Logo-schapendoes-kennel-hoeffaeckens-coco

Nieuws 2016

Oktober, November, December

2016.11.17 3 jaar geleden overleed Cocó
Onze “majesteit” en grande dame” moeder van Hijo and nakomelingen, grootmoeder van Ke-sera de Cocó’s Hijo en (na)komelingen, overgrootmoeder van Ròsa Ke-sera and (na)komelingen, bet grootmoeder van I Besos i Ròsa en (na)komelingen … we zullen haar altijd missen.

december a

Juli, Augustus, September

… zijn omgevlogen.
En dit voornamelijk door de geboorte van en de daarop volgende zorg voor de È-wondertjes van Ròsa Ke-sera waar we uiteindelijk 10 weken van mochten genieten.

40

Alle wondertjes hebben – denken we – goede families gevonden, alleen was en is het echt heel sneu dat mama Ròsa Ke-sera in woord noch gebaar door wie dan ook voor hun nieuwe familielid is bedankt > het was toch weer een prestatie van jewelste die ze heeft geleverd. Het is niet anders.
De laatste vertrok 16.09.2016. 

39

Op 18 juli vierden we de verjaardag van onze huidige oudste Schapendoes: Ke-sera de Cocó’s Hijo > zij is nu ook al weer 10 jaar. Wat gaat de tijd toch snel.  

38

In augustus vierden we samen de verjaardag van het Geboortevrouwtje > deze dag reserveerden we heerlijk voor onszelf, 1 dag geen pup-bezoekers moet kunnen. Toen was het al weer september en werden de B-wondertjes van onze Rubí 7 maanden. Bij ons is het gebruikelijk dan voor het eerst een nestwandeling te hebben > zo gezegd, zo gedaan en als verrassing voor de eigenaren van de pups hadden we ook papa Fero en zijn baasjes uitgenodigd > het was een heerlijke wandeling met pups en ouders die zich goed met elkaar hebben gedragen: de correcties van paps en mams werden direct geaccepteerd. Wel werd duidelijk dat het mannetjes zijn ‘waar een kop op zit’ en dus zullen hun baasjes er de komende tijd hard aan moeten werken ze goed onder controle te krijgen en te houden. Dat is in ieders belang.

37

En toen… Werd het 13 september en de derde verjaardag van onze hoogst-eigen en oh-zo bijzondere I Besos di Ròsa. Natuurlijk ook die van haar broertjes en zusjes > die wij van harte hebben gefeliciteerd (Il Tobi di Ròsa – Il Divo di Ròsa – Icara di Ròsa – Iduña di Ròsa – Idoya di Ròsa).

36

En nu… gaan we eens nadenken over wat we voor leuks kunnen gaan doen, gewoon op ons gemak zonder aan pups en of daarmee gepaard gaand bezoek te hoeven denken.

35

Héél blij zijn het geboortevrouwtje en (bet-overgrootmoeder Cocó), (overgrootvader Hijo), grootmoeder Ke-sera de Cocó’s Hijo, mama Ròsa Ke-sera, halfzus I Besos di Ròsa en de “tantes” Gala & Rubí met de voorspoedige geboorte van 7 nieuwe Cocódotjes-wondertjes.

34

Op maandag 2016.07.11 werden we verblijd met 7 Cocódotjes-wondertjes: het È-nestje.

Ze deed er 2 dagen over maar toen mochten we 7 Cocódotjes-wondertjes welkom heten: 4 knappe mannetjes en 3 fraaie dametjes. Opnieuw een probleemloze zwangerschap voor Ròsa Ke-sera, dit keer was eten echter vanaf het allereerste begin een groot probleem > niets nam ze vrijwillig. De bevalling – eens begonnen – verliep vlot, duurde 1½ dag en ook dit keer hebben we het weer samen gedaan. Dit was de eerste keer dat één van onze meisjes pups kreeg zonder dat onze man Hijo er bij was. Normaliter kruipen de dames de laatste 2 weken van hun zwangerchap bij hem “in het holletje” voor troost en nu … kon dat niet, je merkte dat Ròsa iets miste > heeft ze daarom besloten haar wondertjes in zijn mand te baren?? De pups en mams zijn door de dierenarts gecontroleerd en als “mooie, gezonde pups” beoordeeld, ze drinken goed en groeien voorspoedig.

