U-nest Rubí d.d. 14.01.2014

logo

Dekmelding

geboorte1

Nadat onze Schapendoes Ròsa Ke-sera eind vorig jaar ca. 2 maanden “te laat” loops werd, werd Rubí dat nu 1 maand te vroeg. Hetgeen betekende dat we van het ene Schapendoes-nestje – waarvan ook nog eens een dametje bij ons mocht blijven – in het andere Gossen-nestje rolden. Eigenlijk een beetje te veel van het goede, maar ja: die natuur hè. Zoals te doen gebruikelijk bij al onze dames, wachten ze niet tot de volle 63 dagen van de zwangerschap voorbij zijn, maar willen ze zo rond dag 60 de wereld hun fraaie nageslacht tonen. Zo ook dit keer met Rubí.

En fraai zijn de Roebel -wondertjes > 2 dames en 5 heren mochten we verwelkomen. De wondertjes doen het vanaf het begin goed en drinken prima.

geboorte2

Nu niet i.v.m. Cocó’s leeftijd etc., maar om Besos tegen de verse mama Rubí te beschermen – en misschien de pups tegen Besos -er toch maar weer een hekje omheen gezet, maar ook nu staat het deurtje gewoon open.

week1-3

De pups zijn natuurlijk binnen 24 uur door onze dierenarts gekeurd en beoordeeld en helemaal gezond verklaard. En Rubí vond dat ze dezelfde rechten had en heeft als haar “zusje” Ròsa Ke-sera en dus staat nu ook bij Rubí haar mand in de werpkist en ligt ook zij er met haar kroost heerlijk interessant in te zijn.

Eén van de heren toonde zich al direct een echt driftkikkertje en presteerde het de volgende dag om 2½ uur achter elkaar te blèren. En één van de andere mannen is al in deze 1ste week uit de werpkist weten te klimmen. De dames – die trouwens als eerste en als laatste werden geboren – zijn nu flinke tantes die zich door de heren de kaas niet van het brood laten eten. Hoe de karaktertjes echt zijn zal later deze weken wel gaan blijken. Voorlopig genieten we met zijn allen fijn van onze nieuwe Roebeltjes-wondertjes.

week1-4

Wordt vervolgd.