Logo-schapendoes-kennel-hoeffaeckens-coco

Nieuws 2017

17 december 2017

Djaya de Besos en haar 1ste echte show

Djaya de Besos en haar 1ste echte show
Nog maar 9 maanden en 5 dagen oud
In Gorinchem – NL
Jeugdklasse Uitmuntend 1 en Jeugdpunt Beste Jeugd + 2de Beste Teef en ResCAC = CAC
Ben reuze trots op onze 6de generatie

06 december 2017

2017-12-06

Deze 2 Schapendoes-wondertjes – geboren 21.10.2017 – 1 teefje en 1 reutje wachten nog op hun liefhebbende families.

21 oktober – 18 november 2017

de 10-ling, lekker stoeien

de 10-ling, lekker stoeien
De E-wondertjes van Ròsa Ke-sera & Baloo zijn nu 30 dagen oud. Ze groeien goed, beginnen elkaar te ontdekken – in mondjes happen en aan staartjes trekken – en eten al een week zeer fijn gemalen biefstuk > heerlijk vinden ze het.

de 10-ling met mama Ròsa ke-sera

de 10-ling met mama Ròsa ke-sera
Voor enkele pups zoeken we nog lieve families.
Interesse? Bel: +31 (0)33 2535 467 Of mail naar info@hoefflaeckens-coco.nl of cocodotjes@hetnet.nl

Oktober 2017

Het was een bijzondere maand en dat was het! Als afsluitertje – nou ja : -tje?? – mochten we de geboorte beleven van de E-wondertjes van onze Ròsa Ke-sera en haar lover Baloo : 2 handen vol heeft ze ons geschonken, 10 gezonde, sterke wondertjes, 3 mooie meisjes en 7 stoere mannetjes. Voor enkele lieve families zijn nog pups beschikbaar.

2017-10-01

Met zulk schitterend weer kun je niet anders dan met plezier in de tuin werken. De dames hadden dit keer geen zin om mee te helpen maar wilden later wel even op de foto.

2017-10-02

De hele maand stond natuurlijk in het teken van de komst van de nieuwe – en tevens laatste – wondertjes van onze Ròsa Ke-sera Ròsa Ke-sera die onze octoberplannen flink in de war heeft gestuurd, maar ja ‘de natuur’ hè! Toch wilden we niet alles afzeggen, en daarom:

15 oktober 2017

een gecombineerde en ietwat vervroegde ( beide nestjes zijn van november ) verjaardags-nestwandeling met de C-wondertjes van Ke-sera de Cocó’s Hjo en de R-wondertjes van Rubí. De pups uit deze beide nestjes worden komende maand allemaal al weer 6 jaar. Vanwege het veranderde moment een lagere opkomst dan gebruikelijk maar even zo goed heel gezellig. We troffen bovendien nog eens het meest geweldige weer denkbaar en onze ‘cateraar’-deelnemer had zowaar nog sangria weten te scoren > heerlijk!

2017-10-15

5 t/m 9 oktober 2017

Toch de stoute schoenen aangetrokken en afgereisd naar Spanje waar I Besos di Ròsa om de Spaanse titel te verkrijgen nog een verplicht punt moest winnen in Talavera de la Reina. Hoogzwangere Ròsa Ke-sera ging natuurlijk niet meer mee maar mocht uit logeren bij ‘Familie Pip’ waar ze uitstekend is verzorgd. Om mee naar binnen te mogen op deze show moesten de honden allemaal zijn ingeschreven dus ….. zo gezegd zo gedaan. Ke-sera de Cocó’s Hijo en Rubí in de Veteranenklas > die ze beiden wonnen en dus mochten ze door naar de Erering waar Rubí zo waar bij de Beste 6 Veteranen ( van ca. 30 ) werd geselecteerd! Djaya deed mee als Puppy – mooie oefening – en I Besos di Ròsa moest er voor gaan : en dat deed ze > ze won het benodigde punt en werd ook Beste van het Ras. De titel is aangevraagd en toegekend, moet alleen nog worden toegestuurd. Helaas sloten we onze tijd in Spanje minder leuk af : met een val van de trap in onze Casa Rural! Het was wel een erg mooie trap en de val op zich ging heel gracieus, maar toch… Dan valt het niet mee 2000 km naar huis te moeten rijden, zeker niet wanneer later blijkt dat een pols 2 breuken heeft! Ach overleven we ook wel weer.

