I-nest Ròsa Ke-sera d.d. 13.9.2013

logo

Week 4

week4-1

Een heerlijke week. Met alleen maar positieve zaken: mocht ook wel, of niet. En de Cocódotjes-wondertjes zijn zó leuk. En kunnen zó lekker knuffelen. Alle volwassen honden zijn helemaal blij met de Cocódotjes-wondertjes en omdat Ròsa Ke-sera zo’n lekker relaxte – maar wel zeer oppassende – mama is, kunnen zij ongeremd in en uitlopen om te knuffelen, te kussen of gewoon even te controleren. Rubí is de enige die ook meedoet met het poetswerk > zij is dan ook helemaal verliefd op het kleine spul en zou er het liefste naast kruipen. Bet-overgrootmoeder Cocó beperkt zich tot het door de tralies van de puppy-ren heen kusjes geven > is ook veiliger gezien haar gevorderde leeftijd.

week4-2

Op de laatste avond van week 3 is begonnen met bijvoeren. Toen kregen de Cocódotjes-wondertjes voor het eerst gemalen biefstuk. Nou dat was smíkkelen. Er was van geen enkele aarzeling sprake: hap naar binnen met dat lekkers en wanneer weer. Om de dag werd er een ronde aan toegevoegd en op de laatste dag van deze week krijgen ze al 5 x per dag deze bijvoeding. Week 5 gaan we langzaam over op iets anders.

Op dierendag werden bij de eerste pups de eerste tandjes ontdekt en 2 dagen later waren alle mondjes voorzien van enkele scherpe uitsteeksels > árme mama Ròsa Ke-sera. Nu niet meer alleen nageltjes maar ook tandjes die in de aanval gaan.

week4-3

Ook een dierendag-actie: de plank uit de werpkist gehaald en de leefruimte van de Cocódotjes-wondertjes verruimd met hun eerste ren. Nou, maar dát vonden ze eerst helemaal niet leuk. Dat rare geritsel onder hun voetjes van die kranten > nee dan zo’n lekker zacht dek als in de werpkist > ze gingen daar dan ook demonstratief zitten plassen. Boeven zijn het. Maar ‘s middags was het over en mochten we eerste plasjes op de kranten verwelkomen: Hoera!

Mama Ròsa Ke-sera vond het eerst maar niks dat ze zomaar overal heen konden lopen maar was er snel aan gewend. Inmiddels weet ze ze zelfs er uit te lokken en gaat dan lekker in de kamer met ze liggen kroelen en de wondertjes nemen er direct een slok op. Omdat het deurtje van de puppy ren altijd open staat is een ontsnapping nu eerder regelmaat dan uitzondering en dan moet ik dus weer in actie komen om ze weer terug te zetten.

week4-4
week4-6
week4-5
week4-7

Maar dan. Weer iets nieuws gebeurde er met de wondertjes. Ze zijn natuurlijk al door diverse mensen uit directe kring vastgehouden en geknuffeld, maar nu. Geboortevrouwtje liet zo maar vreemde mensen enkele pups vasthouden en kroelen. Mama Ròsa Ke-sera en oma Ke-sera raakten helemaal van slag. De wondertjes zelf keken de mensen echter vol vertrouwen aan.

week4-8

We verheugen ons zeer op de komende vijfde week. Wordt vervolgd.