H-nest Ke-Sera de Cocó’s Hijo d.d. 14.01.2013

logo

Week 2

Om te beginnen ben ik vorige keer vergeten om ook iets heel grappigs te vertellen wat de 1ste week gebeurd is. Tenminste: ik vond en vind het grappig.

Ik heb in mijn directe leefomgeving een aantal heel lieve en meelevende mensen om me heen. Met als gevolg dat mij – gezien alle hectiek en zorgen – werd aangeboden om voor me te koken > hoefde ik dat niet meer te doen: nou, ik heb natuurlijk dankbaar geaccepteerd. Blijkbaar echter, was vorige week in ons dorp “zuurkoolweek” want tot mijn grote verrassing leverde mij dat 3 porties zuurkool op, 3 verschillende bereidingswijzen, dat wel. Naast alle verdriet en zorgen dus ook een grappig moment.

week2-1

Tja, en dan zijn de formaliteiten ook weer verwerkt: de rasverenigingen in Nederland en Duitsland zijn over de geboorte van de Cocódotjes-wondertjes geïnformeerd en het geboorteformulier met de officiële stamboomnamen is opgestuurd naar de Raad van Beheer. Ook ditmaal hebben alle toekomstige baasjes/vrouwtjes hun keus uit mijn lijst mogen maken.

week2-2
week2-3

Met de pups gaat het goed. Zo is het gewoon. Ze drinken en groeien goed, iedere dag is er wel één die in gewichtstoename iets achterblijft en die krijgt de volgende dag wat extra (aanleg)aandacht Mama Ke-sera de Cocó’s Hijo heeft het nog steeds moeilijk, eten en drinken doet ze nog steeds niet uit zichzelf en ik moet dus zorgen dat er wel genoeg inkomt, hoe dan ook. Niet makkelijk. Om zeker te zijn dat er geen gekke dingen met haar aan de hand zijn heb ik haar op alles laten testen wat maar kon en gelukkig – wat dúúrde dat uur wachten op de uitslag lang– was alles goed, okay: een beetje bloedarmoede maar dat is niet abnormaal na een bevalling.

Ze is echter net als altijd een súpermama: bij de 1ste-de-beste kik staat ze bij haar wondertjes en wordt alles gecontroleerd.

week2-4

Dit keer is het niet alleen dochterlief Ròsa Ke-sera die er moeite mee heeft dat de aandacht niet allereerst naar haar gaat, maar ook Ke-sera de Cocó’s Hijo’s oma Cocó komt in opstand. Als oud-oma van de nieuwe Cocódotjes -wondertjes is zij van mening dat ook zij de nodige aandacht verdient te krijgen. Hijo en Rubí schikken zich gewoon in de tijdelijke situatie.  

De eerste a.s. baasjes/vrouwtjes zijn op pup-bezoek geweest en mochten hun bewondering uiten.

Tja en dan was deze week natuurlijk ook het spannende wachten weer op het opengaan van de oogjes en hebben ze die benen nu wel of niet gekregen om op te lopen. Welnu zaterdag waren de oogjes open bij 2 reutjes, langzaam aan, iedere dag weer één, volgt de rest en zondag konden ze allemaal op onzekere onderdanen door de werpkist waggelen.

week2-6