2017-10-09

September 2017

Naar een show!! In Luxemburg : alle 5 mee – Rubí, Ròsa Ke-sera en Djaya ingeschreven. Rubí en Ròsa hadden al 3 ½ jaar niet meer show gelopen en voor Djaya was het de eerste keer. En ze deden het alle 3 fantástisch! Echt. Rubí werd Beste Veteraan, won de titels Lux Veteran Ch en Benelux Veteran Winner Lux’ ’17 Ròsa werd Beste van het Ras en werd Luxembourge Champion en Benelux Winner Lux ’17 Djaya werd Best Minor Puppy en de keurmeester vond dat ze het uitstekend deed voor een 1ste keer. Alle 3 mochten ze zich ook nog eens laten zien in de Erering dus.

2017-09

Augustus 2017

Augustus werd speciaal, want …… Ròsa Ke-sera is op loversdate geweest – voor het laatst Helemaal naar Zweden ging de reis Nu hopen we op lieve gezonde Schapendoeswondertjes eind october 2017.

2017-08

Juli 2017

In juli hadden we de 1ste-verjaardags-nestwandeling met de È-wondertjes van Ròsa Ke-sera Geweldig fijn wandelweer, heel leuk met elkaar dartelende hondjes en allemaal gezellige, vrolijke mensen. Het was heerlijk iedereen weer te zien.

2017-07-1

In juli en augustus hebben we ook de D-wondertjes van onze bijzondere I Besos di Ròsa en de Í-wondertjes van onze Gossendame Rubí – zoals bij ons te doen gebruikelijk – bezocht. Het betekende het hele land doorreizen > in totaal ca 1600 km hebben we er voor afgelegd. Wat we aantroffen maakte ons helemaal blij : gelukkige families en blije, vrije, gezonde hondjes > allemaal druk aan het wisselen. Ik verheug me nu al op onze ca. ‘wij-zijn-7-maanden-oud-nestwandeling(en)’!!

Op 18 juli…….vierden we de verjaardag van onze – thans – oudste Ke-sera de Cocó’s Hijo was jarig : zij werd 11 jaar We hebben haar heerlijk verwend en zoals altijd samen op ‘haar’ liedje “Que sera” gedanst! Ze kreeg zelfs een speciaal cadeautje, want ze werd daags voor haar verjaardag voor de 2de x overgrootmoeder : de in Finland wonende broer van onze I Besos di Ròsa werd daar vader van 6 pups.

D-wondertje Djaya

Ons eigen D-wondertje Djaya is deze maand voor het eerst ‘naar school gegaan’ : klopt, wij starten altijd wat later > eerst álle vaccinaties ( + in dit geval onze vacantie ) en dán pas naar school. Hoe ze dat vind?…………….Gewéldig!
En eind augustus kreeg ze zelfs haar 1ste diploma.

certificaat Djaya '17

Januari t/m juni 2017

Zo! Lang niets meer gemeld, dus de hoogste tijd.
Januari – en dus het jaar 2017 – begon met achtereenvolgens twee lovers dates , voor het laatst voor onze Gossendame Rubi en voor het eerst voor onze oh-zo-bijzondere Besos.

Toen kwam februari en vierden we de 7de verjaardag van het R-nestje van onze Ke-sera de Cocó’s Hijo en dus ook van onze eigen Ròsa Ke-sera – 7 jaar al weer, gaat veel te snel.

januari1

Tja…en toen kwam maart en moest alles in gereedheid worden gebracht voor opeens 2 nestjes vlak na elkaar : daar hadden we de spullen niet voor dus moest bv. snel een werpkist en warmtelamp worden bijgekocht. Amper alles in orde en ingericht of de wondertjes van Rubí kondigden zich aan : haar laatste pups en de laatste pups van het ras Gos d’Atura Català die in ons huis worden geboren : een prachtige tweeling > een heerlijk mannetje en een temperamentvol dametje.

januari2

4 dagen later was het de beurt aan I Besos di Ròsa om voor het eerst moeder te worden en dat deed ze ….volleerd! 8 schitterende wondertjes schonk ze de wereld : 3 stoere mannetjes en 5 kittige dametjes.

januari3

Voor alle 10 waren meer dan genoeg families aangemeld. Extra bijzondere nestjes waren het ook nog eens, want – Voor Rubí was het haar laatste nestje Én …..het zijn ook nog eens de laatste Gossenpups die hier geboren zullen worden…… – Voor I Besos di Ròsa was het haar eerste nestje En deze wondertjes zijn ook nog eens de eerste van de zesde generatie Cocódotjes!

