B-nest Rubí d.d. 30.01.2016

logo

Week 5

week5-1

Oh ik zit nu toch echt aan de verkeerde kant van “het duurt 8 weken”. Al 5 weken voorbij, terwijl het aanvoelt alsof ze nog maar net geboren zijn. Maar ja ik ken mensen die daar anders over denken. Voor hen kan het niet snel genoeg gaan en mogen de komende weken minder dagen hebben.

Donderdag zag ik dat het de Rasvereniging heeft behaagd eindelijk “iets” over de pups op hun site te zetten. Jammer genoeg weer erg krom, nog steeds is er sprake van een dekking, niet van een geboorte, er staat een foto van Rubí met haar pups en een foto van Rubí, maar geen foto meer van paps. Triest dat het zo moet gaan. Maar goed, daar moeten we maar mee leven, we raken er aan gewend. Gelukkig heb ik dit keer, anders dan 2 jaar geleden, na enig aandringen, wel mijn Bewijs van Lidmaatschap ontvangen > nodig voor wanneer de Chipper van de Raad van Beheer komt.

Over op wat leukers. Onze jongste Schapendoes Besos blijft gewéldig. Ze is stapelgek op die kleintjes en gaat te pas en te onpas bij ze kijken en doen.

week5-2

De B-wondertjes doen het zó goed. Probleemloos zijn ze voor de 2de keer ontwormd. Ze spelen,ze dollen, ze spelen echt met speeltjes en met elkaar, ze halen kattenkwaad uit, ze ‘kakelen’ er lustig op los, ze drinken heel goed bij mama Rubí > die dan grotendeels blijft staan, pas wanneer ze bijna uitgedronken zijn gaat ze liggen en wordt er gepoetst en gespeeld. En ze éten. Ze eten écht. Sinds zaterdag eten ze geweekte brokjes; knap hè?

Wat eerder dan anders maar gezien hun – in 3 dagen – volle mond met tanden vond ik dat dat kon. Ik doe er nog wel veel water bij omdat ze nog niet voldoende water drinken en mama Rubí het anders misschien niet aankan. Zoals het hoort, gedragen ze zich als echte in “Casa Cocódotjes” geboren wondertjes en eten ze keurig uit hun eigen bakje, ”buurten” mag hier pas wanneer iedereen klaar is. Geboortevrouwtje is streng (maar wel lief streng). de vijfling eet voor het eerst uit bakjes En daarna doet mijn eigen vijftal de afwas > leuk hè?

week5-3

Tja, wat nog meer… Nou, ze hebben meer leefruimte gekregen, vinden ze heerlijk. Ze blijven lekker lief en knuffelig, zijn al echt gek op handen en gekroeld worden en het begin van “pootje geven” is er ook.

week5-4

Dat was het voor deze week. Volgende week wordt echt bijzonder, maar daarover meer de volgende keer. En ik zit nu op iets te broeden, ook daarover meer de volgende keer.

week5-5