelux Jeugd Winster BE ’14, Benelux Winster BE ’14 en nu ook Benelux Jeugd Champion en volgens zeggen Brussels Junior Winner ’14 + Brussels Winner`14. Oma Ke-sera de Cocó’s Hijo werd BOB Veteranen, geselecteerd bij de beste 6 in de Veteranen Groep en werd tevens Benelux Veteran Winster BE en Benelux Veteran Champion en ook Brussels Veteran Winner ’14

Kassel 06.12

Deed Il Divo di Ròsa voor het eerst mee aan een echte show en werd BOB Jeugd.

Helsinki 06.12

Il Tobi di Ròsa : BOB Jeugd, 3de Reu en Helsinki Jeugd Winner. Op de 7de vertoonden we ons in.

Kassel 07.12

I Besos di Ròsa BOB Jeugd en German Youth Champion (Club).

Helsinki 07.12

Il Tobi di Ròsa BOB Jeugd, BOS, Finnish Youth Winner ’14 + Finnish Winner ’14. Als dít allemaal niet bijzonder is. Nog geen 15 maanden zijn de I-tjes en dan zo presteren.

december 4
december 5

De maand begon al positief. Want om te beginnen kregen we van de Universiteit in Bochum – Duitsland de uitslag van het g-PRA onderzoek van I Besos di Ròsa Van Hoeflaecken’s Cocó. Natuurlijk wisten we dat de uitkomst ++ moest zijn, maar om het zwart op wit bevestigd te krijgen is is altijd prettig.

Al vanaf begin november wachten we er op dat onze Schapendoes-dame Ròsa Ke-sera aangeeft weer op vrijersvoeten te willen gaan, maar nee hoor : deze dame blijft de spanning er in houden.

november00

Nee, dan ons jongste Gossendametje Rubí. Die heeft blijkbaar wel weer zin in zo’n uitje maar neemt dat besluit gewoon veel te vroeg. Tja, dan moeten we toch even op de rem trappen : er moet echt wat meer ruimte tussen de nestjes zitten hoor. Rubí’s volgende nestje stellen we dus gewoon even uit tot de volgende ronde.

de H-wondertjes van onze Hijo al weer 7 jaar

November 2014

Ja wat moet je nou nog na zo’n gewéldige oktobermaand. Is toch haast niet te overtroeven. Maar goed toch de stoute/show en andere schoenen maar weer aangetrokken. En ook november was een maand om vrolijk van te worden. Zoals te doen gebruikelijk: onderaan beginnen en naar boven scrollen.

Tot Slot

Tja en dan tot slot voor een ieder die er op wacht dat onze Ròsa Ke-sera “ weer in het huwelijk treedt” helaas. Mevrouw geniet blijkbaar van haar verloving en heeft besloten ons nog wat in spanning te laten v.w.b. de huwelijksdatum. Nader bericht volgt zodra mogelijk.

de H-wondertjes van onze Hijo al weer 7 jaar

29 november

9.11 werden ook de R-wondertjes van onze schitterende Rubí al weer 3 jaar. Op 30.11 troffen we elkaar voor de gebruikelijke verjaardags-nest-wandeling, met 3 van 6 pups. Ondanks het ontbreken van een zonnetje, werd het een heerlijke wandeling met Rubí en haar dochters Raiyah (Pip), Racha en haar zoon Roshari (Rico) en hun families, Rubí heeft allen eerst nadrukkelijk hun plaats gewezen daarna hebben de honden heerlijk met elkaar lopen dollen en er viel verder geen onvertogen “woord”. Afgesloten werd met een warm drankje op het terras bij het open vuur. Weer warm worden.

de H-wondertjes van onze Hijo al weer 7 jaar

17 november

En toen was het opeens al weer 17 november voor altijd een donkere dag. Vandaag is het al weer 1 jaar gelden dat onze majesteit Cocó ons moest verlaten. Het voelt nog steeds alsof het gisteren gebeurd is, voor mijn gevoel is ze er ook nog steeds. We missen haar allemaal héél erg,

de H-wondertjes van onze Hijo al weer 7 jaar

16 november

Tja en toen was er weer zo’n verbazingwekkende showdag. De Euro Dog Show In Kortrijk- België zondag 16 november. Tot nu toe hebben alle honden daar als Jeugdhond de Debutanten Cup gewonnen en als beste Teef / Beste Reu de Euro Cup > dat moest ons kruimeltje Besos natuurlijk ook proberen. Deed ze dat ook? Besos werd:

– Beste Jeugdhond
– Beste Teef > en versloeg haar grootmoeder Ke-sera de Cocó’s Hijo
– Ke-sera werd trouwens Beste Veteraan
– Beste van het Ras > en versloeg haar overgrootvader Hijo!
– Hijo werd trouwens BOS

Denk nu niet dat ons net 14 maanden geworden jonge dametje het daarmee voor gezien hield. Oh nee: ze begon er nu pas zin in te krijgen. In de Erering werd ze

– in Groep I geplaatst als nr 4
– en in de Jeugdgroep ( ca 60 honden ) geplaatsts als nr 5.

