Logo-schapendoes-kennel-hoeffaeckens-coco

Nieuws 2015

December 2015

En dan opeens is het al weer december. De laatste maand van het jaar. Altijd een spannende en drukke maand. Sinterklaas (wie weet mag je mee naar Spanje), de Kerstdagen en Oud & Nieuw. Voor ons deze keer nog wat spannender omdat zoals jullie hebben kunnen lezen, onze Rubì eind vorige maand een lovers-date heeft gehad. Normaliter gaan we dan met ca. 4 week een echo maken maar. dat kon dit keer niet i.v.m. de feestdagen. Wordt dus een van de eerste acties in het nieuwe jaar. Een beetje gek is ze inmiddels wel: constant op schoot, heel knuffelig en ze haalt in haar mandje liggend de gekste capriolen uit onze dwaze Rubì.

dec. '15

Maar wat gebeurde er deze maand verder? Niet zo heel veel omdat we Rubì de eerste weken van haar hopelijke zwangerschap wat rust wilden geven, wij doen het in die periode meestal wat rustig aan. Nest-wandelingen waren er deze maand niet, we hebben alleen met enkele families die een wondertje van ons hebben gewandeld > ook altijd leuk, heb je wat meer tijd voor elkaar.

56

En we hebben mede door het extreem zachte weer heerlijk in de tuin kunnen werken.

Ook hebben we meegeleefd met Besos haar zusje Saartje > zij werd gesteriliseerd! Het arme ding was eerst best even van slag zo jong zijn ze immers in dat opzicht niks gewend en bovendien kreeg ze van de dierenarts een strak ‘mantelpakje’ aangemeten zodat ze niet bij de wond kon. Maar ze knapte al weer snel op en gaat nu als een het Cocódotjes-wondertje het nieuwe jaar in!

55

Maar dan ons kruimeltje Besos werd deze maand 27 maanden. In enkele landen, waaronder Nederland, kun je vanaf dat moment wanneer je tenminste al genoeg punten hebt behaald proberen je laatste punt voor de nationale titel te behalen. Zo gezegd, zo gedaan: ingeschreven in Cuyk Nederland, dit ondanks waarschuwingen m.b.t. de keurmeester het er toch maar op gewaagd: Besos had immers genoeg aan een reserve-punt omdat ze al 8 punten had (en er zijn er 4 nodig). Tot nu toe heeft ze het overal zo goed gedaan zie shows dat je zou zeggen dat je op een reserve dan toch op zijn minst wel op mag hopen. Nou kantje boord hoor. De waarschuwingen klopten en de keuring liep anders dan het hoorde maar geheel zoals voorspeld. Gelukkig vond hij in tegenstelling tot de meeste van de andere honden – onze Besos nog wel een Uitmuntend en een Reserve-punt waardig. Waarmee ze voldeed aan de eisen voor Nederlands Kampioen, onze knappe meid.

Ook heeft ze haar schoonheid nog laten zien op een show in Brussel Belgie. Hier werd ze BOS (Beste Teef), Belgian Winster 2015 en Benelux Winster BE 2015. Net als vorig jaar, maar toen had ze er vanwege haar leeftijd ook nog eens de jeugdtitels bij. Zo zijn de zaken dan weer rechtgetrokken, zullen we maar zeggen. Eenmaal thuis was ze weer de lekkere ondeugd die we zo graag zien en speelde ze er lustig op los.

55

Natuurlijk hebben we zoals te doen gebruikelijk als het maar even kon heerlijk in het Hoevelakens bos gewandeld, soms met het hele stel, soms met een paar en zo af en toe ook alleen met ons kruimeltje Besos > quality time voor ons beiden, ook nodig.

55

November 2015

29 november 2015, Ons Roebeltje had weer een loversdate Eindelijk gaf onze mooie Gossendame Rubì aan dat het weer tijd werd een nieuwe poging tot moederschap te wagen.

december 1

Eind december gaan we een echo maken. Indien het ons gegeven is verwachten we de pups eind januari / begin februari 2016. Info en/of interesse in een pup? Aarzel dan niet contact op te nemen.

