B-nest Rubí d.d. 30.01.2016

logo

Week 1

week1-1

Rubí had dit keer een probleem- en zorgeloze zwangerschap tijdens welke ze blij, vrolijk en knuffelig was als niet eerder tijdens een zwangerschap. Ze was minder aangekomen dan anders, wat misschien ook hielp. Wel heeft ze er dit keer langer over gedaan voor haar wondertjes werden geboren: beide andere keren dag 60 en 61, nu op dag 63. Uiteindelijk bleek het ook te gaan om haar kleinste nestje tot nu toe.

De 1ste keer waren het er 6, de tweede keer 7 en nu waren het 5 pups 5 prachtige en krachtige mannetjes nog wel > hoe krijgt ze het voor elkaar.

week1-2

De pups hebben opnieuw flinke gewichten, zijn volgens de dierenarts gezond en hij was zeer tevreden met moeder en kroost. Vanaf het eerste moment drinken ze goed en gretig en komen ze ook keurig aan. Rubí eet en drinkt opnieuw als een bootwerker. Ons jongste Schapendoesje Besos mag weer gewoon in de buurt blijven – nog niet té dicht bij – de anderen mogen in de kamer maar worden wel geacht nog wat afstand tot de kleintjes te bewaren. Dus Rubí is dit keer beduidend waakzamer als anders.

De Schapendoezen slapen op een hoopje naast de bank waar ik op slaap. Om haar daarom de nodige rust te gunnen is er een klein rekje voor de werpkist gezet, de andere honden weten, dat wanneer het deurtje dicht zit zij er niet bij mogen, is het deurtje open dan bepaalt Rubí wat mag.

week1-3

Hoe deze kereltjes zich gaan ontwikkelen zullen we de komende weken gaan zien > nu al is de snelle verkleuring voor mij opnieuw verbazingwekkend Inmiddels is wel duidelijk dat het– althans overdag – ons meest rustige Gossos-nestje tot nu toe is > de mannetjes zijn tevreden en rustig en veel minder luidruchtig als hun ooms en tantes en 1/2-broertjes en –zusjes waren. ‘s Nachts is een ander verhaal > nachtbrakers zijn het.

Alle wondertjes hebben een familie, de namen zijn ook uitgekozen en aan de Raad van Beheer doorgegeven. Komende week gaan we de a.s. baasjes en vrouwtjes bellen voor het maken van een 1ste bezoekafspraak: Héél benieuwd wat zij van onze Roebeltjes-B-wondertjes vinden. Ach, kunnen ze toch alleen maar blij van worden. Net als wij.

week1-4