I.p.v. met 1 Debutanten Cup gingen we voor haar naar huis met voer, 3 Bokalen en 3 Rozetten. Wij vinden Besos een waar (Cocódotjes-)wonder. Eenmaal thuis was ze zó moe dat ze gelijk in een hoekje op de bank kroop.

december 4
december 5

9 november

Na een heerlijke herfstweek waarin we gezamenlijk iedere dag “blad hebben geruimd > vooral Besos” was het op 9 november tijd voor onze 3de-verjaardag-nestwandeling van de pups van het C-nestje van onze Ke-sera de Cocó’s Hijo. Ook nu een heerlijke en droge herfstdag met fijne honden waardoor de wandeling een waar plezier werd. Ke-sera trof dit keer slechts 3 van haar zonen. 1 teefje en 2 reutjes wonen in “te-ver-weg-buitenland”, het vrouwtje van 1 reutje had al een afspraak en het ander reutje daar hebben we het niet meer over.
Mama Ke-sera de Cocó’s Hijo en 3 pups dus:
Cicero = Kees, Caruso = Tommy en Chusco= Benji.

de H-wondertjes van onze Hijo al weer 7 jaar

1 en 2 november

Op 1 en 2 november gingen we – gezien de omstandigheden – zonder enige hoop en/of verwachting naar de dubbelshow van Bleiswijk > dit keer in de Broodfabriek in Rijswijk. Wát een parkeerellende. En binnen zit je bovenop elkaar. Dat doen we dus niet weer. Maar goed de shows: de eerste dag alleen I Besos di Ròsa ingeschreven, die zoals verwacht geen 1ste plaats haalde, we waren al blij/ze moest het doen met 2 Uitmuntend en Reserve CAC.

De andere honden moesten met Goed en Zeer goed naar huis: au! De tweede dag deden zowel I Besos di Ròsa mee als onze oude Gossendame Gala Leuk! Besos: de eigenaar van onze concurrent van gisteren was nu onze keurmeester. Zoiets moest niet mogen en mag volgens mij ook niet, fatsoenshalve klopt het in ieder geval niet. Maar goed, onze Besos deed het prima en liep als een zonnetje, werd gelukkig al hadden we er niet op gerekend met een U beloond en verkreeg zodoende haar 3de Jeugdpuntje > genoeg om ook de Nederlandse Jeugdtitel aan te vragen. Onze oude Gossen-dame Gala oogde een beetje moe maar deed het desondanks heel goed en behaalde haar 2de Veteranenpunt > nog 1 te gaan dus. Zij mocht zich zelfs in de Erering laten zien.

Oktober 2014

Er zijn van die maanden die hoeven gewoon niet op te houden, die mogen ééuwig duren. Oktober 2014 was er ook zo één. Lees maar (onderaan beginnen en naar boven scrollen).  

De afsluiting

En om de maand af te sluiten zijn we met zijn allen naar Brno in Tsjechië gegaan om deel te nemen aan de FCI European Dog Show 2014. Ja echt: alle honden ingeschreven voor zowel de Europese als de Nationale Show. Wat een moed hè? Maar absoluut geen spijt, want het hele stel heeft het voortreffelijk gedaan. Op Hijo’s 11de verjaardag – 23 oktober – trapten we af met de FCI European Dog Show 2014. Hijo werd Beste Veteraan en FCI European Veteran Ch ’14. Ke-sera de Cocó’s Hijo werd Best Veteranen Teef en eveneens FCI European Veteran Ch ’14 . Ròsa Ke-sera werd Res FCI European Ch ’14. Ons kruimeltje I Besos di Ròsa leverde nog maar 13 maanden oud een ware tópprestatie want zij werd zowel Beste Jeugdhond als Beste Teef ( BOS ) en FCI European Junior Ch ’14. Rubí werd Res FCI European Ch ’14.

december 4
december 5
december 5
december 4
december 5

Alle 5 hadden ook – omdat ze hun klasse hadden gewonnen – een Tsjechisch punt gewonnen. Dat die arme Ròsa slechts reserve werd is helemaal aan haar niet oplettende vrouwtje te danken. Ik had extra handen nodig om later met alle honden tegelijk de ring in te kunnen en dacht toen zij voor beste volwassen teef moest lopen “ach, laat die mevrouw dat ook maar doen” er helemaal niet aan denkend dat dat ook voor de Europese titel was. Tja, en toen wilde ze niet mooi lopen. Ik heb haar beloofd die fout nooit meer te zullen maken.

Maar goed, we waren nog niet klaar : de volgende dag – 24 oktober – was de Nationale Show. Omdat ze ook vandaag allemaal hun klasse wonnen, mochten ze alle 5 de Tsjechisch (Volwassen / Jeugd / Veteranen) Kampioens titel op hun conto bijschrijven.

de H-wondertjes van onze Hijo al weer 7 jaar

Erg leuk was het dat toen Besos op dag 2 de ring inkwam de keurmeester op zijn knieën viel en een hele poos met haar zat te kroelen.

de H-wondertjes van onze Hijo al weer 7 jaar

Uiterst tevreden – op dat ene akkefietje na natuurlijk – konden we weer op huis aan gaan. Een titel-score van 90% met 5 honden is dan ook een súper-resultaat. Deelnemers en eigenaren van vooral honden van andere rassen feliciteerden ons dan ook uitgebreid. Dank aan alle “extra handen” in de ring.