33

Mei & Juni 2016

Mei, tja wat zullen we zeggen van mei… Nou, gewoon dat het een maand was waarin de tranen rijkelijk vloeiden… Omdat onze ‘man-der-mannen’, mijn ‘machissimmo mio’, ons ‘allessie’ Hijo ons heeft verlaten.

Met zijn mama Cocó kijkt hij nu vanaf een wolkje ver hierboven toe, hoe wij hier verder gaan. Hijo wordt vréselijk gemist. Lees Hijo’s verhaal op zijn eigen pagina.

32

Maar, zo wreed kan het leven zijn… op de dag van zijn verscheiden werd zijn kleindochter Ròsa Ke-sera bijna 2 maanden eerder dan verwacht loops en moest alles worden voorbereid voor het creëren van nieuw leven iets waar je hoofd dan helemaal niet naar staat.

Na het doen van alle gezondheidsonderzoeken, besloot deze dame dat vrijdag 13 mei – ook dat nog – een goede dag was om haar nieuwe lover op te zoeken. Voor het eerst op reis zonder Hijo, want ja: ook hierbij was Hijo – tot grote schrik en verbijstering van menig reu-eigenaar – altijd aanwezig.

31

Dit keer is de keus gevallen op een knappe bijna 11-jarige Deense heer uit Duitsland. En nu verwachten we midden jullie nieuwe wondertjes.

30

Verder was mei een maand waarin ons huis overhoop gehaald is : al het meubilair is opgehaald en opgeslagen, de schilder was er, de parketteur had een week nodig en de meisjes en ik woonden 2 weken in de studeerkamer, garage en bijkeuken: kamperen in eigen huis heet dat. Al die weken mochten we regelmatig genieten van een glaasje wijn bij en de kookkunsten van vrienden > héérlijk was dat.

Ook hebben we de afspraken gemaakt om volgende maand de nu 4 maanden oude B-wondertjes van onze Rubí te bezoeken: héél spannend om ze weer te zien en in hun nieuwe thuis.

29

Juni

En toen was het al weer juni! Om te beginnen was er de nestbeoordeling en inventarisatie van de M-wondertjes van Ròsa Ke-sera bij de Duitse rasvereniging in Alsfeld – Duitsland.

Reuze trots op en dankbaar voor zijn we dat ook alle families van deze 9 wondertjes bereid waren hieraan mee te doen en daarvoor de lange reis te ondernemen. We begonnen op zaterdag met ons inmiddels traditionele familie-etentje : we waren met 32 personen die gezamenlijk de eigenaren zijn van 14 Cocódotjes-wondertjes, want naast de 9 M-wondertjes waren ook aanwezig de families van en met Hijo’s broer Lucky, Ke-sera’s dochter Doeschka (Chiara), Ròsa Ke-sera’s broer en zus Riko en Mientje (Ravi), Besos’ broer Oscar (Il Divo) en niet te vergeten ons eigen complete roedeltje. De volgende dag waren we er vroeg bij: eerst wegen > Geboortevrouwtje ging eerst alleen op de weegschaal (nee: niemand mocht meekijken) en daarna met ieder van de 9 M-metjes, toen meten > gelukkig dit keer door iemand die dat kon. Tegen de middag was het zo ver en mochten wij de ring in: mams en paps en het het complete nest van 9. Alle honden mochten huiswaarts keren met mooie inventarisatie-rapporten. Helaas hoorde ik bij het nabellen in de week erna dat iedereen met een naar gevoel aan de keurmeester terug dacht, hij was niet echt vriendelijk. Jammer is dat.

