M-nest Ròsa Ke-sera d.d. 02.03.2015

logo m

Week 3

week3-1

Zó groot zijn ze inmiddels al. Ware 10-tonnetjes. Die wiebelige beentjes van vorige week zijn al behoorlijk stevig en wanneer ze dat nodig vinden kunnen ze al in een behoorlijk tempo de werpkist doorkruisen. Inmiddels zijn ze voor de eerste keer ontwormd en waar dat – als je pech hebt – bij het ingeven van het middel een knalroze gespetter uit het mondje kan worden en weinig later een knalgeel geknetter uit het achterkantje ging het helemaal probleemloos. We hebben ook maar weer de nageltjes geknipt want die groeien zó hard dat mama Ròsa Ke-sera’s velletje daar niet tegen bestand is.

Alle oogjes zijn nu open en vanaf dat moment werden de wondertjes échte hondjes > zó leuk.

week3-2

Een betere mama dan mama Ròsa Ke-sera is haast niet voor te stellen, ze zorgt zo goed en zó lief voor ze: heerlijk om te zien. En het is en blijft erg fijn en geruststellend dat alle andere honden er zo relaxed mee omgaan, ze blijven volop geïnteresseerd en behulpzaam maar met respect voor de echte mama. Dochterlief I Besos di Ròsa uit haar eerste nestje kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Besos is ook degene die al het bezoek het hoofd op hol brengt, onze charmeuse.

week3-3

Vorige week hadden de wondertjes toch wat meer ruimte gekregen, nou maar goed ook, want doordat ze zó goed groeien wordt het steeds voller. Nog even en dan is de werpkist niet meer genoeg voor ze en moet hun wereldje vergroot worden. Zo stil en rustig als ook deze wondertjes weer zijn vinden ze het tijd dat de melkbar open gaat dan kunnen ze toch een lawaai maken. Dan draaien ze al schreeuwend en piepend en gillend allemaal om en over elkaar heen.

week3-4

Inmiddels is het een komen en gaan van bezoek en vooral van de a.s. baasjes en vrouwtjes > die zijn zó enthousiast dat ze bijna allemaal voor alle komende weken de bezoekdata hebben veilig gesteld, wordt er veel uitgelegd en voorbereid “voor later” en komende week gaan de kleinere kinderen voor het eerst meekomen > dat wordt weer extra genieten van die snuitjes.

Ja, en dan hebben we ook weer een nieuw avontuur in petto voor de wondertjes. Daarover volgende keer meer.

week3-5