17 en 18 Oktober

Op 17 en 18 oktober waren Ke-sera de Cocó’s Hijo en I Besos di Ròsa ingeschreven voor de VDH Bundes Sieger Show en de Internationale Show van de VDH in Dortmund–Duitsland. En ja: de anderen waren natuurlijk gewoon mee. Zonder supporters gaat dat niet. Ook hadden we het vrouwtje van Besos haar broertje Toby gevraagd te komen en dat deed ze. Helemaal uit Finland nog wel. We hebben er dan ook gezellige dagen van gemaakt. Maar goed, de shows. Vooraf wisten we dat de kansen voor Ke-sera als zeer jonge Veteraan van net 8 jaar in de Veteranen Klas zéér klein zouden zijn, en dat klopte ook. De andere teef was 3 jaar ouder en van dezelfde mooie kwaliteit dus dan is er mee te leven dat je niet wint. De eerste dag – de Bundes Siegershow 2014 – deden zowel Besos als Toby het uitstekend. Ze werden allebei Bundes Jugendsieger 2014 en Besos mocht zich Beste Jeugdhond noemen. De tweede dag ging net zo goed > het vrouwtje van Toby had ‘s morgens wel gezegd “dat zij vandaag Beste Jeugdhond wilden zijn, want wij waren het gister” en dat gebeurde ook. Als kers op de taart werd Toby zelfs BOB. Knap hè. Nu is Toby net als zijn zusje Besos Duits Jeugd Kampioen VDH.

december 4
december 5

De aftrap

De maand werd afgetrapt in Maastricht : dit keer 2 shows daar Pfff. Ke-sera de Cocó’s Hijo voor het eerst in Nederland als veteraan en Besos voor de 2de keer in Nederland in de Jeugdklas. De eerste dag was er één om in te lijsten: Ke-sera was zó goed > won álles : Beste Veteraan, Beste Teef en Beste van het Ras > in de Erering werd ze zelfs nr 3 geplaatst bij de Veteranen. Top hè? Besos deed het keurig en won de Jeugdklas en daarmee haar 2de Nederlandse jeugdpuntje. Enig minpuntje : ik wist niet dat Ke-sera ook in de Ring moest voor Beste v/d Nederlandse Rassen. Dag 2 werd Ke-sera opnieuw Beste Veteraan en Besos moest het dit keer doen met 2 Uitmuntend. Een prima weekend met mooie resultaten en dat in het gezelschap van goede Duitse vrienden.

december 4
december 5

14 september 2014

1ste-verjaardags-nestwandeling I-nest van Ròsa Ke-sera

I-nest van Ròsa Ke-sera

13 September

13.09.2013 – 13.09.2014 fijne verjaardag I-wondertjes van onze bijzondere Ròsa Ke-sera wij wensen I Besos – Il Tobi – Il Divo – Idoya – Iduna – Icara Ke-sera di Ròsa Van Hoefflaecken’s Cocó een heerlijke super-verwendag toe.

I-nest van Ròsa Ke-sera

9 september Gala en haar kleinzoon Rubí’s Umago in Rotterdam

“on a wonderfull day like today …” Voor het eerst in bijna 5 jaar deed Gala weer eens mee op een tentoonstelling. Al weken verheugde ik me er op dat weer eens met haar te kunnen doen. Het werd Rotterdam > waar ze destijds in Nederland ook begonnen is! Inmiddels is ze op een haar na 11 jaar en ze hád er zin in. De dame “kwam, zag en overwon…”. Ze kreeg 1 Uitmuntend in de Veteranen Klas en werd Beste Veteraan Toen moest ze meedoen voor Beste Teef en dat werd ze ook. Tja, toen maar gelijk goed afronden : want ze werd BOB.

I-nest van Ròsa Ke-sera

Deze resultaten betekenden dat ze ook 2 nieuwe titels op haar conto mag bijschrijven:

– Benelux Veteran Winner 2014
– Benelux Winner 2014.

Haar kleinzoon / Rubí’s zoon Rubí’s Umago (Pancho) was ook ingeschreven : in de Puppyklas. Deze jongeman deed het uitstekend en dat werd beloond met 1 Veel Belovend. Hij werd ook BOB Puppy.

I-nest van Ròsa Ke-sera

De keurmeester was uiterst content met beiden en toen ze hoorde dat ook dochterlief / mama Rubí aanwezig was, wilde ze haar ook zien > “wow goed gedaan, heerlijk om te zien”.

I-nest van Ròsa Ke-sera

Augustus 2014

30 augustus Ke-sera de Cocó’s Hijo, Ròsa Ke-sera en I Besos di Ròsa in Luxemburg oh, wat zijn we blij – oh, wat zijn we blij … Alweer.