Zo, dat was me het maandje wel! Hebben wij het soms naar ons zin gehad? Jazeker. En hoe. Wat gebeurde er zoal? Om te beginnen was er op de 1ste dag van de maand de 4de-verjaardags-nestwandeling met de wondertjes uit het C-nestje van onze Ke-sera de Cocó’s Hijo. Het was een herfstdag uit een boekje: verrukkelijk. Mens en hond genoten. Ke-sera en haar koters genoten van een wandeling en elkaar: ook hier viel er geen onvertogen woord > alle hondjes gedroegen zich samen en tegenover anderen voortreffelijk. Vreemde eend in de bijt de Briard Does > huisgenote van onze Does Kees, hoorde er gewoon bij. Onze Doeschka kon het water niet weerstaan en alle baasjes hebben lekker met elkaar lopen kletsen. De wandeling werd zoals te doen gebruikelijk afgesloten met een versnapering en nakaarten.

december 2
december 2

Omdat onze Gossendame nog geen tekenen vertoonde van een komende loopsheid, hebben wij direct hierna heel snel onze koffers gepakt, zijn in de auto gestapt en maar weer eens de lange reis naar ons geliefde Spanje ondernomen. Dit keer opgesplitst in etappes op 2 locaties omdat ons kruimeltje Besos in Spanje in Torre Pacheco mee ging doen aan 2 shows. En hoe! 2 x werd ze er Beste van het Ras en ons poppetje viel op de 2de showdag zo zeer in de smaak bij de keurmeester dat ze door hem werd geplaatst als nr 3 in de Rasgroep I > wow en supertrots natuurlijk.

december 3

Zoals jullie begrijpen zijn we vandaar niet doorgereden maar doorgevlogen naar onze 2de bestemming. Alwaar we een heerlijk week hadden in een appartementje aan het strand bij temperaturen van ca. 23C. Wat wil een mens nog meer in november.

december 3

Tja en dan ga je weer richting huis en verbaas je je over de vele aankondigingen van grenscontroles en de vele zwaar-bewapende politie en militairen. Had het te maken met de vluchtelingen? Pas in ons hotel bij Parijs werd ons duidelijk wat voor vreselijks er was gebeurd. De doorreis de volgende dag was met deze wetenschap en controles dan ook zeer onaangenaam.

Onze korte vacantie werd afgesloten met deelname van ons kruimeltje aan een show in Kortrijk Belgie. Niet omdat ze het punt nodig had > die heeft ze ook hier al meer dan genoeg, niet omdat ze de Belgische titel kon verdienen > nee daarvoor is ze nog te jong. Maar om te proberen de Eurocup te winnen. Vorig jaar was ze hier ook al Beste van het Ras geworden maar omdat ze nog in de Jeugdklas uitkwam was ze nog te jong voor deze trofee. Omdat onze andere 6 deze trofee allemaal hebben gewonnen moest zij dat natuurlijk ook proberen te doen. En Yes. Nu hebben ze hem alle 7.

december 3

Begonnen we de maand met een verjaardags-nestwandeling met Schapendoesjes afsluiten zouden we met een verjaardags-nestwandeling met Gosjes. En wel op 29 november met de R-wondertjes van onze Rubì. Zij werden die dag ook al weer 4 jaar, Helaas moest deze wandeling worden afgezegd > doen we in januari ’16.

8 november 2015

Happy birthday dame Gala Vandaag is deze dame onze mooie donkergrijze Gos Gala jarig Ook zij wordt vandaag, net als Hijo, 12 jaar Wij allemaal hopen dat zij een verrukkelijke dag heeft samen met haar dochter Chica En hopen nog vele jaren intens van haar te mogen genieten.

Gala 12 jaar

Oktober 2015

Ach wat hebben we weer een fijne maand achter de rug. Nu is het leven al helemaal verrukkelijk dankzij mijn hoogsteigen heerlijkheden, maar toch. We hebben weer het een en ander mogen beleven En het is herfst. Een heerlijke herfst, we genieten optimaal van de vallende blaadjes.

Gala 12 jaar

Om te beginnen was er op 4 oktober weer een wij-zijn-7-maanden-oud-nestwandeling. Wat een mooie dag, wat een gezellige groep mensen, wat een heerlijke hondjes. Waar heb ik het over? Welnu: over een fijne tijd met de M-wondertjes van onze Ròsa Ke-sera. Op 4 oktober ja-ja: op Dierendag hebben we met hen de eerste nestwandeling gehouden: de wij-zijn-7-maanden-oud-nestwandeling. Van de 9, waren 7 wondertjes en mama Rosà Ke-sera aanwezig 1 wondertje woont te ver weg en van 1 wondertje waren de baasjes op vacantie. Het was een genot te zien hoe fijn ze op elkaar reageerden en dat ze gelijk lief en ondeugend met elkaar omgingen en af en toe heerlijk hebben lopen ravotten. En ja: onder hen een aantal echte waterratten.

