M-nest Ròsa Ke-sera d.d. 02.03.2015

logo m

Week 8

week8-1

Deze week was vanaf dag 1 écht “de laatste week samen”, soms is dat zo. Ook de hondenfamilie voelde aan dat er het één en ander ging gebeuren. Daarom werd het ook een extreme knuffelweek Ook een week waarin de wondertjes heel hard zijn gaan groeien: soms kwam er 1 wel 250 gr per dag aan. Ook werd de onderlinge strijd heviger en hun stemvolume heeft zich denk ik verdubbeld.

De hele Cocódotjes-familie + Rubí heeft geholpen de afscheidstassen en voerboxen in te pakken > de boeven gingen er soms met het lekkers vandoor.

week8-2

Gelukkig waren er ook momenten van heerlijk rust: de wondertjes slapen immers nog heel veel > om nieuwe krachten op te doen en om te groeien.

En ook deze week zijn we weer heerlijk “naar buiten“ geweest en hebben ze weer nieuwe dingen kunnen ervaren en beleven. Gingen we naar iets in de buurt, dan nam ik ze lopend mee in een grote vliegbench – lekker rammelende wielen – zodat ik ze allemaal tegelijk mee kon nemen en ze allemaal tegelijk de nieuwe ervaring konden beleven.

week8-3

Zo’n laatste week is net als de eerste dagen dat zijn, “onze week”. Om toe te groeien naar het afscheid – het geboortevrouwtje zowel als de hele hondenfamilie – en om de hele papierwinkel in orde te brengen. Nog 2 families zijn op bezoek geweest, maar daar bleef het bij. Op de laatste avond mochten de wondertjes éénmalig allemaal uit 1 ronde bak eten. En na zo’n laatste “samen-avond-maal” heb je natuurlijk dorst, waarna het tijd is voor het laatste nachtje samen slapen.

week8-4
week8-5
week8-6

Tja, en dan opeens is het zo ver en verlaten de eersten het nest > nee, niet allemaal tegelijk, hier doen we dat rustig aan, mag best een paar dagen duren zoiets > want dan hebben we alle tijd nog de laatste zaken met de a.s. baasjes en vrouwtjes te bespreken. Het is beter voor mams en de hondenfamilie maar ook voor het geboortevrouwtje. Ook al weet je dat het tijd is, ook al heb je de a.s. baasjes en vrouwtjes zorgvuldig geselecteerd (zeg maar rustig: het ze soms moeilijk gemaakt) het blijft moeilijk ze te zien wegrijden.  

week8-7

En dus hebben we op dag 1 van de negende week nog 2 dames over. Die worden eind van de week opgehaald en daar mogen we dus nog wat langer van genieten. Wel hebben we al het grote spul opgeborgen en vervangen door een kleinere bench en zo > in zo’n grote bench verdwalen ze anders.

week8-8
week8-9

En volgende week? Het is nog niet afgelopen.

week8-10

Daarover en meer … de volgende keer.