We hadden er een hard hoofd in maar zijn tóch maar naar de show in Luxemburg gegaan. Louter en alleen omdat hekans was voor Besos om deze Jeugdtitel te winnen. Ingeschreven alleen de 3 Doezendames: Hijo is al lang Kampioen en Veteranen Kampioen in Luxemburg en ook Rubí heeft de titel al op haar naam staan > zij waren dus supporters. Onze Duitse Gos d’Atura – vrienden waren er ook, we hadden ringen naast elkaar en dus gezellig gemaakt. Het was lang wachten tot de 20 Schapendoezen aan de beurt waren. Oma Ke-sera de Cocó’s Hijo deed het na jaren niet showen nog altijd enthousiast en prima, werd Beste Veteraan Teven alsmede Beste Veteraan en Luxemburgs Veteranen Kampioen. Haar dochter Ròsa Ke-sera tja deze keurmeester vond haar nog steeds “niks aan”. (Klein)dochterlief Besos zette haar beste beentje voor en werd Beste Jeugd Teef en Beste Jeugdhond. En is nu ook Luxemburgs jeugdkampioen titel “Benelux Jeugd cq. Veteranen Winnaar ’14”. De keurmeester zei dat ze duidelijk de familierelatie zag en van Besos “I like her, I like her”.

I-nest van Ròsa Ke-sera

23 augustus

“Oh, wat zijn we blij – oh, wat zijn we blij”. Want we hadden een gewéldige dag op een vreselijk show > hoe dát nou kan? Welnu, het was een slecht in elkaar gestoken buitenshow, modderig, parkeren in drabbig knie-hoog gras, nauwelijks tenten om onder te zitten en zo nu en dan “een buitje” > zó leuk. Maar daarom zijn we extra blij met de behaalde resultaten. Onze machissimo Hijo en zijn dochter – onze prinses – Ke-sera de Cocó’s Hijo deden beiden mee als Veteraan en wonnen ook beiden hun 1ste Belgische Veteranen-punt. Hijo werd Beste Veteraan Reuen en ook BOS.

I-nest van Ròsa Ke-sera

Ke-sera de Cocó’s Hijo werd Beste Veteraan Teven en tevens Beste Veteraan. De keurmeester zei dat hij nog nooit – en hij ging er van uit dat hem dat ook nooit meer zal gebeuren – een vader en dochter Veteraan in de ring had gehad. Vond hij heel speciaal en bijzonder.

I-nest van Ròsa Ke-sera

Toen was het de beurt aan onze piranha achterkleindochter / kleindochter I Besos di Ròsa. Ons kruimeltje werd beste Jeugdhond, won haar 3de Belgische Jeugdpunt en voldeed daarmee aan de eisen voor titel Belgisch Jeugdkampioen. Haar 2de Jeugdtitel en ze is nog maar 11 maanden en 1 week oud.

I-nest van Ròsa Ke-sera

17 augustus De “wij zijn 7 maanden oud”-U-nestwandeling

Eindelijk was het dan het zover. We gingen elkaar weer zien. Geweldig dat 6 van de 7 pups met hun baasjes en gezinsleden er bij waren. Alleen het mannetje dat in Italié is gaan wonen was er niet bij > zij kregen belangrijk bezoek uit Australië en tja dat ging natuurlijk voor. De Cocódotjes-familie werd vertegenwoordigd door mama Rubí en ‘ pleeg-opa’ Hijo. En ook halfzusje Pip en haar baasjes kwamen de gelederen versterken. Het was een heerlijke – en zo waar droge – wandeling. De hondjes gedroegen zich voortreffelijk, hebben lekker lopen dollen en enkelen hebben tot vreugde van hun baasjes ook van het volop aanwezige water genoten. Volgens mij hadden de baasjes het ook wel naar hun zin. Ter afsluiting hebben we met zijn allen het terras nog even bezet : het was koffietijd. Wij hebben heerlijk van deze 1ste nestwandeling genoten en verheugen ons nu al op de “1ste-verjaardags-wandeling”.

december 4
december 5

2 en 3 augustus

Er is een liedje ‘On a wonderfull day like today’. Nou dat was echt 2 x voor ons van toepassing hoor. Want: ons kleintje I Besos di Ròsa van Hoefflaecken’s Cocó heeft in Duitsland – Bremen meegedaan aan 2 shows. Ze had de mogelijkheid Duits Jeugd Kampioen te worden. Ze werd zó gewaardeerd door de beide keurmeesters en heeft zich zó goed gepresenteerd: prachtig. En dat nog maar net 10 maanden oud. De eerste dag werd ze Beste Jeugdhond en Beste Teef en Duits Jeugdkampioen.

december 5

De tweede dag voor de lol, maar werd door Besos een superdag gemaakt, want toen werd ze niet alleen weer Beste Jeugdhond en Beste Teef. Nu werd zelfs ook nog Beste van het ras. Ik heb terug naar onze plek een dansje met haar gemaakt en zong daarbij ‘You are beautifull’. Besos heeft hetzelfde gedaan als haar mama Ròsa Ke-sera: die werd 10 maanden oud in Brussel van 25 schapendoezen ook BOB. Het lijkt erop dat ook aan onze huidige 5de generatie het “show”stokje is doorgegeven.

december 5

18.07.2006 – 18.07.2014 Ke-sera de Cocó’s Hijo vandaag 8 jaar en veteraan

Wij feliciteren ook haar broertjes en zusjes.