Gala 12 jaar

We hadden mee zullen doen aan een show in een wat verder-weg-land, maar toch maar niet. Er is op dit moment zo veel gaande in de wereld dat we het risico maar niet hebben genomen. Dus gewoon lekker thuis van het heerlijke herfstweer genoten: helemaal niks mis mee! Lekker in de tuin gewerkt, natuurlijk met regelmatig hulp van mijn eigen echte opruimers.

Gala 12 jaar

En natuurlijk vierden we op 23 oktober de 12de verjaardag van onze huidige oudste. Onze fantastische en onovertroffen Hijo. Een heerlijke vent, onze man-der-mannen, mijn machissimo-mio. De papa van onze Ke-sera de Cocó’s Hijo > zie je de een dan zie je de ander De opa van onze Rosà Ke-sera > oh, wat ligt ze graag in het holletje te dutten. Overgrootvader van onze I Besos di Rosà > niets is hem te veel om haar te plezieren en wat ze ook doet: het stoort hem niet, zelfs niet wanneer ze bovenop hem wil slapen. En grote vriend van de Gossos Gala en Rubì Onze man gener van zijn harem We hopen nog heel lang van hem te mogen genieten. De komende maand staan er weer een aantal heel leuke ontmoetingen en activiteiten in de agenda. Daarover dan meer.

Gala 12 jaar

September 2016 deel 2

Gala 12 jaar

Wat een mooie maand was september voor ons. Nee, hiermee wordt niet het weer bedoeld want dat was koud, nu au! Nee, er zijn ons gewoon leuke zaken overkomen. We hebben natuurlijk al bericht over de al 2de verjaardag van onze eigen I Besos di Rosà en haar broertjes en zusjes en over de gezellige 2de-verjaardags-nestwandeling maar er was meer.

Gala 12 jaar

Zo heeft Besos zich op de show in Luxemburg weer eens van haar beste kant laten zien en werd ze opnieuw Beste Teef en Benelux Winner Luxemburg, nu ook van 2015. Haar overgrootvader Hijo die er eigenlijk schuld aan had dat we hadden aangemeld! werd daar Beste Veteraan en Benelux Veteran Winner Luxemburg 2015 – daarmee voldeed hij tegelijk aan de eisen ter berkrijging van de titel Benelux Veteran Champion! Onze knappe man!

Gala 12 jaar

Tja, en noem ons dan maar dwaas maar opnieuw hadden we voldoende moed verzameld om de lange rit naar Gibraltar te maken. Eerst werd onze Rubì uit logeren gebracht bij familie Pip. We gingen met Besos deelnemen aan 2 shows om te proberen ook met haar net als met al onze andere honden kampioen van Gibraltar te worden. Omdat ze net 2 was geworden, was het ook voor het eerst uitkomen in de Open Klas. En dat is gelukt (en met competitie, zelfs in de eigen klasse). Maar ons kleintje deed meer: op de eerste dag werd ze in de Erering geselecteerd bij de Best 6 van Rasgroep I. En op dag 2 wow, toen werd ond kleintje als 3de geplaatst in Rasgroep I. Ons knappe sterretje. Grappig was dat een van de keurmeesters aldaar ons zag, op me afkwam en zei jij ook hier. Toevallig met dat hondje dat ik zo leuk vind.

Gala 12 jaar

Inmiddels heeft ons sterretje meer dan genoeg punten om onder andere Nederlands, Belgisch en Duits Kampioen te worden, maar ze is daarvoor nog niet oud genoeg. Dus even geen shows in deze landen. Maar in Maastricht keurde echter een keurmeester die ruim 11 jaar geleden haar overgrootvader Hijo had gekeurd en ik vond het gewoon leuk om hem ook Hijo’s achterkleindochter te laten zien. Welnu dan zweef je na die mooie Gibraltar-resultaten direct weer naar beneden en sta je weer met beide beentjes op de grond want we moesten genoegen nemen met een 2de plaats! Ach, zo blijf je bij de les zullen we maar zeggen.