Maart, april en de 1ste week van mei bestonden uit het helpen van de beide moeders, de wondertjes helpen grootbrengen > waar de andere grote honden trouwens ook geweldig bij hielpen! Het was opnieuw een genot te zien hoe makkelijk alle honden met elkaar en de situatie omgingen en de ene werpkist in en de andere uitliepen.

januari4
januari5

Ook was er bijna dagelijks bezoek van 1 of 2 van de toekomstige families en natuurlijk was er bezoek uit eigen kring. Een drukte van belang dus. Maar voor we het wisten was het tijd en in een tijdsbestek van 5 dagen vlogen ze allemaal uit. We hebben van deze wondertjes ook weer genoten, maar net zo fijn was het weer ‘onder ons’ te zijn en het huis weer het onze te maken. LEEG HUIS!!!! Weer schoon en fris en ……wát een ruimte weer > zo leuk als het was : dit is ook weer heerlijk .

Lang getwijfeld het al dan niet te doen……maar ook van deze 6de generatie Schapendoesjes – Cocódotjes-wondertjes – mocht er tóch één blijven. In het nest had ze de nestnaam “Rooie Sien”, in het echte leven heet ze voluit Djaya de Besos Van Hoefflaecken’s Cocó. We noemen haar Djaya maar eigenlijk ….past ‘duiveltje’ beter bij haar want …pffffff : het is me er één!

januari6

Juni: nu werd het tijd voor ons om weer wat te gaan ondernemen Dus waarom niet lekker met vacantie gaan? Zo gezegd zo gedaan : gelijk een goede vuurdoop voor onze nu jongste : Djaya … Een heerlijke tijd gehad en op 14 juni vierden we in Spanje de 8ste verjaardag van het A-nestje van onze Gala en dus van onze hoogsteigen Rubí : die nu dus ook een veteraan is!

januari7

Omdat we dat al zo lang niet hadden gedaan : ook weer eens show gelopen in Catalonië > we zijn uiteindelijk niet voor niets sinds 2002 lid hier van de ACUCC. Alleen Besos ingeschreven Nou dat was meer dan genoeg want ons bijzondere dametje deed het nog geen 3 maanden nadat ze 8 pups had gekregen fantástisch! Op de 1ste dag werd deze dame als nr 2 geplaatst in Groep I en de dag erop presteerde ze het in Groep I de 3de plaats te veroveren. Beide keurmeesters waren wég van haar en kroelden volop met haar, zelfs zó dat er aan de kant over werd gesproken. Onze bijzondere Besos, dat is ze. Ook heeft ze nog aan een Clubshow meegedaan in Sant Fruitós de Bages……buiten, warm en in de motregen>> een beetje een bende dus, maar wel héél gezellig met allerlei oude bekenden.

januari8
januari9

Mijn bijzondere Besos – en dat is ze – …… heeft steeds meer van haar overgrootvader Hijo – mijn ‘one-and-only’, mijn machissimo-mio. Dat uit zich ook nu weer : haar grootmoeder Ke-sera de Cocó’s Hijo wordt sinds diens papa Hijo is overleden versneld oud en het is Besos waar ze haar troost zoekt en die op haar past > zó aandoenlijk. Hijo was ook altijd de trooster van de familie.

januari10

De laatste dag van juni waren we thuis……..volgende keer meer.

januari11

Echo 8 februari 2017

HIEP-HIEP- HOERA!!!!!!! Zoals ze zich gedroeg, kon het niet missen…..en de echo bevestigde het Besos en Duuk worden mams en paps! We mogen ons verheugen op de 6de generatie Cocódotjes-wondertjes medio maart 2017

echo febr. '17

Pups verwacht medio maart 2017

Moeder Multi Ch I Besos di Ròsa Van Hoefflaecken’s Cocó
Vader Multi Ch Duuk Lui de Suevia Superiore
Beide ouders g-PRA vrij, ECVO geheel vrij
Moeder HD-A
Wij houden ons aan de ( strengere ) fokeisen van de Duitse Rasvereniging.
Bij interesse en voor info bel 0(0-31)33-2535467 Of mail naar cocodotjes@hetnet.nl

maart-pups

Pups verwacht 1e/2e week maart

Moeder Multi Ch Gala’s Arubí Van Hoefflaecken’s Cocó ( Rubí )
Vader Catalá de Campdura ( Lou )
Beide ouders HD-A
Bij interesse en voor info bel 0(0-31)33-2535467 Of mail naar cocodotjes@hetnet.nl

maart2