H-nest Ke-Sera de Cocó’s Hijo d.d. 14.01.2013

logo

Week 6

Alle pups hebben een familie.

En weer is er een week voorbijgevlogen. Weer een week vol belevenissen en nieuwe ervaringen. Het begon met een reutje wat teruggenomen is. Één van de families had – ondanks duidelijkheid vanaf dag 1 over hoe dat hier toegaat m.b.t. de toewijzing van een pup – toch andere ideeën over deze toewijzing. Dan moet je niet samen verdergaan. Gelukkig hoefde niet naar een nieuwe familie te worden gezocht, die stond al voor de kleine man klaar.

week6-1

De negenling gaat als een speer en ze groeien als kool, ze eten graag en goed – wat je ze ook voorzet > dus plassen en p..pen ze ook goed > heel veel zelfs. Maar: grotendeels ook nog eens op de kranten. Ze spelen volop met elkaar en zijn van alles aan het uitproberen en aan het ontdekken en ze lopen inmiddels de puppy-ren rond met speeltjes in de mond > zó komisch.  

week6-2

Inmiddels zijn ze ook geoefende helpers bij het stofzuigen, poetsen, dweilen. 

week6-3

De hele week door komen er onder meer, a.s. pup-eigenaren op bezoek, om onze wondertjes te bewonderen, om te leren hoe een Schapendoes dient te worden verzorgd en nog veel meer. Omdat enkelen echter te ver weg wonen voor een wekelijks bezoek, zijn zij deze week wat langer geweest > heel gezellig was dat en wij groeiden natuurlijk toen ook zij de Cocódotjes-wondertjes geweldig vonden Ja en ook was het weer tijd voor een nieuwe behuizing.

Dit keer hebben we de werpkist opgeruimd en vervangen door een grote bench > om aan te wennen voor de wondertjes die er straks bij hun nieuwe families ook 1 krijgen. En natuurlijk hebben ze ook weer de puppy-ren vergroot gekregen. Vonden ze hun nieuwe huis een succes. Nou niet direct.

week6-4

Oh de honden, de pups en ik worden door veel mensen bijzonder verwend. Altijd weer een leuke verrassing en wordt zeer op prijs gesteld: zeker wanneer aan de andere honden wordt gedacht > zij moeten dezer dagen immers in alle opzichten een stapje terugdoen en met minder genoegen nemen.

Maar dit keer zat er wel een heel leuk cadeautje bij. Jullie weten dat niet maar ik heb een “privé-webmaster”. Ja-ja. En hij nam voor me mee…

week6-5

Tja,en dan was daar dat belangrijke en door een ieder lang verwachte moment dat bekend gemaakt ging worden wie welk hondje straks de zijne zou mogen noemen. En zware en verantwoordelijke taak voor mij en het is natuurlijk altijd afwachten of men met de gemaakte keuze in kan stemmen, blij is. Maar we zitten blijkbaar allemaal op dezelfde golflengte want bij iedereen is het het “gehoopte” hondje geworden.

week6-6

En de weekafsluiting
Dát was pas een belangrijke gebeurtenis. Want het was de dag van de chipper van de Raad van Beheer. Nu zijn alle wondertjes gechipt en zijn namen en chipnummers gekoppeld. Nu staan ze ook officieel te boek als erkende raszuivere Schapendoezen. En nu maar hopen dat ik de juiste wondertjes bij de betreffende namen heb aangeboden.

week6-7