R-nest Ke-Sera de Cocó’s Hijo d.d. 01.02.2010

Langgewacht... Nooit gezwegen...

Week 5

Maandag 01.03
Ja hoor: ze groeien nog steeds mooi door.

  • reutje 1: 1119 » 1523 gram
  • teefje 1: 1059 » 1512 gram
  • reutje 2: 1058 » 1528 gram
  • reutje 3: 1099 » 1468 gram
  • reutje 4: 1244 » 1517 gram
  • teefje 2: 1019 » 1390 gram
  • reutje 5: 1049 » 1414 gram
  • teefje 3: 1069 » 1488 gram
  • teefje 4: 986 » 1383 gram
  • teefje 5: 1049 » 1433 gram
week5-1

Zo mooi als die gewichten ook zijn: de wondertjes hadden afgelopen nacht de één na de ander opeens last van een darmvirus > oh wat waren ze zielig. Gelukkig hebben we ze er snel weer bovenop gekregen, maar wat zijn ’t dan een kleine hoopjes ellende.

Dinsdag 02.03
Alles weer toppie. Er wordt weer gespeeld, gekrijst, gestoeid en geknuffeld. Top. We hebben een echte rover in huis. Rubí. Ze heeft het vandaag gepresteerd de meeste van de speeltjes uit de puppy-ren te roven en onder de salontafel te “verstoppen”. Ik had het eerst helemaal niet door maar vond dat ze zo typisch om die tafel hing > lachen dus. En ze blijft ze maar met de wondertjes knuffen, het is ook echt wederzijds want zodra ze in de buurt komt, komt de meute er al weer aan. Soms staat ze naast Ke-sera de Cocó’s Hijo wanneer die staat te zogen of ze passen samen op de wondertjes.

Woensdag 03.03
Vandaag hebben ze voor ’t eerst geweekte brokjes gekregen was niet direct een onverdeeld genoegen. Ze hadden zoiets van “moet dat nou. Waar zijn die lekker sappige vlees- en penshappen.” Maar dat duurde maar even en toen was het heel snel schoon op. Dat wil zeggen: ééntje hoefde het niet. Rubí is werkelijk súper geweldig met de pups: en het is ook nog eens wederzijds. Soms ligt ze alleen maar naar ze te kijken, soms is met ze aan het kussen of ze voeren samen hele gesprekken met daarbij de raarste geluidjes. Maar vanavond was er weer eens één ontsnapt: één van haar 2 lievelingetjes. En wat denk je dat hij deed.

week5-2

Donderdag 04.03
Ze worden echte ondeugende hondjes hoor. Heb ik een pantalon aan dan vinden ze mijn broekspijpen héérlijk. Voer ik ze hun pens – uit de hand – dan lusten ze mijn vingers er wel bij. Maar wat een heerlijke ondeugden. Gaat veel te hard allemaal. Vandaag hebben ze weer een ander speeltje gekregen: een tunnel.Ik heb ze 1 x laten zien hoe het moest en daarna was het racen.

week5-3

Vrijdag 05.03
Vandaag krijgen we bezoek van ver weg. En die blijft even, want wanneer je ver weg woont kun je niet zo vaak langs komen > de wondertjes moeten zich vandaag dus op hun best tonen. Inmiddels eten de wondertjes als kleine dijkwerkers en dus komt er aan de andere kant bijna net zo veel uit als er is ingestopt. Je blijft aan de gang. Met enige regelmaat ontsnappen er wondertjes en die mag ik dan vangen want de andere honden komen me alleen maar halen en doen zelf niets.

week5-4

Zaterdag 06.03
We hebben er een prinsesje bijzitten. Hoezo. Nou: vandaag kregen ze weer geweekte brokjes uit 2 etensbakken: dáár wenst mevrouw niet aan mee te doen > ze draaide zich om en liep weg. Maar toen ik voor haar een klein schoteltje klaarmaakte en apart zette, ging ze heerlijk eten.

week5-5

Zondag 07.03
Ze eten inmiddels zo goed en ook voldoende om de grote tray in gebruik te nemen: hebben ze ieder hun eigen bakje: leuk om te zien en ik kan tevens in de gaten houden wie hoeveel eet. En de stófzuiger vinden ze wel zo leuk. Wanneer ik de bak stofzuig klimmen ze er allemaal bij en op en als het even kan liften ze een stukje mee.

week5-6

Vandaag hebben we ook de ligrand uit de werpkist gehaald: nu moeten ze allemaal weer op een andere manier hun plekje zien te vinden.