Gala 12 jaar

En dan komt de laatste dag van de maand en moest onze Ke-sera de Cocó’s Hijo onder het mes. Nooit is deze dame noch een van mijn andere dames trouwens schijnzwanger geweest. Met 6 heeft ze haar laatste en derde nestje gehad en daarna ook geen problemen met de loopsheden. Maar, ze werd 8 en veteraan en beide loopsheden sindsdien is ze zwaar schijnzwanger. Dat kost haar zo veel energie dat we hebben besloten haar te laten steriliseren. Langer wachten en het eventueel nog later toch moeten doen is niet echt verantwoord want ze is nu al 9 en een narcose bij oudere dieren en zeker bij een Schapendoes nee, dan nu maar. Haar dus met pijn in mijn hart weggebracht en zie maar hoe ze nu thuis op de bank ligt. We zullen heel goed voor haar zorgen en lekker vertroetelen, dan is ze zo weer de oude.

Gala 12 jaar

September – deel 1 Heel veel besos voor Besos!

Vandaag is onze jongste en oh, zo lieve Besos jarig en al weer 2 jaar.

Besos jarig en al weer 2 jaar.

Vandaag precies op de dag dat ze 2 jaar werden hebben we onze 2de-verjaardags-nestwandeling met de wondertjes van het I-nestje van onze Rosà Ke-sera gehouden. Zoals te doen gebruikelijk bij Kasteel Groeneveld waar tot onze schrik een grote markt werd gehouden.

Dus: druk-druk-druk en elders een parkeerplek zoeken. Helaas kon mama Rosà Ke-sera er dit keer niet bij zijn. Van de 6 wondertjes waren er 3 aanwezig: natuurlijk onze eigen Besos en haar zussen Icara di Rosà (Cara) en Iduoa di Rosà (Saartje), 2 wondertjes wonen gewoon te ver weg en de baasjes van 1 wondertje had verplichtingen op een schuttersfeest. Maar dat nam net weg dat wij een heel fijne wandeling hadden, temeer omdat de weergoden ons uiterst goed gezind waren.

Besos jarig en al weer 2 jaar.

Juli & augustus 2015

Besos jarig en al weer 2 jaar.

En dan is het opeens al weer juli. En in juli werden de M-wondertjes van onze Rosà Ke-sera 4 maanden dus tijd om op bezoek te gaan! Dat hebben we dus in juli en tot half augustus gedaan, stad en land en buitenland afreizen om te kijken of alles overal goed gaat, of er vragen o.i.d. zijn en daar waar nodig te helpen. Maar geen zorgen. Alle M-wondertjes hebben fijne families gevonden de stapelgek met ze zijn.

Besos jarig en al weer 2 jaar.

Heel erg leuk en waar lang naar was uitgekeken: weer eens een show lopen met onze oudste Gossen-dame Gala > de mama van onze Rubì en de grote vriendin van onze even oude Schapendoes-reu Hijo > beiden worden over een maand al weer 12 > wat gaat dat toch hard. Maar dan die show > wat een ellende. Heel graag willen we ook met haar de Nederlandse Veteranen-titel behalen en gingen dat in Rotterdam proberen: de plaats ook waar ze jaren geleden voor het eerst in in Nederland show liep. We waren al gewaarschuwd door mensen die de dag ervoor hadden geshowd dat er bijzonder vreemd be- en geoordeeld werd en ja hoor. Tot nu heeft Gala op alle shows waaraan ze vanaf het begin met ons meedeed altijd ofwel BOB ( Beste van het Ras ) of BOS ( Beste Teef ) gescored. Maar blijkbaar moet je 12 worden voor je 1st Zeer Goed. Echt waar. De reden was omdat ze volgens de keurmeester als een veteraan oogde. In de Veteranenklas nota bene. De ringmedewerkers die weten hoe goed het ons op shows altijd vergaat hadden er moeite mee mij de papieren te overhandigen en verontschuldigden zich > erg he?

Besos jarig en al weer 2 jaar.

Onze jongste Schapendoes-dame Besos heeft zich in augustus zeer succesvol op een show in Duitsland en een show in Luxemburg laten zien en werd daar resp. BOB (Beste van het Ras) en BOS (Beste Teef). In Luxemburg al voor de 2de keer al en ze werd daar ook weer Benelux Winner Lux ’15. Jammer genoeg kon ze niet gelijk Luxemburgs Kampioen: dat kan alleen in de Kampioensklasse en daar is ze nog te jong voor > jammer hoor.

Besos jarig en al weer 2 jaar.

