M-nest Ròsa Ke-sera d.d. 02.03.2015

logo m

Week 5

week5-1

Zó worden ze geboren en zó zijn er al 5 weken voorbij. De Cocódotjes-wondertjes doen het uitstekend, ze zijn lekker actief, ze spelen intensief met elkaar en met speeltjes > ze kunnen met een speeltje in hun mondje héél hard lopen, ze klimmen de ren uit en vooral één dametje komt dan graag aan mijn voeten liggen. Besos weet niet of ze dát ook leuk moet vinden háár vrouwtje ben ik immers. Eten doen ze graag en goed, inmiddels zijn het al hele hoeveelheden die ze op kunnen.  

week5-2

Oh, dit moet ik vertellen, dit was wel zó grappig. Ik had begin van de week de puppy-ren vergroot > dat moet zo nu en dan want ze hebben steeds meer ruimte en uitdaging nodig, dus ook nieuwe rammelspeeltjes gegeven en ook rammelspeeltjes opgehangen. Vonden ze allemaal reuze leuk. Ook lekker een paar kleine mandjes er in gelegd > in één er van had mama Ròsa Ke-sera ook af en toe gelegen. Maar toen kwam de nacht. Zo veel lekkere plekjes en mandjes om op/in te liggen en waar gaan ze liggen? Juist: alle 9 in dat ene kleine mandje dat naar mama Ròsa Ke-sera rook. Zijn ze niet verrukkelijk?

week5-3

Ook kregen we deze week hoog bezoek. Het vrouwtje van papa Aris kwam kijken. Nou, je begrijpt ze had er geen woorden voor zó leuk vond ze onze Cocódotjes-wondertjes > en terecht. Vinden jullie ook niet?

week5-4

Één van de bijnamen van halfzus I Besos di Ròsa is: Houdini > de dame weet alle deurtjes en hekjes open te maken, grendels te verschuiven en ritssluitingen heeft ze ook geen probleem mee. Welnu we hebben nog 2 Houdini’s. 1 dame en 1 heer slagen er steeds weer in uit te breken om “ergens” in de kamer een beter plekje te vinden. Aan de andere honden merk ik dan dat er weer een ontsnapping was. Inmiddels zijn ze zo groot geworden dat ik af en toe medelijden heb met mama Ròsa Ke-sera: die wordt compleet onder hen bedolven. De arme meid weegt momenteel nog maar nauwelijks 11.5 kg en haar kroost samen al het dubbele.

week5-5

Tja, en nu is het wachten op het moment dat ze zelf water gaan drinken. Dan kunnen we gaan beginnen aan een nieuw eet-avontuur Zo af en toe verdwijnt er al een snoetje in de waterbak maar drinken … nog niet. Maar wat natuurlijk blijft is kusjes geven met halfzus Besos.

week5-6

Ja en volgende week? Wordt een heel belangrijke week. De week van de beslissingen. Pfff. En ook gebeurt er weer van alles, maar daarover volgende keer meer.

week5-7