M-nest Ròsa Ke-sera d.d. 02.03.2015

logo m

Week 1

week1-1

M-nest Ròsa Ke-sera d.d. 02.03.2015

Na net als vorige keer haar vrijer lekker een poosje te hebben laten wachten zodat ze pas met Oud en Nieuw hun eigen vuurwerk maakten, had ze een probleemloze zwangerschap. Waar ze – bijna vanuit het niets – een eind aan maakte door zonder echte voortekenen de bevalling van start te laten gaan ….. in haar eigen mandje. Haar grootvader Hijo en haar dochter Besos zaten er met hun neus bovenop > Besos schrok trouwens vreselijk van de geluidjes van de nieuwe wondertjes.

Na Ròsa Ke-sera naar de werpkist te hebben verhuist kreeg ze daar in een tijdsbestek van exact 12 uur maar liefst 9 prachtige wondertjes : dit keer 6 stoere mannetjes en 3 mooie meisjes. Allemaal met gewichten die het normale gemiddelde met ca. de helft overschreden. En net als de eerste keer was er weer sprake van een fijne samenwerking.

week1-2

Mama Ròsa Ke-sera met haar M-wondertjes  

De pups hebben zoals gezegd flinke gewichten, ze zijn volgens de dierenarts gezond en hij was zeer tevreden met moeders en kroost.

Vanaf het eerste moment drinken ze goed en gretig en ze komen dan ook keurig aan. Na 3 nachten vond Ròsa Ke-sera het goed dat ik ‘s nachts op de bank ging slapen en niet meer naast haar naast de werpkist. Voor het licht uitgaat komt ze dan even bij me liggen knuffelen maar dan gaat ze gauw weer terug naar de werpkist waar 2 beertjes met passende tekst op de rand zitten te wachten.

week1-3

Klinkt goed!  

Om haar de nodige rust te gunnen hebben we weer een klein rekje voor de werpkist gezet, de andere honden weten dat wanneer het deurtje dicht zit zij er niet bij mogen, is het deurtje open dan bepaalt Ròsa Ke-sera of het mag of niet.

En net als de eerste keer wil Ròsa Ke-sera dat haar mandje in de werpkist staat en daar wil ze met haar kroost in liggen > malle meid. Hoe de karaktertjes zich gaan ontwikkelen zien we de komende weken, voor nu hebben we er 2 eigenwijze kereltjes bij die telkens uit de mand schuifelen waarna ik gesommeerd wordt om ze terug te komen leggen, want ja : personeel heb je immers niet voor niets.

week1-4

Woensdag werd er voor “Ròsa Van Beek” een grote doos bezorgd door DHL. Het was wel even schrikken want na openen sprong er als een soort “Jack-in-the-box” een prachtige ballon uit. Met een foto er op van het 9-tal. Echt prachtig. Een felicitatie-cadeautje van Ròsa Ke-sera’s dochter Iduña = Saartje (uit haar 1ste nestje) en haar baasjes > wat een leuke verrassing.

week1-5

Cadeautje van dochter Iduña = Saartje en haar baasjes  

Inmiddels worden de wondertjes aardig actief en schuifelen de mand al uit, dus hebben we wat zachte dikke “slangen” in de werpkist gelegd waar ze ook lekker tegenaan kunnen gaan liggen.

Komende week komen de a.s. baasjes en vrouwtjes voor het eerst op bezoek : wij zijn natuurlijk héél benieuwd wat zij van onze Cocódotjes-M-wondertjes vinden. Ach, kunnen ze toch alleen maar blij van worden. Net als wij.

week1-6

De wondertjes worden al actief