Haar overgroot-vader Hijo deed daar ook mee en werd Beste Veteraan, Benelux Veteran Winner ’15 en daarmee voldeed hij aan de eisen voor de Benelux Veteran Champion-titel: de knappe vent. De keurmeester vond dat hij er voor zijn leeftijd ongelooflijk goed en vitaal uitzag .met eveneens nog steeds een volle mond met tanden > ze bedankte mij er voor hem te hebben voorgebracht. Wel heel naders dan wat Gala overkwam in Rotterdam.

Ook was het weer tijd voor de Schapendoes-familie om hun ogen te laten controleren. Het zogeheten ECVO-oogonderzoek (1 jaar geldig), een van de verplichte gezondheidsonderzoeken voor dit ras. Best spannend dit keer vanwege de toch gevorderde leeftijd van Hijo en omdat het voor Besos de 1ste keer was en je weet immers maar nooit. Maar we mogen ons weer gelukkig prijzen met allemaal een volledig vrij-beoordeling.

29

Tja, en wat nog meer? Nou: opnieuw is er nakomeling gecontroleerd op HD. Dit keer een zoon uit het U-nestje van onze Rubì. En yes HD-A! Ook hij.

29

Gedurende beide zomermaanden mochten we van heel veel baasjes/vrouwtjes van onze wondertjes weer foto’s ontvangen, en verhalen over super-vakanties met hun wonder. Heel erg bedankt. Binnenkort gaan we weer met enkele nestjes wandelen: verheug me er nu al op.

29

Gefeliciteerd
Vandaag 18.07.2015 op “Nelson Mandela-dag” viert ons prinsesje Ke-sera de Cocó’s Hijo haar 9de verjaardag.

D-wondertje Djaya

Juni bleek uiteindelijk een bijzondere maand.

Mei en juni

D-wondertje Djaya

Allereerst natuurlijk de spanning of ons Roebeltje de wereld weer van nieuwe Gossen-wondertjes zou gaan voorzien > welnu, helaas wees de echo uit dat die er deze keer niet komen. Het wordt dus gewoon een zomer voor onszelf en een nieuwe Gossen-wonderetjes-poging gaan we in november wagen.

D-wondertje Djaya

Eind mei heeft ons jongste Schapendoes-dametje voor het eerst met de luchtvaart-wereld kennis mogen maken > prima deed ze dat, er was van geen enkele vorm van spanning sprake, net zo relaxed als de andere 4 generaties en de Gosjes ging ze er mee om.

Domper op de vreugde hierover was dat we direct na aankomst op de luchthaven, bij de shuttlebus van het hotel, werden beroofd van onze tas met alle persoonlijke zaken en papierwerk etc. etc. Met wat een regeltoestand krijg je dan te maken. Allereerst moet je aangifte gaan doen > pas de 4de politiepost wilde onze aangifte opnemen maar erger was dat onze Besos niet mee mocht het politiebureau in. En dat inmiddels midden in de nacht. Stond ons kleintje daar buiten in het pikkie-donker met een vreemde agent die daar helemaal geen zin in had. Voelde niet erg lekker zeg ik je. Tja en dan de volgende dag de ambassade. Het is maar dat jullie het weten: de ambassade doet dus niets voor dieren > ik kon met veel moeite een noodpaspoort verkrijgen (kon me immers niet identficeren) maar Besos moest het maar uitzoeken! Omdat ook Besos haar riem en mijn jas in de gestolen tas zaten is Besos 4 dagen lang uitgelaten aan de broekriem van de concierge en had ik een jas van de receptioniste te leen. En pas een paar dagen later op de luchthaven wisten we of Besos mee terug mocht vliegen of niet, maar gelukkig was Transavia heel coulant en mocht ze mee. Hoezee.

Over Transavia trouwens geen verkeerd woord: een paar dagen na thuiskomst werd er een prachtig boeket bezorgd en nog een dag later zat er een parfum-cadeaubon in de post. Erg attent, zeker omdat ze er uiteindelijk helemaal niets mee van doen hadden. Om alle leed enigszins te verzachten heeft Besos in Madrid wel haar 1ste Spaanse punt gewonnen en mocht ze opnieuw BOB achter haar naam laten noteren > ons dappere sterretje.

D-wondertje Djaya

Toch was Besos behoorlijk aangedaan door alles wat in Madrid gebeurd was en dat merkten we op de shows daarna > we hadden aangemeld voor zowel de Clubmatch in Duitsland als de WDS in Milaan + de Clubmatch in Italie.

