A-nest Gala d.d. 14.06.2009

Logo

Week 2

Woensdag 17 juni 2009 De wondertjes doen het goed en komen nu langzaam aan wat aan, de één meer dan de ander maar geen enkele gaat in gewicht achteruit. Gala is grootverbruiker op het ogenblik: 4 pensschijven, 500 gram brokken, 2 kipfilets + bouillon in 4 porties over de dag verspreid, 3 bruine boterhammen met een halve bol kalfsleverworst, wat pensstaafjes en gedroogd rundvlees, een lekkere koek, wat plakken kaas en ga zo maar door, niets wat ze anders niet ook krijgt, alleen in grotere hoeveelheden. De kip + bouillon geef ik meestal wanneer ze ligt te zogen en daar geniet ze van. Vandaag de eerste foto’s opgehaald en die zijn prachtig, maar halen het niet bij het echte spul.

Een paar pups begint al te veranderen van kleur. Twee liggen tijdens het drinken vaak te piepen, Gala kijkt me dan aan van “vrouwtje, actie, werk aan de winkel”, en zodra ik dan begin te strelen zijn ze weer rustig. Ke-sera de Cocó’s Hijo staat met enige regelmaat in de bak, en besnuffelt de hele bende en poetst hier en daar wat, soms doen de dames het samen. Cocó reageert het meest wanneer er wordt gepiept. En Hijo legt zijn kop op de rand van de kist en zucht.

week 2-1

Gala wilde vanochtend opeens weer naar buiten de tuin in: ik dacht die gaat weer even op de veranda onder de tafel liggen want dat doet ze graag. Maar nee. Ze wandelde verder. Ik heb er verder niet op gelet want dat doe ik nooit wanneer ze naar buiten gaan want ze halen in de tuin nooit kattenkwaad uit. Toen ik echter naar buiten keek zag ik Hijo en Ke-sera de Cocó’s Hijo op een van de terrassen staan met hun koppies zo vreemd scheef dat ik dacht: daar moet iets gaande zijn. Ik naar buiten, en wat denk je. Gala was bezig een border compleet leeg te graven. Inclusief klimhortensias en noem het maar op. Lag een berg zwart zand van wel 40 cm. Nou, sorry, verse mamma of niet: daar was ik niet happy mee en heb dus wel even een beetje op haar gemopperd. Haar naar binnen gestuurd en de bende buiten opgeruimd. Niet slim van mij want nu was het binnen ook een bende en ook de werpkist was nu een zandbak met zwart zand en blaadjes en takken. Sorry, vergeten foto van te maken. Zal het – hoop ik – nooit weer vergeten.

Donderdag 18 juni
Vandaag een zowaar – en dat voor het eerst sinds weken – rustige dag. Gala en haar wondertjes gedragen zich heel tevreden. Het spul klimt zelf uit de puppenmand om bij mams te gaan drinken en wanneer klaar blijven ze ófwel bij mams liggen of klimmen weer terug in de puppenmand. Gala heeft tussen de middag voor het eerst iets verder gewandeld dan het hoekje van de straat: samen met Cocó – als stimulans – hebben we ons “korte rondje wanneer het regent ” gelopen. Ze genoot ervan, maar is daar nu wel een beetje moe van maar ze moet toch weer een beetje op gang komen. Is in het belang van Gala zelf dat ze iets in actie komt. Ze heeft inmiddels zó lang zó weinig meer gedaan. We bouwen het weer heel langzaam op. Voor het eerst lagen vandaag de dames en de heren vanzelf apart.

week 2-2
week 2-3

Gala lag vanmiddag héél diep te slapen en diep te dromen – ze lag gekke geluidjes te maken en haar pootjes trilden – maar ondertussen lagen de puppen heerlijk te drinken.

week 2-4

Gala wil al haar eten “in de werpkist opgediend krijgen” en dat krijgt ze ook, alleen ’s avonds wanneer ze brokjes met gekookt lamshart krijgen > staat ze wel in de keuken samen met de anderen te wachten > dat is ook zó lekker.

Vrijdag 19 juni
De 7 wondertjes groeien gestaag, de één wat meer dan de ander maar allemaal komen ze aan.

week 2-5

Ze weten het nog niet, maar: ik heb vandaag bij de dierenarts de wormenkuur voor de komende tijd opgehaald > “ oh, blij vooruitzicht dat ons streelt“.

Vandaag met pijn in mijn hart definitief afgezegd voor de Clubmatch van de Duitse Schapendoesvereniging. Alle 3 waren ingeschreven voor zondag en zaterdag worden 2 nestjes van Hijo beoordeeld > ik wéét dat die er goed uitkomen en dan wil je er zó graag bij zijn. Zondag is er ook weer de beoordeling van de fokresultaten en de afgelopen 2 jaar werd ik eerst de tweede en toen de eerste plaats behaald dankzij de nakomelingen van Hijo, dus dit jaar was er weer grote kans op groot succes daarin. Ik weet dat men zeer teleurgesteld is dat wij niet komen, heb al veel reacties ontvangen. Ik had een súpergoede oppas geregeld, 200% betrouwbaar en thuis in de materie, maar nee: Gala en de wondertjes verdienen mijn/onze aanwezigheid. Ach ja een mens moet keuzes maken, hè.

Zaterdag 20 juni
Prima dag met als maar levendiger wondertjes. Gala gaat nu af en toe lekker een poosje in haar eigen mandje liggen > even bijkomen van al die catering en wasbeurten. Vandaag met Gala ons “normale plasrondje” gelopen > ging best, maar vooralsnog is dat 1 x per dag wel genoeg. Ze heeft ook al weer een vrolijke staart en haar vacht is niet meer zo dof, dus we gaan de goede kant op.

Zondag 21 juni
Vandaag is het vaderdag: wat ons betreft dus voor Amigo de éérste. Even een berichtje in hun gastenboek gezet. De wondertjes blijven groeien als kool, geen wonder wanneer je de “melkfabriek” onder Gala’s buik ziet: zit volgens mij slagroom in.

Vandaag proberen individuele foto’s te maken.

week 2-6