È-nest Ròsa Ke-sera d.d. 11.07.2016

logo

Week 8

Koffertje gepakt, regenjas en -laarsjes staan klaar maar waar blijft mijn lieve familie…

week8-1
week7-6

Wat een overvolle week was dit. Niet alleen was het onze “de laatste week samen”, ook moest al het ‘buitengebeuren’ nog worden geoefend, Pfff. Het is heel gek maar de andere honden weten gewoon dat er iets te gebeuren staat, ze gedragen zich zo’n laatste week anders en zijn nog waakser dan ze normaliter al zijn, Ook werd het weer een extreme knuffelweek. Die laatste 2 weken groeien ze altijd zo ongelooflijk hard, vaak meer dan 1kg per week, ook knokken ze samen of hun leven er van afhangt en moet je vanwege het stemvolume eigenlijk een studio afhuren.

Alle 3 de Cocódotjes-dames + Rubí hebben samen met mij weer de afscheidstassen en voerboxen klaargemaakt > al doende werden ze natuurlijk ook verwend.

week8-3

Zo’n laatste week is net als de eerste dagen dat zijn, “onze week”. Om toe te groeien naar het afscheid – het geboortevrouwtje zowel als de hele hondenfamilie – en om de hele papierwinkel in orde te brengen. We hebben nog 1 familie op bezoek gehad die mogelijk interesse in ons nog beschikbare teefje heeft, maar achteraf was het voor hen niet het juiste moment.

Op de laatste avond mochten de wondertjes zoals te doen gebruikelijk éénmalig allemaal uit 1 ronde bak eten. En na zo’n laatste “samen-avond-maal” heb je natuurlijk dorst, waarna het tijd is voor het laatste nachtje nachtje samen slapen.

week8-4
week8-5

Toen kwam de zaterdag en het uitvliegen begon. Fladder-fladder-fladder, zondag idem dito > en zo zijn er 4 vertrokken. Rustig aan zoals altijd, er valt immers nog het e.e.a. te bespreken voor vertrek en de andere honden hebben er zo ook geen problemen mee. Wel gaan we iedere keer dat er één vertrekt “even een blokje om”.

Nu hebben we nog 3 wondertjes over: want het is vakantietijd. 1 mannetje blijft daarom nog een weekje langer, een ander mannetje zelfs 2 weken en ons dametje met het rode bandje.

week8-6

En volgende week. Nou, gaat alles gewoon door: het is nog niet afgelopen.
Daarover en meer de volgende keer.