Alhoewel ze telkens haar klasse won en meeliep voor Beste Teef, moest ze verder met een reserve genoegen nemen: zodra er iemand bij kwam in de ring raakte ze in paniek en wilde ze alleen nog maar weg. Tja en dat komt de beoordeling dan niet ten goede. ‘s Nachts na de 2de dag in Milaan werd ze ook nog eens zo ziek dat we doktershulp nodig hadden en besloten niet meer mee te doen aan de Italiaanse Clubmatch maar na behandeling zo snel mogelijk naar huis te gaan. Ze is nog een hele tijd goed ziek geweest test wezen uit dat ze een besmettelijke bacteriële infectie had opgelopen op de WDS maar ze is nu weer op de goede weg. We zijn nog doorgegaan met het showen zowel in Duitsland als Belgie en ze heeft telkens wel gewonnen was 1 x Beste Teef en 2 x Beste van het Ras maar dat won ze op basis van haar kwaliteiten, niet omdat ze mooi showde. We hopen er maar het beste van.

D-wondertje Djaya

Als bijna-afsluiter van de maand hebben we op 28 juni de 6de-verjaardags-nestwandeling gehouden van het nestje van onze Gossendame Gala. Naast Gala waren haar dochters Rubì (Gala’s Aruba), Chica (Gala’s Alegria) en haar zoon Perro (Gala’s Arad) aanwezig + 3 wondertjes uit de 2 nestjes van haar dochter Rubì: uit haar 1ste nestje was Pip (Rubì’s Raiyah) er en uit haar 2de nestje waren er Novi (Rubì’s Ucucada) en Charlie (Rub’s Udal) : 3 generaties prachtige en uiterst lieve Gossos bij elkaar. En een Gala die er voor en dame van bijna 12 nog puik uitziet. Het was een zalige wandeling met een heerlijke catering van Familie Pip. Dank alle baasjes uit Italie, Belgie en Nederland voor jullie komst.

D-wondertje Djaya
Gala 12 jaar

Tja en nu zijn alle afspraken gemaakt om in juli alle pups uit het M-nestje van onze Rosà Ke-sera te bezoeken : ze zijn nu 4 maanden oud en dan doen we dat altijd. Genoeg te doen dus weer.

Mei 27.05 Ons Roebeltje had weer een loversdate

Veel eerder dan verwacht gaf onze mooie Gossendame Rubì aan dat het weer tijd werd een nieuwe poging tot moederschap te wagen! Wellicht heeft het recente nestje van haar Schapendoeszusje Rosà Ke-sera een rol gespeeld? Eind juni gaan we een echo maken Indien het ons gegeven is verwachten we de pups eind juli 2015.

Gala 12 jaar

April 2015

Mijn eigen Schapendoezen heb ik indirect dank zij hem.

Gala 12 jaar

En dientengevolge ook mijn Gos d’Atura Català. De pups die uit hen zijn voortgekomen en die velen inmiddels gelukkig maken, zijn er dan ook mede dank zij hem.

Maart Geboorte

Héél blij zijn het geboortevrouwtje en (bet-overgrootmoeder Cocó), overgrootvader Hijo, grootmoeder Ke-sera de Cocó’s Hijo, mama Ròsa Ke-sera, halfzus I Besos di Ròsa en de “tantes” Gala & Rubí met de voorspoedige geboorte van 9 nieuwe Cocódotjes-wondertjes.

Gala 12 jaar

Op maandag 2015.03.02 werden we verblijd met 9 Cocódotjes-wondertjes: Het M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes mochten wij verwelkomen: 6 stoere mannetjes en 3 fraaie dametjes.

Opnieuw een probleemloze zwangerschap voor Ròsa Ke-sera, al was eten vanaf de 2de week een groot probleem > niets nam ze vrijwillig. De bevalling verliep vlot en duurde in totaal 13 uur: ook dit keer weer in een mooie samenwerking. Omdat onze Besos na de geboorte van de eerste 2 pups helemaal van slag raakte door de geluidjes die ze maakten, kon de rest van de honden-familie er dit keer niet de hele tijd bij blijven, maar direct na de geboorte is de honden-familie weer herenigd en nu vind ook Besos de geluidjes niet meer eng. De pups en mams zijn door de dierenarts gecontroleerd en als “mooie, gezonde pups” beoordeeld, ze drinken goed en groeien voorspoedig.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