D-wondertje Djaya

5 en 6 juli

Alsfeld – Duitsland de Nestbeoordelingen, Inventarisaties en de Clubmatch.

Doordat pas laat kon worden besloten dat e.e.a. door kon gaan, hadden helaas enkele pup-eigenaren al andere – al dan niet vakantie – afspraken gemaakt, waardoor we dit keer niet compleet waren. 5 juli werd direct begonnen met de inventarisatie van het H-nest van Ke-sera de Cocó’s Hijo: uiteindelijk deden 3 van haar 9 pups daar aan mee en kwamen heel goed door de keuring, vooral het teefje, de reuen kregen alleen de opmerking dat de opvoeding ietwat beter ter hand moest worden genomen. Op de nestbeoordeling van dit nestje – mams was ook aanwezig – was niets op aan te merken. ‘s Middags mocht het I-nest van Ròsa Ke-sera aantreden voor de nestbeoordeling en dit nestje kwam er fantastisch uit. Prachtige individuele beoordelingen en een heel mooie nestbeoordeling. Zowel mams als paps waren hierbij aanwezig. ‘s Avonds hebben we met een hele club ons gebruikelijke “familie-etentje” gehouden en heb ik iedereen uitgelegd hoe onze nestjes en de individuele pups vandaag werden beoordeeld. En op ons allen getoost met een Hoevelakens bittertje. De volgende dag 6 juli was er de Duitse Clubmatch. Dit keer eens niet zoals te doen gebruikelijk alle honden ingeschreven + Paarklasse + Groepen maar lekker niks. D.w.z. op de valreep onze Besos, maar dat alleen omdat 3 van haar broertjes en zusjes dat ook hadden gedaan. Alle 4 deden ze het heel goed, broertje Il Divo di Ròsa werd als 3de geplaatst in de Jeugdklasse en broertje Il Tobi di Ròsa als 1ste! Hij werd eveneens Jeugd Winner Duitse Club Match 2014. Opnieuw was de huisreis er één met een nieuw titeltje. Geweldig Dank jullie wel alle pup-eigenaren voor het komen, het meedoen en voor een fantástisch weekend.

I-nest van Ròsa Ke-sera
december 5
december 5

2de kwartaal 2014

Ja, wat is daarin zoal gebeurd, nou best veel. Gewoon even doorscrollen naar het begin en langzaam naar boven en dan weet je wat allemaal.

D-wondertje Djaya

28 Juni 2014

Tja, wanneer je dan toch zo internationaal bezig met bent “1ste x hier en 1ste x daar” dan ook maar in België. Dus op 28 juni togen we naar Genk : “we” zijnde Hijo en Besos als participanten en ditmaal Ke-sera de Cocó’s Hijo, Ròsa Ke-sera en Rubí als trouwe supporters. Er waren 7 Schapendoezen ingeschreven. Hijo deed hier voor het eerst mee in de Veteranenklas en Besos idem in de Jeugdklas. Hijo moest dit keer met een 2de plaats genoegen nemen maar Besos mocht weer Beste Jeugdhond en BOS laten noteren en heeft nu ook in België 1 Jeugdpunt. Knappe meid.

D-wondertje Djaya

21 juni

En opeens was het ook 21 juni nu mocht Besos voor het eerst “echt” show lopen in Nederland > ze had een keer in NL meegedaan als baby “om te oefenen” maar nu mocht ze in de Jeugdklas.

Best spannend en we gingen er naar toe zonder een enkele verwachting. Voor de verandering bleven de anderen allemaal thuis en waren we op elkaar aangewezen. Ons geduld werd behoorlijk op de proef gesteld want de Schapendoezen (11 in totaal, waarvan 6 teefjes) waren als laatste aan de beurt bij deze keurmeester. Maar eindelijk was het dan zo ver. En dus weer mét competitie won ze allereerst de Jeugdklas en daarmee haar 1ste Jeugdpunt, ook werd ze Beste Jeugdhond. Daarna moest ze meedoen voor BOSen werd ze 2de BOS en won zo gelijk haar 1ste 1/4-punt voor de volwassen NL-titel. Ons “mormelke” – zoals een Belgische relatie haar noemt – is van grote klasse.