28

13 juni 2016

Inmiddels was het ook tijd om met Ròsa Ke-sera weer naar de RU in Utrecht te gaan voor de echo! En ……ja hoor : het nodige te zien, ook prachtig kloppende hartjes en de eerste bewegingen. Nu is het wachten tot midden juli deze Schapendoes-wondertjes geboren worden.

27

Deze maand hebben we ook de ca. 4-maanden-oud-puppen-bezoeken afgelegd aan de B-wondertjes van onze Rubí. Allemaal zijn ze op de juiste plek terechtgekomen en ze zagen er prima uit én waren me nog niet vergeten en nog steeds blij me te zien.

Hun baasjes hebben nu van mij de stamboom en het DNA-profiel van hun hondje gekregen. We zien elkaar binnenkort weer voor de wij-zijn-7-maanden-oud-nestwandeling.

26

En om maar aan te geven hoe snel de tijd vergaat hun mama Rubí en haar nestgenoten werden deze maand alweer 7. Het was dan ook tijd voor de 7de-verjaardags-wandeling van onze Gala’s A-wondertjes. Onze Gala (12½) wordt inmiddels al een echte oude dame en loopt niet meer zo snel en ver. En nee: geen foto > camera vergeten. Dus dan maar een foto van Gala.

25

Leuke verrassing was het telefoontje van Ròsa’s broer Riko’s eigenaren > wilden tussendoor een keer wandelen > dat gedaan samen met zijn nichtje cq. onze hoogst eigen en heerlijke Besos.

24

Dat is het voor nu: we gaan nu nog even genieten van de relatieve rust om dan binnenkort de werpkist op te bouwen en alles klaar te maken voor wat komen gaat.

23

13 mei 2016

Dekmelding en echo 2016.06.13

22

Terwijl de eerste rozenknoppen in onze tuin zich laten zien besloot ons roosje Ròsa Ke-sera ruim 6 weken eerder dan verwacht dat ze naar haar nieuwe Deense lover in Duitsland wilde alwaar ze elkaar lekker uitdaagden en heerlijk samen hebben gespeeld het was een vrolijk treffen. De man van haar keuze is dit keer een zeer geïnteresseerde bijna 11-jarige heer.

21

Beide ouderdieren HD-A, g-PRA ++ en ECVO-vrij.
De combinatie werd geaccordeerd door de Duitse rasvereniging IGS.
Op 13 juni ’16 zijn we voor een echo geweest en daar werd bevestigd wat wij al wisten.

20

Wij hopen op nieuwe Schapendoes-wondertjes medio juli 2016  

19

Door omstandigheden moeten we momenteel vaak wat gas terug nemen maar desondanks is het toch een drukke maand geworden. Ons kruimeltje Besos had vorig jaar – grotendeels nog uitkomend in de tussenklasse – namelijk meer dan voldoende punten verdiend om in diverse landen kampioen te kunnen worden maar was toen daarvoor nog niet oud genoeg. Nu wel. Dus dat werd reizen geblazen. Hadden we in december Nederland al mogen binnen halen en vorige maand Luxemburg en Internationaal, deze maand wilden we hetzelfde proberen in België en Duitsland.

18

Maar eerst : alle B-wondertjes van Rubí hebben het prima naar hun zin bij hun nieuwe families en die families zijn heel blij met hen. Ook voor de B-wondertjes is het dus goed gekomen. Van allemaal – in goede navolging van onze weekberichten – al foto’s en updates gekregen > nu hadden WIJ dus heerlijke lees-(zaterdag)ochtenden. Dank allemaal.
Iets nieuws dat we deze maand ontdekt hebben is dat ons kruimeltje Besos niet van hagel houdt. Ja, wel om vanuit de kamer naar te kijken, maar níet om in te lopen > grappig hè. Ze lijkt haar bet-overgrootmoeder Cocó wel.