Februari 2015

Deze maand sluiten we af in de hoop op over enige dagen na een voorspoedige bevalling, gezonde Cocódotjes-wondertjes van Rosà Ke-sera te mogen verwelkomen! Alles is er klaar voor: de werpkist, mams en de hele hondenfamilie.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

28 februari Groningen NL

Op 28 februari waren overgrootvader Hijo en zijn achterkleindochter Besos aangemeld voor de Martini Dog Show in Groningen dat kon omdat we 2 uitstekende babysitters hadden Het ging ons er eigenlijk alleen om te proberen met Besos Beste Teef te worden want daarmee zou ze de Nederlandse Benelux titel winnen waarmee ze tevens Benelux Champion zou zijn. Welnu: 17 Schapendoezen aangemeld en ook aanwezig Een zeer kritische keurmeester die pittig beoordeelde. Hijo werd Beste Veteraan Reu en ook Beste Veteraan Hij verkreeg ook de Benelux Veteran Winner NL ’15 titel > knappe vent van bijna 12! En Besos was ik heb er echt geen woorden meer voor. Eerst kreeg ze 1 Uitmuntend in de Tussenklas (4 hondjes), toen werd ze ook waar we voor kwamen. Beste Teef. Met CAC en CACIB en werd BOB. Ze heeft nu ook al haar 4de Internationale punt in 3 landen onder 4 keurmeesters. Besos werd dus Benelux winster NL ’15 en daarmee Benelux Champion! In de Erering deed ze er een schepje bovenop door in de NL-Rassen groep. nr 1 te worden En dat met nog maar net 17 maanden.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15
M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

21 februari Hoogstraten Belgie

Omdat we een fijne oppas hadden kunnen regelen voor onze hoogzwangere Rosà Ke-sera, konden we met Hijo en zijn achterkleindochter Besos naar de show in Hoogstraten Belgie. Daar waren 8 Schapendoezen gemeld en ook verschenen: 4 reuen en 4 teefjes. Hijo beet de spits af en na eerst BOB Veteranen ( 2 veteranen ) te zijn geworden, maakte de keurmeester hem ook Beste Reu. Toen mocht Besos laten zien wat ze waard was: ze kreeg 1 Uitmuntend in de Tussenklas (3 dames) en daarna maakte de keurmeester haar ook nog eens beste Teef. Wow. Tja, toen moesten overgrootvader en achterkleindochter de strijd aan voor Beste van het Ras! Besos was toen vergeten wat het was om mooi te lopen: zij wilde gewoon naar oudopa toe. Dus werd Hijo niet alleen BOB Veteran maar ook BOB (Beste van het Ras) In de Erering deed hij het super: in de Veteran Group werd hij als derde geplaatst en in Groep I werd hij geselecteerd bij de Beste 10 Extra leuk en als kers op de slagroomtaart werd Hijo met de prestaties van vandaag ook nog eens Belgisch Veteranen Kampioen.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

16 februari

Vandaag zijn we weer naar de Universiteits Kliniek voor Dieren in Utrecht geweest, dit keer voor een 2de cq. een pret-echo! Ontroerend om te zien dat alles goed gaat met moeders en wondertjes. Het waren inmiddels al echte hondjes

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

1 februari 5de verjaardag R-wondertjes van Ke-sera de Cocó’s Hijo

Tja, en wat doen wij op/rond de verjaardagen van onze wondertjes? Juist: dan gaan we samen wandelen. Ook nu dus, alleen i.p.v. een R-nest-wandeling werd het op 8 februari een 3-generaties-Cocódotjes-dames-wandeling. Want van de 10 pups was er maar 1 R-wondertje aanwezig Waar was de rest? Nou: onze eigen Erretje Rosà Ke-sera kon natuurlijk niet mee i.v.m. haar zwangerschap, 1 familie had zich in de tijd vergist, 1 op wintersport, 1 afwezig wegens ziekte van het vrouwtje, 1 komt gewoon nooit, 1 was daags tevoren al in de buurt geweest, 1 familie had de avond ervoor een groot feest en waren dus niet in staat te rijden, 1 woont helemaal in Oostenrijk en van 1 moest het baasje werken. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Maar goed: ondanks dat toch fijn gewandeld met Ke-sera de Cocó’s Hijo (de mama van de R-wondertjes), met Ravi =Mientje, met Helena = Evi uit het H-nestje van Ke-sera de Cocó’s Hijo en met ons eigen kruimeltje Besos > de kleindochter van Ke-sera en Cocó’s Hijo.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