D-wondertje Djaya

14 juni

Op 14 juni zijn de wondertjes van ons aller Gala al weer 5 jaar geworden. We hebben ze allemaal een heel fijne verjaardag gewenst en voorafgaand aan onze heerlijke “5de-verjaardags-nest-wandeling” op 22 juni > dit keer een wandeling met prachtig weer kwam Rubís broertje Gala’s Aradí = Perro bij ons logeren > hij paste er weer tussen zoals vanouds.

december 4
december 5

13 juni

Tja, 13 juni werd onze I Besos di Ròsa 9 maanden en dus was het moment gekomen voor haar om “echt” mee te gaan doen op shows. Op 2 achtereenvolgende dagen – op 14 en 15 juni – na deze “verjaardag” mocht Besos haar kunstje voor het eerst vertonen in Erfurt – Duitsland en dat deed ze met verve. Op beide dagen (telkens 7 Schapendoezen aangemeld, waarvan 5 teefjes) behaalde ze een punt voor de Duitse Jeugdtitel en op beide dagen werd ze zowel Beste Jeugdhond als BOS. Beide keren moest ze dus ook meelopen voor BOB. Allebei de keurmeesters waren zéér over haar te spreken. Haar overgrootvader Hijo deed op de 1ste dag ook mee > gewoon voor de lol, hij is immers al jaren Duits Veteranen Kampioen. En wat gebeurt er? Onze machissimo werd niet alleen Beste Veteraan en Beste Reu ook BOB: hij won dus – nog – van zijn achterkleindochter! Moest de arme man zich 2 x in de Erering laten zien.

Ons heerlijke tweetal maakte Rubí’s verjaardag extra feestelijk en het weekend bijzonder.

december 5

Deze juni maand…

is dus doorgegaan met het bezoeken van de pups van Rubí’s U-nestje, volgende maand nog 2 te gaan en daarna kunnen de papieren dan naar de Raad van Beheer worden opgestuurd. Alle pups zien er geweldig uit: okay ééntje zou een wat betere vachtverzorging kunnen krijgen en twee zou je “aan de mollige kant” kunnen noemen, maar allemaal zijn het heerlijke dondersteentjes met een súperlief karakter en hebben ze bij heel fijne families hun nieuwe thuis gevonden waar ze een gelukkig leven tegemoet mogen zien. Dat is altijd waar wij voor onze wondertjes op hopen en ze van harte gunnen. We verheugen ons op de komende “wij-zijn-7-maanden-oud-nest-wandeling” in augustus.

Mei 2014 Hijo nu ook NL Veteranen Kampioen

Ja echt, we hebben het toch maar afgemaakt. Wie had dat – nog – gedacht! Bijna 3 jaar geleden heeft hij al 2 x een Veteranenpunt gewonnen maar we zijn nooit verder gegaan om ook die 3de te winnen en zodoende de titel te mogen aanvragen. Maar opeens vond ik dat hij het toch verdiende en dus zo gezegd, zo gedaan.

24 mei

Dus naar de show in Tilburg en > klusje geklaard! Hij werd zelfs nog 2de BOS ook. Maar nog mooier: Hijo werd niet alleen NL Veteranen Kampioen hij werd ook nog eens als 5de geplaatst in de Veteranen Groep in de Erering. Wij togen dus weer huiswaarts met een beker, een zak voer en een bos bloemen > knappe man hè.

december 5

Mei / Juni

Weekje Spanje 2x Dáár was het wel weer eens tijd voor!

We hebben het heerlijke appartement aan het strand kunnen regelen, waar we ook al enkele keren met Cocó, Hijo en Ke-sera de Cocó’s Hijo waren geweest: begane grond met tuin, het voetpad oversteken en je staat op het strand. Als dat niet heerlijk is. Nou, dat vonden de honden ook want allemaal voelden ze zich er direct thuis en liepen het huis en de tuin in en uit alsof ze dat al jaren deden. Voor het eerst in bijna 5 jaar hebben we ook weer meegedaan aan een tentoonstelling van de Catalaanse Kennelclub ACUCC > geen CAC(IB) te verdienen, hooguit een Catalaans punt. De hele meute ingeschreven ook al zijn Hijo en Ke-sera de Cocó’s Hijo al lang Catalaans Kampioen Hijo, Ke-sera de Cocó’s Hijo en Ròsa Ke-sera kregen alle 3 : 1 Uitmuntend en Ròsa Ke-sera werd BOB. Rubí kreeg – nog maar kort na de geboorte van haar pups – toch nog 3 Uitmuntend. En I Besos di Ròsa 1 Veel Belovend en Beste Pup. Ròsa Ke-sera en Besos verdienden beiden hun 1ste punt voor de Catalaanse (Jeugd)titel.

Verder hebben we onze tijd in Spanje doorgebracht met leuke dingen doen, veel – al dan niet lange – wandelingen maken en vrienden bezoeken en op bezoek krijgen. Moeten we weer eens wat vaker doen want het was echt heerlijk. En dat deden we dus ook. We zijn 2 weken later gewoon nog een weekje teruggegaan. En het was weer net zo fijn. Weer een Catalaanse show meegepikt > dit keer alleen Besos en Ròsa Ke-sera. Met voor beiden hetzelfde resultaat >mooi toch.

