È-nest Ròsa Ke-sera d.d. 11.07.2016

logo

Week 6

Dit mooie meisje en dit knappe mannetje zoeken nog een familie.

week6-1
week6-2
week6-3

Die cavia’s van 5-6 weken geleden zijn hondjes geworden. En leuk dat ze zijn, en boeven dat het zijn. Af en toe een gekrijs van jewelste wanneer de één weer eens met zijn/haar scherpe hoektandjes in de oren van zijn/haar broer of zus bijt.

Geen wonder dat mama Ròsa Ke-sera het wel welletjes vind en nog wel met ze wil spelen maar melk geven écht niet meer. Is ook niet nodig: ze eten goed en nog steeds keurig uit hun eigen bakjes.

week6-4

De vakanties zijn over en nu komen álle aanstaande baasjes minstens 1 x per week om mee te groeien met hun komende nieuwe familielid. Iedere keer weer zijn ze verbaasd hoe veel er in 1 week verandert, hoe veel groter ze al weer zijn en hoeveel meer ze al kunnen Heel lief is dat er soms ook aan de andere honden wordt gedacht en ze een lekkertje krijgen > wordt zeer gewaardeerd. En iedere keer nemen we ook weer de tijd het één en ander te bespreken om te helpen de overgang straks zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het was ook de week waarin knopen moesten worden doorgehakt. Het moment was nl. weer aangebroken dat we de a.s. vrouwtjes en baasjes gingen vertellen welk hondje wij voor hen hadden uitgekozen. Dit keer wat moeilijker dan anders omdat er nog niet voor alle wondertjes families beschikbaar zijn. Maar het is toch gelukt en iedereen was het met mijn voorstel eens. 5 van de 7 È-wondertjes hebben nu definitief hun eigen families gevonden. Alle honden – groot en klein – vierden dat met een lekkertje en de kleintjes vertrokken daarna weer naar dromenland.

week6-5

Ook deze week hebben we eerst de puppy-ren weer iets vergroot maar op de laatste dag van de week kregen ze ook nog eens een andere behuizing. De werpkist ging er uit en werd vervangen door een heel grote zwarte bench > ze vonden het allemaal prima en na een grondige inspectie gingen ze er lekker in liggen spelen.Slapen echter deden ook deze wondertjes er niet direct in.

week6-6

Ja en volgende week. Oh, dat wordt me een week… Weer tijd voor enkele officiële handelingen, kijken hoe dat gaat. En wij moeten héél goed opletten en zorgen dat dat alles goed gaat.

Daarover een volgende keer meer. 

week6-7