H-nest I Besos di Ròsa d.d. 20.11.2018

loversdate

Week 1

week 1 foto 1

de net geboren H-wondertjes

2018.11.20
En opeens is het dan ‘volle bak’! Zo vanuit het niks begint het dan te rommelen en voor je weet gaat de geboorte van start en een dag later is het dan weer alsof het altijd zo geweest is.
Onze I Besos di Ròsa heeft haar lover Baloo papa gemaakt van 8 gezonde Cocódotjes-wondertjes : dit keer precies andersom als bij haar vorige en eerste nestje > nu zijn het 5 knappe mannetjes en 3 mooie dametjes.

Ook dit keer waren de andere honden er gewoon bij en gedroegen zij zich zoals altijd uitstekend, zelfs dat duiveltje
Djaya uit haar eerste nestje ( zij is nu ruim 20 maanden ). De controle van de dierenarts was geruststellend en bevestigde onze eigen beoordeling : alles zag er prima uit.

Toen was het tijd om de eigenaar van papa Baloo te bellen en daarna de families die we hopen met een Cocódotjes-wondertje gelukkig te gaan maken.

week 1 foto 2

mama I Besos di Ròsa met haar pasgeboren achtling

Zoals altijd is zo’n eerste week v.w.b. de pups niet erg bewerkelijk, je moet opletten dat de pups goed drinken en voldoende aankomen en natuurlijk goed opletten dat mams geen terugval krijgt en voldoende eet en drinkt.
Ook moeten we met zijn allen weer even wennen aan een ander levensritme. En minstens zo belangrijk: de andere honden moeten zodra mams dat goed vind en in haar tempo met de kleintjes kennismaken.

Maar geen zorgen : omdat mijn meisjes een hechte familie zijn gaat dat helemaal vanzelf. Mama Besos ligt nu nog het grootste deel van de tijd bij haar kleintjes en de anderen komen zo nu en dan even buurten > alleen hun halfzus Djaya wil nog niet echt dichtbij komen maar dat komt vanzelf. Wij laten dat gewoon aan de honden samen over en dan komt het vanzelf goed.

Tja….en we houden de ontstane traditie maar in ere: onze Hijo’s mand staat weer in de werpkist. Zo kan Besos kiezen waar ze met of zonder haar kleintjes wil gaan liggen.
Het is een heel rustig nestje, je hoort ze niet of nauwelijks – het hele stel lijkt heel tevreden te zijn en mama Besos is de beste mama denkbaar.
En ja : ook nu heeft de hoofdpersoon van dit moment weer haar personeel dat voor haar rent en vliegt.

week 1 foto 3

mama I Besos di Ròsa met haar 1 week oude H-wondertjes

In de loop van de komende week gaan we gaan we met iedereen de eerste bezoek-afspraken maken.
We hopen natuurlijk dat zij net zo door de wondertjes van Besos betoverd zullen zijn als wij dat al zijn.
Maar ach….dat kan toch niet anders? 

En kijk eens wat een lief kaartje Besos haar zus Iduña = Saar gestuurd heeft

week 1 foto 4

kaartje van Tante Saar

Hierover en meer……..de volgende keer