december 4
december 5

5 mei

tja, het was er nog niet van gekomen: schandalig maar waar. Wat? Het thuis bezoeken van een in Zwitserland wonend pupje uit het C-nestje van onze Ke-sera de Cocó’s Hijo: Chiara Ke-sera “zeg maar Doeschka”. Nu dus wel. Brrr. Gedurende 8 km over een loei-smalle slingerweg ca. 1000 meter omhoog klimmen. En dat voor iemand met hoogtevrees. Okay: boven was het prachtig daar laat ik het bij En over de weg terug naar beneden wil ik het niet hebben. Doeschka was in ieder geval gelijk zo blij mij en haar hondenfamilie te zien. Heerlijk.

december 5

4 mei

Vandaag hebben we de eerste pup van het U-nest van Rubí thuis bezocht. Deze leuke jongeman woont nu in Italië (Engelse baasjes die in Nederland een pup van Spaans ras kochten om er mee in Italië te gaan wonen > kan het internationaler) en heeft daar een heerlijk huis en thuis gekregen. Met een gerust hart konden we de mensen dan ook de stamboom geven en de officiële overdracht in gang gaan zetten. Deze en volgende maand zullen we ook de andere 6 wondertjes van Rubí’s U-nest bij hun nieuwe families gaan bezoeken.

december 5

3 mei

Pas op de valreep – i.v.m. de Gos d’Atura pups en de genezing van Besos – konden we ons voor de 4de keer op rij toch nog inschrijven voor de Italiaanse Schapendoes Clubmatch. Ook dit keer weer 4 honden ingeschreven, maar nu wel een andere 4. Wat deed dat zeer, wat was dat moeilijk. Maar goed. Na een goede reis arriveerden we op de showlocatie waar we een prima appartement hadden gehuurd. De showdag begon met redelijk tot mooi weer maar halverwege kwam het water ineens met bakken uit de hemel. Wat een bende is een buitenshow dan. Heb de honden dan ook allemaal maar naar de ring gedragen. Daar deden ze het allemaal echter prima.

Tot nu toe gingen we altijd al met plaatsingen naar huis en onze kast is zelfs in totaal 3 Italiaanse Club-titels rijk. Ook dit keer werden alle honden geplaatst en ons kleine dametje Besos – die voor het eerst aan iets officieels meedeed –, werd zelfs Best Puppy Italian Club Match 2014. Ons Italiaanse Clubtiteltje nr 4 werd dat.

december 5

27 April 2014

Ja. Het was zo ver. De “we-zijn-al-7-maanden-oud-pupwandeling” met het I-nest van Ròsa Ke-sera. Helaas maar met 3 van de 6 pups. Het reutje dat in Finland woont en het teefje dat in Zwitserland haar thuis heeft gevonden konden er niet bij zijn en onze eigen Besos mocht i.v.m. haar operatie ook niet mee. Maar mama Ròsa Ke-sera en oma Ke-sera de Cocó’s Hijo namen de honneurs van de familie goed waar. Helaas hadden we niet het mooiste weer van de wereld (dat kwam toen we weer thuis waren) maar ondanks dat hebben we het heel gezellig gehad. Na een versnapering te hebben genuttigd en de wondertjes te hebben verwend met presentjes, ging ieder weer zijns weegs en is het wachten op en uitkijken naar de 1ste-verjaardags-pupwandeling.

december 5

2 april

Maar tussen het vertrek van deze beide pups door moest ons kleine Schapendoesdametje Besos onverwacht onder het mes! Nog maar 6 maanden oud en dan al zo iets. Waarom moest dat? Nou, de dame had tijdens een wandeling – bleek later – stiekem iets gegeten (zo’n kinderarmbandje van fleece) en dat zat vast. Helaas wilde de genezing niet echt vlotten en moest ze er een 2de keer aan geloven > na een goede schoonmaak en het weghalen van wat hechtmateriaal knapte ze zienderogen op en werd ze weer een echte – lieve maar ondeugende – gezonde pup.

december 5

18 april en 24 maart

De laatste 2 pups van Rubí’s U-nest verlaten ons huis! Het reutje blijft in Nederland en het dametje vind haar thuis in België. En in “ Casa Cocódotjes & Españolas” kan het normale leven weer worden opgepakt.

december 5

2014.04.18 Ook onze Couca is nu bij haar eigen lieve familie

Couca – Rubí’s Ucouca Van Hoefflaecken’s Cocó – is eindelijk ook op haar plaats van bestemming. Het moest gewoon zo zijn dat zij wat langer bij ons bleef. Nou, dat was echt geen straf hoor. Want Couca is een heerlijk meisje, we hebben volop van haar genoten. Vooral onze kleine Schapendoesdame/pup Besos en onze Schapendoesman Hijo waren haar favorieten. Nu is hier alles weer bij het oude en is Couca druk doende de levens van haar nieuwe baasjes volledig op zijn kop te zetten. Wij wensen Couca een heel fijn, gezond en lang leven bij deze lieve mensen.

december 5

Dit fraaie dametje wacht nog op een lieve familie! Je ziet het: ze is er helemaal klaar voor.

december 5

Nog 1 teefje en 1 reutje hebben nog een nieuwe familie nodig. Wij willen ook een eigen familie.

december 5

Hoera! Ròsa Ke-sera Van Hoefflaecken’s Cocó is 4 jaar

Ròsa Ke-sera

Ook de Cocódotjes-Wondertjes – haar broertjes en zusjes – Riko, Ravi, Ronin, Reza, Rafa, Rago, Rana, Rani en Raya – wensen wij een heerlijke verwen-/verjaardag.

