Logo-schapendoes-kennel-hoeffaeckens-coco

R-nest Ke-Sera de Cocó’s Hijo d.d. 01.02.2010

Langgewacht... Nooit gezwegen...

Week 7

Maandag 15.03
Ze groeien fantastisch en zijn inmiddels échte hondjes.

  • reutje 1: 2018 » 2660 gram
  • teefje 1: 1930 » 2420 gram
  • reutje 2: 2048 » 2440 gram
  • reutje 3: 2048 » 2630 gram
  • reutje 4: 2105 » 2650 gram
  • teefje 2: 1756 » 2230 gram
  • reutje 5: 1826 » 2360 gram
  • teefje 3: 1939 » 2610 gram
  • teefje 4: 1853 » 2365 gram
  • teefje 5: 1943 » 2430 gram
week7-1

Vandaag zijn ze 6 weken en de dierenarts komt ze de eerste enting geven én naar ik hoop volledig gezond verklaren. En dat heeft hij gedaan. Mooi zo, weer een horde genomen. De wondertjes gaven trouwens geen kik toen ze hun prikje kregen: knap hè.

week7-2

Ook hebben we vandaag een kleine “verbouwing” uitgevoerd: de werpkist met puppy-ren is vervangen door een heel grote bench met daaraan een nog grotere puppy-ren. Moest wel, want ze klommen de werpkist uit. Nou, ze hadden er geen enkele moeite mee en gingen gewoon lekker de bench in en uit en waren blij met de extra ruimte.

Dinsdag 16.03
Dezer dagen moet ik toch écht beslissen wie welk hondje krijgt en voor de reutjes ben ik er vandaag opeens uit, de teefjes nog niet > moet denk ik toch maar weer Cocó consulteren. Vandaag kwam een zusje van Rubí op bezoek: Chica. Díe is mooi geworden zeg, ongeveer de kleur van mama Gala en iets groter dan zus Rubí. Mijn 5-tal vond het – ondanks de wondertjes – na een eerste korte woordenwisseling prima dat ze er gewoon bij was in de kamer. Ze was wel een beetje overdonderd door het 5-tal. Maar wát een lekker ding. En kende ze me nog. Réken maar van yes!

Woensdag 17.03
Eindelijk bericht van de Chipper van de Raad van Beheer: ze komt maandag 22.03. Is de laatste officiële handeling die moet worden verricht, dan zijn de namen en het hondje definitief met elkaar verbonden. Moet dus de toebedeling afmaken. Maar het wordt mooi weer vandaag en ik wil de wondertjes een poosje buiten hebben. Omdat de grond natuurlijk nog veel te koud is en ze dus niet in de puppy-ren kunnen, heb ik besloten de kinderbox op te zetten en ze daar een poosje in op de veranda te zetten. Vonden ze zó interessant dat ze gingen slápen.

week7-3

Donderdag 18.03
Het buiten zijn is gisteren goed bevallen en dus doen we het vandaag weer, maar dan gewoon middenin de tuin > leuk. Ik heb lekker in de tuin gewerkt en de wondertjes hebben geïnteresseerd toegekeken en hele verhalen opgehangen terwijl het 5-tal alle vertrouwde plekjes weer besnuffelden en onderzochten. Eenmaal weer binnen waren ze zó moe van al die nieuwe indrukken dat ze direct bovenop elkaar kropen en zo op een hoopje in slaap vielen.

Vrijdag 19.03
Ik ben er uit. Vanavond krijgt iedereen te horen welk Schapendoesje het is geworden met daarbij een leuke recente foto. Tot dan zijn ze echter nog echt helemaal van mij en dus ga ik ze voor ik dat doe eerst even helemaal-plat-kroelen. Daarna zijn ze al een beetje van hun nieuwe baasjes/vrouwtjes. Daarna spreek ik ze ook zo veel mogelijk aan met hun “thuis”naam.

week7-4

Zaterdag 20.03
Iedereen is blij met het hondje dat ik voor ze heb uitgezocht. Zúlke leuke reacties gekregen. Zelfs bloemen. Oh, wat ben ik blij dat iedereen er zo gelukkig mee is. De wondertjes tonen steeds meer karakter en gaan zich steeds meer van elkaar te onderscheiden > zó leuk om dat te zien gebeuren. Ze zijn zó heerlijk. Ik heb ze al op 4 voedingen zitten en dat gaat prima.

week7-5

‘s Avonds p..pen en plassen ze na de laatste maaltijd nog even de hele boel onder en daarna blijven ze droog en schoon tot ik om ca. 06.00 uur ‘s morgens de kamer in kom en dan is er geen houden meer aan en juist Héérlijk. Verheug ik me iedere keer weer op.

Zondag 21.03
Vandaag krijgen we onverwacht heel leuk en verrassend bezoek: er willen een aantal buitenlandse keurmeesters die ons van shows kennen komen kijken. Één keurmeester komt zelfs helemaal uit Canada. Zij hadden via-via van onze pups gehoord en willen onze wondertjes graag zien. De meeste ken ik al een hele tijd en we komen elkaar altijd overal en nergens tegen. En néé… Om maar gelijk bepaalde geluiden voor te zijn: het zijn géén keurmeesters van Rasgroep I, maar gewoon in mijn honden geïnteresseerde mensen die vinden dat ik leuke/fijne honden heb. En dat ben ik met ze eens. Drukke dag dus.

week7-6