E-nest Ròsa Ke-sera d.d. 21.10.2017

logo

Week 6

NOG IN AFWACHTING VAN DE JUISTE FAMILIE

week 6 foto 1

1 teef

week 6 foto 2

1 reutje

week 6 foto 3

5 weken oud

Dit was een week….zo vol met een diversiteit aan bezigheden….het was soms te veel.

Niet alleen groeien onze wondertjes als kool, worden ze steeds actiever en is het begin van het met elkaar een robbertje knokken er ook, het is natuurlijk ook een drukte van belang met alle toekomstige baasjes en vrouwtjes die wekelijks op bezoek komen. Inmiddels weten alle families nu welk hondje de hunne mag gaan worden > héél fijn dat iedereen het door ons voor hen geselecteerde hondje heeft geaccepteerd.

Ook was dit de week dat de Chipper van de Raad van Beheer ons huis bezocht : de avond tevoren wisten we pas dat hij de volgende dag zou komen….om 15 uur. … en toen was hij er pas tegen 19 uur!! Het was inmiddels al ver over de etenstijd voor zowel de grote als zeker de kleine hondjes > ik had echt medelijden met ze. Het ging dit keer beter als de vorige keer : nu maar 1 hondje onder het bloed en 1 hondje dat een kikje gaf. Maar goed : ook weer overleefd! Nu afwachten wanneer de stambomen en de DNA-profielen komen…..wanneer de paps een buitenlandse reu is wil dat nog wel eens voor vertraging zorgen.

Ròsa Ke-sera en haar wondertjes – 28 dagen oud

Meer ……… de volgende keer

week 6 foto 4

au, au bloed

Alsof die happening nog niet genoeg was ……was het deze week ook tijd voor de medische check-up met 6 weken oud en voor de 1ste vaccinatie. Nou, onze wondertjes zijn ware helden hoor : ze hebben geen kik gegeven maar heerlijk met de dierenarts gekroeld. Belangrijkst was natuurlijk dat de dierenarts ze allemaal volledig gezond heeft verklaard, geen navelbreukjes of andere rare zaken heeft geconstateerd maar wel ….dat alle 7 mannetjes …..al ‘intact’ zijn!

De wondertjes drinken nu prima uit de waterbak en eten zeer goed en dus steeds meer, alles wat aangeboden wordt lusten ze en wordt met graagte verorberd. De afwasploeg heeft het slecht : de bakjes zijn meestal leeg dus niets te snoepen. Mama Ròsa Ke-sera heeft de slagroomfabriek dan ook gesloten…van de ene dag op de andere had ze er genoeg van…is prima, hier mogen de mama’s het moment om te stoppen zelf bepalen, zij kunnen dat prima aanvoelen.

week 6 foto 5

samen drinken uit de waterbak

week 6 foto 6

prima eters

De komende week staan hen een aantal bijzondere activiteiten te wachten. Daarover en meer ……… de volgende keer.

week 6 foto 7

42 dagen oud