B-nest Rubí d.d. 30.01.2016

logo

Week 6

week6-1

Al weer een week voorbij. Om maar met iets grappigs te beginnen: donderdag avond – terwijl ik even boven was – is Hijo gauw op mijn plekje op de bank – nu even mijn bed – gaan liggen. De oude boef dacht waarschijnlijk > wat mijn achter-kleindochter Besos kan, kan ik ook. Hijo heeft vrouwtjes slaapplek ingepikt.

De week begon zaterdag met grote schrik: Rubí was zoek. Hele benedenverdieping afgezocht, deuren gecontroleerd op afgesloten zijn. Geen Rubí te bekennen. Help! Dus gauw naar boven om iets aan te trekken zodat ik buiten kon gaan kijken. En wat denken jullie? Mevrouw lag diep in slaap midden op mijn bed. En dat terwijl ík beneden op de bank slaap bij haar kroost. Lekker ding hè?

week6-2

Zondagmiddag was er telefonisch contact met de a.s. baasjes en vrouwtjes om te vertellen welk van de wondertjes ik voor hen had geselecteerd. Tot mijn grote vreugde was iedereen het eens met mijn keuze voor hen, fijn is dat. Dát moment is voor mij het begin van het afscheid, doet altijd een beetje pijn. Door omstandigheden moesten de afspraken van deze week worden afgezegd > dus men moet nog even langer wachten tot ze ‘hun’ hondje in de armen kunnen sluiten.

week6-3

Gedurende de week is de puppyren een paar keer vergroot, hebben ze nieuwe en anders speeltjes gekregen > waaronder een piephond die ze gewéldig vinden, staat er een grote mand in de ren die ze als vergaarbak en als aanvalstelling gebruiken en je kunt je er fijn achter verstoppen, wordt er geknokt of hun leven er van af hangt en ‘lezen ze graag de krant’; d.w.z. dat wanneer je even niet oplet ze die allemaal vakkundig in zo klein mogelijke stukjes scheuren. En waar ze ook héél goed in zijn, is in het omgooien van de waterbak. Goed in het helpen schoonmaken zijn ze echter ook. De wondertjes eten ook als dokwerkers en groeien dan ook als kool. helpen stofzuigen.

Toen werd het donderdag en kwam de Chipper van de Raad van Beheer. Een andere dan de vorige keer en het verliep vlekkeloos, geen enkel hondje heeft een kik gegeven en er is geen druppel bloed gevloeid. Ze was heel tevreden met wat ze zag en vond ze ‘lekker volle, goed levendige pups in een fijne omgeving’. Pffff.

Gelukkig is het me ook dit keer weer gelukt de juiste pup en naam te koppelen. De DNA-afname was gelijk een les in tanden poetsen want ze heeft dat staafje werkelijk alle hoeken van die mondjes laten zien. Ook dit lieten ze echter zonder gemopper gebeuren.

week6-4

Dat was het voor deze week. Volgende week wordt echt bijzonder, maar daarover meer de volgende keer. En ik zit nu op iets te broeden, ook daarover meer de volgende keer.

week6-5

Inmiddels zijn ze – zoals de wet dat voorschrijft – geregistreerd (bij de NDG – Nederlandse Databank Gezelschapsdieren). Nu ze hun eerste enting hebben gehad en van een chip zijn voorzien kunnen we de grote buitenwereld gaan verkennen. Maar daarover meer de volgende keer.

week6-6