R-nest Ke-Sera de Cocó’s Hijo d.d. 01.02.2010

Langgewacht... Nooit gezwegen...

Week 6

Maandag 08.03
Ze mogen vorige week dan heel even een beetje niet lekker zijn geweest, aan de gewichtstoename is dat níet te merken:

  • reutje 1: 1523 » 2018 gram
  • teefje 1: 1512 » 1930 gram
  • reutje 2: 1528 » 2048 gram
  • reutje 3: 1468 » 2048 gram
  • reutje 4: 1517 » 2105 gram
  • teefje 2: 1390 » 1756 gram
  • reutje 5: 1414 » 1826 gram
  • teefje 3: 1488 » 1939 gram
  • teefje 4: 1383 » 1853 gram
  • teefje 5: 1433 » 1943 gram
week6-1

Dinsdag 09.03
Vandaag deden we met 3 toekomstige baasjes/vrouwtjes een kamles. Ging best goed. Omdat het zó goed met de wondertjes gaat, ze zelfstandig al zó goed en veel eten en Ke-sera de Cocó’s Hijo maar blíjft voeden heb ik besloten haar maar een handje te helpen en er zelf de rem op te zetten. Ke-sera de Cocó’s Hijo heeft nl. zó veel ingeleverd dat het nu tijd is haar wat te gaan ontzien. Dat betekent dus dat ze niet meer onbeperkt bij de wondertjes mag en we weer boven slapen. Want anders blijft ze doorgaan met voeden. En oh wat is je eigen bed toch heerlijk……. En de “grote” Doesjes en de Gosjes kropen weer lekker op het dekbed dat over hun kussens ligt > dan kunnen ze beter ‚„samen” slapen.

week6-2

Deze afgelopen eerste nacht was ik er echter niet zo meer gerust op de wondertjes alleen beneden te hebben en ben wel 5 x gaan kijken of alles wel goed was, maar: ze sliepen lekker. Ik weet het: ik ben een gek mens. 

Woensdag 10.03
Oh-oh … vandaag was een pechdag. Hoezo? Nou, ik kwam de woonkamer in met de laptop in mijn handen en de hondjes en ik botsten tegen elkaar. En de laptop vlóóg regelrecht een stoel in. Ik dacht nog “oh gelukkig”, maar dat was te vroeg gejuicht > hij stuiterde van de stoel op de grond en deed niks meer. Geld moet rollen zeggen ze, maar dit had voor mij niet gehoeven. Maar de wondertjes en het 5-tal doen het goed en dat is belangrijker.

week6-3

Donderdag 11.03
De wondertjes worden steeds leuker: inmiddels spelen en “vechten” ze intensief met elkaar en met de speeltjes, reutje 4 heeft de bijnaam “Anton Geesink “ gekregen want hij neemt zijn broertjes en zusjes graag in de houdgreep en blijft er dan bovenop liggen > soms denk ik dat hij wacht tot ik “ippon” roep. Vandaag hebben ze voor ‘t eerst een plakje kaas gehad > eerst tuften ze het net zo hard weer uit maar opeens was het mmm. Geen twijfel aan dus: échte Hollanders.

week6-4

Vrijdag 12.03
Wat kunnen 10 kleine wondertjes toch een vréselijk hoeveelheid p..p en plas produceren. De keukenrollen zijn niet aan te slepen. Ik wil commissie… Vandaag heb ik bij de dierenarts de paspoorten opgehaald om alvast alle algemene gegevens in te vullen want maandag worden ze geënt. Vandaag hebben ze 5 om 5 een poosje los door de kamer gelopen: na eerst alles te hebben afgesnuffeld verdwenen ze met zijn allen onder de salontafel met Rubí.

Zaterdag 13.03
Ik kan het niet laten ruiken (wees daar maar blij om), maar laten zien wel > krijg je enigszins een idee hoe het er ‘s morgens vroeg uitziet wanneer ik de kamer binnenkom, denk het parfum er maar bij.

week6-5

De wondertjes zijn gepoetst en gekamd want vandaag moeten ze zich goed presenteren en gedragen; er komen nl. vreemde – kenners – ogen kijken of ze wel échte Schapendoesjes zijn en in hoeverre cq. hoe goed ze al dan niet aan de vereisten voldoen > een héél spannende dag dus. Ze hebben in ieder geval laten zien dat alle uitgangen goed werken want ik bleef ook tijdens dit bezoek opruimen.

week6-6

Ik ben heel tevreden met de bevindingen en erkentelijk dat het werd gedaan. Omdat ze heel braaf had toegestaan dat iemand zo aan haar babytjes had gezeten, mocht Ke-sera de Cocó’s Hijo na afloop de wondertjes even een keer extra bij haar laten drinken > die persoon was helemaal verbaasd zoals dat ging > een complete overval – en vond het érg leuk om te zien.

week6-7

Zondag 14.03
Morgen worden de wondertjes geënt en dan is er dus niet zo veel tijd voor de maandagse kambeurt, dus vandaag zijn “ alle 15 honden “ gekamd. Ik heb er 14 gedaan en 1 toekomstige eigenaar van een pup deed Gala. Het hele spul ziet er dus weer uit om door een ringetje te halen.

week6-8