È-nest Ròsa Ke-sera d.d. 11.07.2016

logo

Week 4

week4-1

Begin van de week moest het er maar van komen en hebben we voor het eerst de leefruimte vergroot: voor-plank er uit, in het rennetje voor de werpkist kranten gelegd en ja hoor: direct werd er op de kranten geplast en 1 dag later ook gep..pt. Slimme hondjes zijn het, houden we van. Om mama’s buik te beschermen zijn hun nageltjes al voor de derde keer geknipt en nu hebben ze ook nog eens allemaal tandjes > scherpe tandjes ook nog.

week4-2

Ze worden steeds sterker en groter en eind van deze week hebben we de zij plankjes ook maar uit de werpkist gehaald > echt niet meer nodig en zo hebben ze meer bewegingsruimte. Ze krabbelen al aan hun oortjes en vallen dan om, beginnen in elkaars bekjes te happen en staartjes te pakken en die koppies worden steeds leuker. Lopen kunnen ze als de beste > in hoog tempo ook wanneer het zo uitkomt.

week4-3

Halfzus I Besos di Ròsa geniet weer volop van het kleine grut en zou er het liefst bij blijven slapen. Dat wil zeggen tot ze gaan kijken of er onder haar buikje – net als bij mama – ook wat te halen valt dan is ze snel weg. Besos heeft ook weer een lievelingetje die ze te pas en te onpas naar zich toe weet te lokken.

week4-4

Al sinds vorig weekend worden de wondertjes bijgevoerd en ze vinden het heerlijk, ze kunnen er geen genoeg van krijgen: zodra het bordje met gemalen biefstuk leeg is beginnen ze aan mijn vingers. Lieve lekkertjes zijn het.

Het gaat iets beter met het eten door mama Ròsa Ke-sera: in de loop van deze week begon ze af en te zelf een bordje leeg te eten i.p.v. te moeten worden gevoerd, samen met de anderen eten doet ze nog niet maar ze ligt er nu wel bij wanneer zij eten, dus met een beetje goede wil doet ze misschien volgende week weer af en toe met hen mee.

Heel lief is het dat soms één van de bezoekers ook aan de andere honden denkt en aan wat zij moeten inleveren om een nestje mogelijk te maken: dat wordt zeer gewaardeerd > door de snoepers én door het Geboortevrouwtje. Halfzus Besos is opnieuw een ster in het zich toe-eigenen van nieuwe speeltjes.

week4-5

Ook komende week hebben we weer plannetjes voor de wondertjes. Maar daarover meer de volgende keer.

week4-6