R-nest Rubí d.d. 29.11.2011

logo

Week 2

Jeetje wat gaan ze snel. Ze groeien als kool, deze week zijn ze allemaal minstens een pond aangekomen. Inmiddels zijn het ook geen “buikschuivers” meer maar gebruiken ze hun beentjes al een beetje. Ook zijn sinds dag 13 alle oogjes open. Altijd weer fijn om mee te maken. Rubí is een súpermama en heeft zóveel melk > ze had wel 12 pups aangekund.

week2-1

Vrijdagmiddag, Rubí lag te voeden, was er opeens een lawaai, niet normaal wat een gekrijs. Ik vlieg er dus naar toe en wat is er aan de hand? Ligt er een pup buiten de werpkist. En Rubí? Deed niks, bleef lekker liggen. Maar keek me aan met een blik van “duurde dat lang, zeg”. Ja-ja, ik zei het al eerder: ze heeft personeel hè.

Inmiddels zijn alle aanstaande baasjes/vrouwtjes voor het eerst op bezoek geweest en aan de blikken te zien waren ze niet teleurgesteld over wat Rubí heeft voorgebracht. Ze zíjn ook zó mooi. Rubí ziet er ook nog steeds prima uit, verliest ook nauwelijks vacht. Rubí en haar pleegmoeder/Schapendoes Ke-sera de Cocó’s Hijo gaan inmiddels regelmatig bij elkaars pupjes kijken en onze jongste Schapendoes Ròsa Ke-sera mag ook Rubí’s pupjes al lekkere kusjes geven > wat wil je ook: zij en Rubí zijn min of meer “zusjes”.

week2-2

Ben benieuwd of ze er net als haar mama Gala destijds, zo goed als ongeschonden uitkomt. Vanavond worden ze voor het eerst ontwormd > ben héél benieuwd hoe dat zal gaan.

En één der komende dagen gaan we de eerste puppy-ren er voor zetten en dan is het afwachten wanneer ze zo ver zijn dat ze echt actief uit de werpkist komen en de wereld voor het eerst groter wordt.

week2-3