Ròsa Ke-sera

Januari 2014 Geboorte

Heel blij zijn het geboortevrouwtje, oma Gala en mama Rubí en de Schapendoezen Hijo, Ke-sera de Cocó’s Hijo, Ròsa Ke-sera & Besos di Ròsa met de geboorte van het U-nest van onze Gos d’Atura Català Rubí (Gala’s Arubí Van Hoefflaecken’s Cocó) op dinsdag 14.01.’14. 7 schitterende pups : 2 dames en 5 heren. Dit keer dus 7 Roebeltjes-wondertjes: 2 fraaie dametjes en 5 stoere mannetjes.

Ròsa Ke-sera

Rubí had een zwaardere zwangerschap dan de eerste keer maar heeft het weer prima gedaan. Ook heeft zij er dit keer geen enkele moeite mee dat de rest van de honden-familie er gewoon bij blijft . En onze 4 maanden oude Schapendoes-pup Besos di Ròsa mag zelfs het schaaltje van de puppymelk die mama Rubí met grote regelmaat krijgt uitlikken. Ik ben heel blij dat alles weer zo soepeltjes loopt en dat mijn hondenfamilie het zo goed met elkaar kan vinden. De pups drinken goed en zijn al op de 1ste dag goed aangekomen.

Ròsa Ke-sera

14.01.2013 – 2014

Gefeliciteerd H-wondertjes van Ke-sera de Cocó’s Hijo. Wij wensen jullie een fijne verjaardag.

12.01.2014

Besos di Ròsa en de andere Cocodotjes zijn naar de Clubmatch van KV Waalwijk geweest.

Ròsa Ke-sera

Er was voor goede opvang/oppas van hoogzwangere Rubí gezorgd en dus kon het. Was best belangrijk voor Besos om al jong een keer een show mee te maken. Officieel was ze 1 dag te jong om mee te mogen doen, maar ze waren aardig voor ons. En deed ze het goed? Nou: ze moest zelfs de spits afbijten en als eerste van de Cocódotjes de ring in! Niks “het kunstje afkijken” dus, maar gelijk “voor de leeuwen gegooid”. We hadden een heel lieve keurmeester die perfect haar nieuwigheid aanvoelde, Besos kreeg dan ook haar eerste 1 Veel Belovend – beter kon niet. Omdat ze Beste Baby van het Ras werd, mocht ze zich ook in de Erering vertonen. En daar werd ze uit alle baby’s ( 4, 5 en 6 maanden oud ) eerst geselecteerd bij de beste 10 en toen geplaatst als nr 6 Beste Baby in de Baby Groep. Tja, dat konden de ander Cocódotjes niet op zich laten zitten, dus die hebben ook hun beste beentje voorgezet.
Overgrootvader Hijo:

– 1 Uitmuntend in de Veteranenklas en
– Beste Veteraan van het Ras
– als nr. 3 geplaatst in de Veteranen Groep

Oma Ke-sera de Cocós’ Hijo:

– 1 Uitmuntend en BOB
– als nr 10 geplaatst in Rasgroep 1

Mama Ròsa Ke-sera:

– 1 Uitmuntend en “bouncy-bouncy” rondgesprongen want ze wilde naar haar baby Besos toe.

Ja, en dan score je niet in de ring, maar we vergeven het haar.

Ròsa Ke-sera

11.01.2014

De laatste loodjes De kraamkamer is klaar, de familie Schapendoezen zijn er klaar voor.Nu is het wachten op een seintje van “mama-to-be” Rubí.

I-nest van Ròsa Ke-sera
december 5
december 5

05.01.2014

december 5

Ja, ook onze H-wondertjes van onze Ke-sera de Cocó’s Hijo worden 14.01.2014 al weer 1 jaar. Omdat Rubí dan zo’n beetje “uitgerekend” is, hebben we de verjaardags-wandeling wat eerder gehouden > de pret en het genoegen waren er niet minder om. Van de 9 waren er helaas maar 3 aanwezig (3 baasjes wonen gewoon te ver weg, 1 baasje had het te druk op het werk, 1 was er aan het verhuizen en 1 had te maken met het plotse verlies van een opa ) dus een mooie reden om naast mama Ke-sera de Cocó’s Hijo hun nichtje Besos di Ròsa mee te nemen: niet te druk met honden, genoeg mensen om te helpen dragen ( helemaal meelopen daarvoor was ze nog te jong ) en een prima socialisatie-oefening.

december 5

Nina was zo lief met Besos aan de lijn te willen lopen en ik weet niet wie daar meer van genoot > Nina of Besos. Ook deze wondertjes zijn uitgegroeid tot heerlijk vrije vrolijke jonge honden.Ik verheug me nu al om ze te zien in volwassen staat.

december 5