Tja, en dan dat reizen… Eerst naar België – Genk : hier werd Besos Beste Teef en won het benodigde punt na de leeftijd van 27 maanden te hebben bereikt > de Belgische titel kan dus worden aangevraagd Toen naar Duitsland – Lingen : alles wat wij wilden was de Klasse winnen en zo haar benodigde punt na 27 maanden oud winnen, Haar broertje Il Divo (= Oscar) was er ook. Besos kwam uit in de Kampioens Klasse en haar broer in de Open klasse, concurrentie was er voor allebei. Allebei wonnen ze hun Klasse en Besos werd hierdoor ook Duits Kampioen. Tenslotte was er een reisje naar de Italiaanse Clubmatch in Volta Mantovana – Italië. Eigenlijk wilden we daar niet meer heen, maar vorig jaar werd Besos in Milaan erg ziek en moest dus afhaken, daarom dit jaar toch maar weer aangemeld. Na een prima reis goed aangekomen en we kregen zoals verzocht in het hotel een prima kamer met eigen ingang op de begane grond (pffff, even geen trappen), daar een paar heerlijke zonnige dagen beleefd en onze Hijo heeft daar naar hartelust in het gras liggen rollebollen en genoten > het was een genot dat te zien.

17

Februari & Maart 2016

Februari was een maand waarin Rubí en haar B-wondertjes alle aandacht en tijd opeisten.  

16

Ons enige uitstapje – kon dank zij een héél, héél vertrouwde oppas, maar dan nog ……. – was naar de Clubmatch van de KV Waalwijk > Besos aangemeld omdat zij haar aandenken i.v.m. het behalen van de Nederlandse titel in ontvangst mocht nemen én omdat we van de organisatie later mochten komen ….. Hijo ook aangemeld omdat hij met zowel zijn moeder Cocó, met zijn dochter Ke-sera de Cocó’s Hijo als met zijn kleindochter Ròsa Ke-sera al Paarklasse had gelopen, maar nog nooit met zijn achterkleindochter I Besos di Ròsa …… en dat moest toch ook een keer. Nou, dat ging deels mooi mis want de Schapendoezen waren al gekeurd toen wij aankwamen. De andere aangemelde Schapendoes was dus al tot BOB verklaard en dat was dat. Maar …….. Hijo werd in de Erering nr 10 bij de Veteranen en in de Koppelklasse behaalde overgrootvader Hijo met zijn achterkleindochter Besos …… de 2de plaats. Jippie. Jammer genoeg ging de andere Schapendoes eerder naar huis, zodat in de Erering bij Groep I geen Schapendoes gepresenteerd werd.

15

Maart…

er zijn momenten dat je er met je neus op wordt gedrukt dat niet alle dromen uitkomen. Ook in maart – dus wat later dan rond hun verjaardag , maar toch – zouden we alsnog de 6de-verjaardags-nestwandeling met de R-wondertjes van Ke-sera houden > helaas moest wegens ziekte worden geannuleerd De 1ste-verjaardags-nestwandeling met de M-wondertjes van Ròsa Ke-sera moesten we iets later hoe dan ook door laten gaan i.v.m. onze plannen in juni a.s. Om dit toch te kunnen doen en met een enigszins gerust hart weg te gaan, hebben we alle 5 de B-wondertjes van Rubí in aparte (vlieg)benches gedaan – gelijk een goede oefening voor ze.

14

Met een ‘het-moet-maar-gevoel m.b.t. de pups van Rubí’ hebben we met de M-wondertjes van Ròsa Ke-sera en hun halfzus Besos, genoten van een heerlijke en zeer gezellige wandeling.

13

Ook aanwezig was Besos haar zusje Cara en zij liet iedereen zien hoe ze er bij loopt wanneer ze voor haar vrouwtje als blind-geleidehond moet fungeren Wij zijn zéér trots op onze Cara ( Icara di Ròsa ) die volgens zeggen de 1ste Schapendoes is die blinde-geleidehond mocht worden. Dank je wel Angelika voor deze prestatie.

12

Tja en eind maart was het ook al weer tijd om afscheid te nemen van de B-wondertjes van Rubí, alle 5 mannetjes hebben lieve families getroffen die nu de verantwoordelijkheid van ons hebben over genomen, wat ze graag en met liefde doen. Maar over ca. 2 maanden zien we ze weer tijdens ons ‘wij-zijn-4-maanden-oud’-bezoek. Ons huis werd weer op orde gebracht en de spullen weer neergezet waar ze hoorden. Casa Cocódotjes kan weer vooruit!

