Pups van Djaya de Besos

embleem-nl

Week 6

week6-foto1

de 9 I-wondertjes – 36 dagen oud

De week begon met bijvoeren van geweekte brokjes. Maar omdat alle 9 en masse weigeren uit de bakjes in de eettray te eten – hoezo kids van ons duveltje – voer ik ze nu één voor één op schoot waar ze wel uit hun bakje willen eten!
Iedere eetronde duurt nu wel behoorlijk langer, maar het is er gewoon hoog tijd voor.

Zoals te doen gebruikelijk in Casa Cocódotjes, staat de afwasploeg daarna gereed om aan het werk te gaan.

week6-foto2

de afwasploeg aan het werk

Omdat we – vanwege ons nestje – geen lange wandelingen met de meisjes kunnen maken > nee, zelfs nu niet nu we eindelijk sneeuw hebben…..besloten Djaya en Hniña lol te trappen in de achtertuin > daar hun eigen sneeuwstorm te creeëren.

week6-foto3a
week6-foto3b

Djaya en Hniña sneeuwpret in de achtertuin

Op dinsdag kregen we de Chipper van de Raad van Beheer op bezoek > niet eerder kwam hij zo vroeg.
Vroeg in het leven van de wondertjes en vroeg op de dag! Maar : hij was bijna nog sneller weer weg > wanneer hij 10 minuten binnen is geweest is het veel! 9 pupjes en in die 10 minuten zijn er swaps genomen t.b.v. het DNA-profiel en zijn de chips gezet.
Geen controle van de moederhond, geen controle van de papieren.
Hij ging weg en ik bleef achter met een stapeltje chipnummers en geen idee welke bij wie hoorde.
De Raad van Beheer maar weer gebeld ( want wat in mijn account staat kun ik niet uitprinten! ) en die stuurden me een lijst waarop de stamboomnamen waren gecombineerd met de chipnummers ….. heb ik in ieder geval iets…….is toch echt geen handige werkwijze.
En ja hoor : we hadden er weer een ‘bloeder’ bij!
Wie? Natuurlijk ons haantje de voorste : Jochie, het reutje met het gele bandje…..

week6-foto4

Jochie : au!! hij heeft me pijn gedaan!

En EINDELIJK!!!! Het duurde even bij deze wondertjes, maar op woensdag dronken ze eindelijk water uit de waterbak, allemaal! Het was gewoon dringen bij de bak.

week6-foto5

eindelijk water drinken uit de waterbak

Met het in acht nemen van zo veel mogelijk voorzichtigheid, zijn de bezoeken van de a.s. families zo veel mogelijk door gegaan > helaas moesten vanwege het weer enkelen afzeggen, maar veiligheid boven alles!
Diegenen die wel zijn geweest mochten voor het eerst wondertjes op schoot hebben > zowel diegenen die al eerder een pup hebben verkregen als diegenen voor wie het nieuw is, hebben daar volgens mij van genoten. Wanneer je die lijfjes eenmaal voelt en ruikt en van op een ½ meter in die oogjes kijkt……..onvergetelijk!

Vlak voor het weekend was het hoog tijd de geboortebox te vervangen door een grote bench met een nieuwe andere ren.
Was even wennen voor de 9-ling – en mama Djaya! – maar na alles even te hebben verkend, gingen ze al snel lekker slapen in de mandjes in de bench

week6-foto6a

afbreken geboortebox

week6-foto6b

nu een grote bench met nieuwe ren

Tja….en toen kwam zondag…..ik had iedereen beloofd ‘s middags te zullen bellen om te vertellen welk wondertje ik voor welke familie in gedachten had. Is altijd weer een spannend moment : je probeert dat – in het belang van zowel het wondertje als de familie in questie – zo zorgvuldig mogelijk te doen….maar het blijft afwachten of die keuze zal worden geaccepteerd.
Gelukkig kon iedereen zich in mij keus en de uitleg waarom vinden.

Dat was het voor dit keer.
Volgende keer …..meer

week6-foto6a

Djaya’s 9 I-wondertjes – 6 weken oud