H-nest Ke-Sera de Cocó’s Hijo d.d. 14.01.2013

logo

Week 4

Ja hoor eindelijk kunnen wij genieten en alleen maar blij zijn!

Ke-sera de Cocó’s Hijo blijft het goed en steeds beter doen en dus zijn de ergste zorgen achter de rug. Ze wordt steeds energieker en doet steeds meer mee met het “gewone honden-leven” in Casa Cocódotjes. Ze gaan weer allemaal samen uit en ‘s morgens en ‘s avonds eet ze weer samen met de anderen. Ook tussen haar werkzaamheden als mama door is ze steeds meer samen met de anderen en liggen ze weer gezellig bij elkaar in de mandjes.

De arts heeft ook nog een keer naar haar gekeken en is net als ik niet ontevreden. Toegang tot “onze kant” van de woonkamer heeft naast dochterlief Ròsa Ke-sera inmiddels ook haar oma Cocó zolang ze zich maar aan de regels houdt. Wat een stel hè.

week4-1

Inmiddels zijn bijna alle komende baasjes en vrouwtjes op bezoek geweest en tja hoe kan het ook anders allemaal vinden ze de Cocódotjes-wondertjes mooi en lief en “wat worden ze al groot”. 

week4-2

Die Cocódotjes-wondertjes doen het trouwens gewoon goed! Ze worden groter en zwaarder en beweeglijker en laten luid en duidelijk hun stem horen zodra ze mama Ke-sera de Cocó’s Hijo in het oog krijgen. Groot is de teleurstelling wanneer ze alleen maar komt om te controleren en ze van mams geen slagroom geserveerd krijgen. Het zijn goede eters en deze week hebben ze iedere dag een beetje meer gemalen biefstuk gekregen en sinds zondag worden die maaltijden één voor één langzaam aan vervangen door rauwe pens > zó. Ze eten mijn vingers er bij op. Ja-ha: dat kan, want ik voer de biefstuk en de pens met de hand. Zo genieten we allemaal. Pas wanneer ze t.z.t. aan de brokjes gaan komen de voerbakjes tevoorschijn.  

week4-3

Nadat we vorige week al provisorisch de leefruimte van de wondertjes hadden vergroot, hebben we het nu weer in orde gemaakt zoals we dat gewend zijn. En telkens maken we hun leefruimte wat groter, naar behoefte. En weer zijn het van die knapperds hè. De puppy-ren staat er voor, ik leg in 1 hoekje kranten en daar gaan ze plassen. En ook wordt daar als ze kans krijgen (mama hè) al een hoopje gedaan.

Oh, ze zijn zó verrukkelijk. Ze maken van die schattige geluidjes in hun slaap, ongeveer de helft vindt het heerlijk om op hun rug te slapen en de ander helft hangt ergens op of overheen, en in hun slaap wanneer ze dromen bewegen die kleine lijfjes zo grappig.

Ja het is waar ik ben verliefd. Echt, je hebt geen tv nodig, gewoon naar die kleine Cocódotjes-wondertjes kijken is top-entertainment. Helemaal wanneer mams er bij gaat liggen rollebolen.

week4-5