11

Om de maand maart af te sluiten en het ‘gewone’ leven – wat is eigenlijk gewoon? – weer op te pakken gingen we gelijk maar weer op reis naar een show : Besos deed weer mee in Luxemburg > dat deed ze opnieuw voortreffelijk want ze werd daar voor de 3de x op rij Beste Teef. Ze werd Kampioen van Luxemburg en tegelijkertijd Internationaal Kampioen 30 maanden oud en 30 titels! Is ze niet ongelooflijk?

10

30 januari 2016

Heel blij zijn het geboortevrouwtje en oma Gala en mama Rubí en de Schapendoezen Hijo, Ke-sera de Cocó’s Hijo, Ròsa Ke-sera & I Besos di Ròsa met de geboorte van het B-nest van onze Gos d’Atura Català Rubí (Gala’s Arubí Van Hoefflaecken’s Cocó) op dinsdag 30.01.’16. 5 schitterende pups > 5 heren dit keer.

09

Rubí had een zwangerschap om van te dromen, ze voelde zich de hele tijd uitstekend en was voor ons allemaal het zonnetje in huis.

Zoals gebruikelijk heeft Rubi er weer geen enkele moeite mee dat de rest van de honden-familie er gewoon bij blijft en net als 2 jaar geleden kan onze jongste Schapendoes I Besos di Ròsa in haar ogen niets verkeerd doen en helpt ze haar weer mee “de afwas te doen “. Ik ben wel zo blij dat alles weer zo soepeltjes loopt en dat mijn hondenfamilie het zo goed met elkaar kan vinden. De pups drinken goed en zijn al op de 1ste dag goed aangekomen.

08

Sloten we december 2015 al duimen drukkend af, januari 2016 begonnen we op de 4de met een echo van onze Rubí’s buikje > en ja hoor: we mogen nieuwe Gossen-wondertjes tegemoet zien. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.  

 07

Die eerste volle week van januari sloten we op een zo waar droge dag af met een gecombineerde verjaardags-nestwandeling met de wondertjes uit Rubí’s 1ste (R) en 2de (U) nestje. Die werden op 29.11 en op 14.01 jl. respectievelijk 4 en 2 jaar.
Van allebei de nestjes waren er 3 aanwezig en wat was het weer leuk ze te zien. Grappig, de verademing bij de eigenaren van de 4-jarigen “eindelijk worden/zijn ze rustiger“ en de verzuchting bij de eigenaren van de 2-jarigen “wanneer komt de rust er in. Tja, alle begin is moeilijk.

06

Verder een rustige maand met – wanneer het weer het een beetje toeliet – lekker lange wandelingen nu het nog kan, en waarin we zijn doorgegaan met gesprekken met mogelijk toekomstige eigenaren van Rubí’s wondertjes die onderweg zijn, nu maar hopen dat het er genoeg van het voorkeurs geslacht zijn. Rubí groeit gestaag in gewicht en omvang > ze loopt echt te schommelen, zo grappig om te zien! Maar ze blijft lief en blij en vrolijk en vol energie.  

05

Tja, en toen was het opeens al weer tijd om de werpkist op te bouwen zodat de a.s. mams en de andere honden er al vast aan kunnen wennen, alles klaar te zetten en ..te wachten op wat komen gaat! Wij hopen en vertrouwen dat ons volgende bericht een geboortebericht mag zijn.

04

Echo 04.01.2016 Jaaaaa. De vlag mag uit! We dachten het wel, en het onderzoek en de echo bevestigden het Rubí en Fero zijn écht zwanger. We mogen ons verheugen op nieuwe Roebeltjes-wondertjes begin februari 2016.

03
02

Gelukkig 2016

Wij wensen iedereen en al onze Cocódotjes en Españolas een gezond en gelukkig 2016.  

01