1 februari Clubmatch KV Waalwijk

Rosà Ke-sera mocht een middagje bij ons oppashondje zijn zodat wij met zijn allen naar de Clubmatch in Waalwijk konden. Zo fijn dat er daar rekening kon worden gehouden met onze omstandigheden zodat we later mochten komen en als laatste in onze ring werden gekeurd. De Russische keurmeester was verrukt van de 3 Schapendoezen en helemaal van onze Gossendame Rubì. Ke-sera werd BOB bij de Schapendoezen en Rubì bij de Gossen Hijo en Ke-sera de Cocó’s Hijo werden in de Erering in de Koppelklasse als 4de geplaatst en onze mooie Rubì werd in de Erering als nr 8 geplaatst in groep I. Een leuke dag was het.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

Januari

We sluiten de maand af met het leukste nieuws van de wereld! Rosà Ke-sera & Aris zijn echt zwanger! Op 28 januari hebben we een medische controle en een echo laten maken en daar zagen we nog kleine embryo’s met krachtig kloppende hartjes. Uitgaande van het goede zijn er begin maart 2015 dus nieuwe Cocódotjes-wondertjes.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15
M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

25 januari Mouscroun Belgie

Zoals al eerder gezegd wilden we proberen met I Besos di Rosà in diverse landen haar eerste volwassen showpunten te winnen, dus ook in Belgie. En wat dacht je? Ja hoor, ook deze keurmeester vond haar niet te versmaden en beloonde haar komst met haar 1ste Belgische punt, haar 2de Internationale punt, maakte haar Beste Teef en toen ja hoor: ze werd weer BOB = Beste van het Ras.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

18 januari Nestwandeling

Vandaag stond de nestwandeling met de H-wondertjes van onze Ke-sera de Cocó’s Hijo in de agenda. Helaas moest deze wegens omstandigheden worden afgezegd. Iets wat nog niet eerder gebeurd is. Deze wondertjes werden op 14 januari 2015 ook al weer 2 jaar.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

10 januari Nurnberg Duitsland

Deze maand willen we proberen met I Besos di Rosà haar 1ste volwassen showpunten te laten winnen voordat de pups van haar mama Rosà Ke-sera worden geboren en we beginnen daarmee in Duitsland. Het was een Sonderschau en dan is het meestal best wel druk > dit keer 14 Schapendoezen. Wat deed ons dametje? Ze deed het reuze goed. Ze won haar klasse en werd daarna Beste Teef > dus haar 1ste Duitse punt en haar 1ste Internationale punt waren binnen! Meer dan we voor kwamen! Maar toen werd ze zelfs BOB = Beste van het Ras.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

4 januari Nestwandeling U-wondertjes van Rubì

Niet te geloven, maar deze wondertjes werden op 14 januari al weer 1 jaar! Wat gaat dat toch snel. Naast mama Rubì waren 5 van haar 7 wondertjes aanwezig: alleen onze Italiaanse heer en Vlaamse dame konden er dit keer niet bij zijn. We troffen het gelukkig opnieuw met het weer en hebben heerlijk gewandeld. Maar goed dat ik direct een startfoto heb gemaakt want aan het eind van de wandeling zagen ze er allemaal niet meer zo fraai uit vanwege alle modder en de plassen! En natuurlijk hebben we ik geef het toe : wel met enige moeite weer de bij ons gebruikelijke bankjesfoto gemaakt.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15
M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

31.12.2014 – 01.01.2015 Dekmelding

Terwijl de laatste rozen in onze tuin hun blaadjes verloren of in de knop bevroren en hele families aan het bijkomen waren van feestelijke Kerstdagen en zich voorbereiden op Oud en Nieuw heeft Ròsa Ke-sera ons talloze malen naar de kliniek gestuurd voor bloedtesten etc maar uiteindelijk exact op oud en nieuw heeft onze eigen roos Ròsa Ke-sera een romantisch ontmoeting gehad in Duitsland De man van haar keuze is dit keer een zeer geïnteresseerde 6-jarige heer.

Dit paar beleefde hun eigen vuurwerk! Beide ouderdieren HD-A, g-PRA ++ en ECVO-vrij. De combinatie werd geaccordeerd door de Duitse rasvereniging IGS.

M-nestje 9 Cocódotjes-wondertjes '15

Wij hopen op nieuwe Schapendoes-wondertjes begin maart 2015