U-nest Rubí d.d. 14.01.2014

logo

Slot

Ja, en dan zijn zo maar 8 weken omgevlogen en zijn de eerste wondertjes vertrokken met hun nieuwe families naar het huis waar ze vanaf dan gaan wonen. Na deze 8 weken was dat voor 5 van de 7 wondertjes een feit.
Voor 1 reutje en 1 teefje moesten zich nog lieve families melden.

week8-1

Dit tweetal vond het helemaal niet erg om opeens alle ruimte en aandacht voor zich te hebben en het werd helemaal leuk toen ze er achter kwamen dat ze nu ook véél meer vrijheid kregen. Dat ze lekker meerdere malen per dag mee naar buiten mochten om te wandelen vonden ze helemaal het einde en het werd pas echt leuk toen ze er achter kwamen dat het geboortevrouwtje heel blij werd en ze een lekkere beloning kregen wanneer ze buiten “deden wat ze doen moesten” > “gekke mensen hoor die mensen” zag je ze denken.

slot2

Opeens was er toen contact met een echtpaar dat heel graag een reutje wilde hebben. En na een paar bezoekjes, goede gesprekken en natuurlijk een kamles, was het – op de dag dat hij 10 weken oud werd – ook tijd voor dit laatste mannetje om het huis te verlaten.

slot3

Tja en toen was er nog maar één U-wondertje. Een heel mooi en heel erg lief dametje bleef als enige nog achter. De eerstgeborene nog wel. Geboortevrouwtje had inmiddels meer dan genoeg van al die obstakels in huis, dus op de bench na werd alles opgeruimd. Op de bench na? Ja, want je weet immers niet of de familie waar ze ooit naar toe gaat een bench wil gaan gebruiken en dan is het fijn wanneer ze daar nog aan gewend is. Zelf gebruikt het geboortevrouwtje nooit een bench voor haar wondertjes.

slot4

Dit kleine dametje was zo’n lekker ding, zo makkelijk en bereikbaar, dat direct besloten werd dat ze gewoon lekker met alles met de anderen van de Cocódotjes-familie mee mocht doen. En uitgaan deed zij nu samen met mama Rubí, en de Schapendoezen gingen ook samen. En dat vónd ze fijn en leuk. En samen met ons eigen Schapendoes-wondertje Besos – ook nog maar net 6 maanden oud – had ze de tijd van haar leven en onze Schapendoes-reu Hijo was natuurlijk weer “de held” waar ze lekker tegenaan en bij kon kruipen.

slot5
slot6
slot7

Maar toen werd onze jongste Schapendoes Besos heel erg ziek. En dan zijn 2 puppen bij elkaar niet echt handig. Gelukkig was een lieve familie die een halfzus van de kleine dame heeft zo lief aan te bieden haar een poosje in huis te nemen en daar heeft ze samen met haar halfzus Pip een heerlijke tijd gehad. En naar ik heb begrepen hebben ook zij heel erg van haar genoten.

slot8

Eenmaal weer terug thuis pakte ze de draad weer op alsof ze niet weg was geweest. Maar verrassing. Tijdens haar afwezigheid had zich een lieve familie gemeld die graag haar baasjes wilden worden en die kwamen dus al snel kennis met haar maken. Hoe kon het anders ze vielen als een blok voor haar, en toen ze zagen wat voor een lieve hond haar mama Rubí is, was het wel duidelijk dat ook zij haar familie gevonden had. Na nog een paar keer geweest te zijn mocht ze met hen mee zodat ook zij aan haar leven bij haar eigen nieuwe familie kon beginnen. Met een gerust hart liet ik haar met hen meegaan.

slot9

En nu is in “Casa de Cocódotjes y Españolas “ alles weer bij bij het oude. Alle wondertjes van het U-nest van onze Rubí zijn op hun plaats van bestemming en volgens de berichten zijn alle families blij met hun nieuwe familielid. Nog heel even en dan zien we ze allemaal al weer, want dan gaan we ze bezoeken bij hun nieuwe families. En voor je het weet hebben we onze eerste nestwandeling.

slot10

Wij wensen alle wondertjes van Rubí’s U-nest een heel fijn, gelukkig, gezond en lang leven bij de lieve mensen die hun hart en huis voor hen open stelden.
Wees gelukkig!